Când vrei să schimbi un sistem de tip mafiot, ce credeți că se poate întâmpla? Ce aţi văzut în ultimele trei luni.

Se opresc ventilatoarele dintr-un tir ATI, mizând pe impactul mediatic al celor trei decese, arunci vina pe Ministrul Sănătății, chiar dacă spitalul este în altă subordine. Târziu în noapte muţi bolnavii dintr-un spital sau îi externezi pentru a face loc la ATI bolnavilor de Covid, pe cine dai vina pentru ora nepotrivită? Pe Ministrul Sănătății, deși de această mutare răspund alţii. Atenţionezi pe Valeriu Gheorghiță că în unitățile medicale militare se vaccinează persoane care nu au încă acest drept, ești apostrofat că ai făcut-o public și nu i-ai șoptit la ureche. Iar ultima picătură – și găselniță totodată – o constituie un ordin publicat ieri în Monitorul Oficial de către un secretar de stat din ministerul sănătății, ordin care conţine recomandări privind carantina de care prim-ministrul avea cunoștință de mai mult timp, dar care acum susține că s-a trecut peste „capul” lui. Televiziunile sar în ajutorul mâinii care le-a dat mulţi bani în ultimul timp și, asemeni unei haite de hiene, se grăbesc să sfâșie pe ministrul vizat. Nu mai vorbesc de „sprijinul” pesediștilor care urmăresc slăbirea coaliției.

Urmarea…demiterea ministrului Vlad Voiculescu.

Sursa foto: ziaristii.com

Ce-ar fi să gândim altfel, fără a ne lăsa manipulaţi. Nu cumva clientela politică și politicienii PNL au făcut presiuni asupra prim-ministrului pentru a fi demis un ministru care tocmai a solicitat șefului de la CNAS să organizeze concursuri pe bune la Casele Județene de Asigurări de Sănătate care vor administra un buget de 10 miliarde de euro? Cum să scape peneliștii peștișorul de aur din mâini? Pe bune? Și clientela lor cum să piardă asemenea funcţii și afaceri?

Multe dezamăgiri am suferit de la ultimele alegeri parlamentare, poate aveam așteptări prea mari de la niște politicieni de nimic, dar pe zi ce trece mă întreb unde-i diferenţa faţă de pesediștii de care am vrut să scap? Am înlocuit niște corupţi cu alţii.

Quod erat demonstrandum.

*****

20 de gânduri despre „Quod erat demonstrandum

 1. Vai, Constanţa, dar se poate? A trecut o oră de la demitere şi deja spitalele strălucesc de curăţenie, sunt locuri în ATI, medicii nu mai sunt epuizaţi, la vaccinuri e totul cum trebuie şi totul merge ca pe roate. Că Voiculescu a fost cel mai mare rău care i s-a întâmplat acestei ţări din ’89 încoace deci gata, suntem salvaţi…
  Mi-e silă. Dacă n-ar fi vorba de o miză atât de mare care se traduce ptrin vieţi umane, aş spune că aştept cu mare nerăbdare să văd cum va salva viitorul ministru sistemul ăsta prăbuşit.
  Şi mi-e frică deja de ăia care latră la lună şi care au memoria atât de scurtă încât nu pot duce mai mult de „ieri”. Ori nu vor, ceea e foarte grav şi chiar periculos, ori nu pot şi atunci îi compătimim.
  E incredibil ce s-a întâmplat în zilele astea. Deşi am zis că nu mă mai miră nimic.
  Şi pentru eventualii mari patrioţi care poate vin pe aici: nu, nu fac parte din niciun partid, nu mă plăteşte nimeni să scriu despre asta, nu am favoriţi. Dar, spre deosebire de alţii, am capacitatea să-mi formez singură o opinie şi n-am nevoie să-mi spună alţii ce să cred.
  Constanţa, mai avem vreo şansă?

  Apreciat de 3 persoane

   1. Nici eu nu cred că se mai poate. Sunt prea mulţi şi prea puternici. Şi noi avem treabă să urlăm că ne sufocă masca, n-avem noi timp de nimicurile astea care vor distruge şi ce-a mai rămas întreg din ţara asta. Şi din noi.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Nu-l suspectez de lipsă de onestitate, dar dezvoltase o psihoză. A fost atacat încă dinainte de a fi ministru din toate părțile, n-am deslușit resorturile. În ultima perioadă comitea gafe din lipsă de concentrare – ori de câte ori vorbea, parcă se apăra împotriva unei conspirații generale menită să-l înlăture. Este slab – îl citez pe scumpul Bombonel cu ouăle. Nu te poți afla într-o poziție de vârf și să nu faci față tensiunii și presiunii. Complexul i-a apărut când a fost împiedicat să candideze la primărie.

     Apreciat de 1 persoană

    2. Tu ai spus, a fost atacat înainte de a deveni ministru. De atacurile continue se apăra, de aceea a și greșit. Dar virulenţa atacurilor a crescut când a vrut să ia pâinea de la gura afaceriștilor care așteptau bănuții europeni. Mi-e foarte clar de unde i s-a tras.

     Apreciat de 1 persoană

    3. Adevărul este pe la mijloc. USR a făcut prea mult scandal pentru rezultatele pe care le-au obținut la alegeri. Apoi, nici astea n-au fost elocvente din cauza absenteismului.

     Apreciat de 1 persoană

    4. Sunt dezamăgită de promisiunile peneliștilor, promisiuni deșarte. Încă n-au realizat nimic din ce au promis în compania electorală. Iar asta m-ar putea determina ca pe viitor să refuz să mai votez.

     Apreciază

    5. Eu sunt dezamăgit de toate rezultatele de după alegeri. Puteau schimba multe, în primul rand legi, dar și oameni. N-au făcut-o deși au majoritatea necesară. Iar dacă vrei să analizezi cele două forțe politice, PNL este mult mai echilibrat. Aș spune chiar că nerealizările se datorează în mare măsură orgoliilor USR.

     Apreciat de 1 persoană

 2. Barna are orgolii foarte mari, iar dacă se va rupe coaliția, din cauza lui se va întâmpla. S-a schimbat un ministru de-al lor, să propună altul de-al lor. Eu cred că mai au oameni capabili, dacă nu cumva cel schimbat are niște aranjamente cu șeful partidului prin care i se garanta titulatura. Toți au schelete în dulap, dar depinde cine știe de ele.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Poate că are orgolii, dar poate că nu. Aici e vorba de o coaliție în care trebuie respectate niște reguli, altfel n-avea decât să facă PNL-ul singur guvernul, ori la alegeri să nu uităm că a cam dezamăgit (și după, se pare).
   Când ești într-o coaliție trebuie să te consulţi, nu iei devizii singur. Cam asta a făcut Cîţu ieri. Pe Barna l-a chemat doar să îi comunice decizia.
   Nu sunt de acord cu comportamentul ăsta și să nu uităm că există un precedend de eșec care se numește CDR.

   Apreciat de 1 persoană

    1. Și chiar plini de glorie. Să nu uităm moțiunile depuse de PSD împotriva lui Voiculescu. În parte au și reușit, au contribuţia lor la erodarea imaginii ministrului care le-a pus în pericol achizițiile cu bani mulţi.

     Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.