Nu vă voi minţi că începutul acestui an a fost mai bun decât 2020. Și, cum la Sibiu aproape în fiecare an în ianuarie încep protestele de stradă, de ce ar fi lipsit în 2021? Așa se explică de ce am scris multe petiții cu propuneri, am ieșit în stradă la protest pe timp de pandemie, am participat la dezbaterea online și mai ales a trebuit să explic sibienilor înscriși în grupul de pe Facebook ce trebuie făcut în această situaţie.

Nu râdeţi, oamenii au ieșit în stradă pentru taxa de salubrizare, mai corect spus au ieșit în stradă pentru că primarul orașului, deși absolventă a unei facultăţi de drept, a sărit peste anul întâi când se studia dreptul constituţional.

Cum am ajuns la această concluzie? Altfel cum ar fi fost de acord cu un proiect de hotărâre care obligă o persoană, care locuiește singură, să plătească un abonament de salubrizare în același cuantum ca o familie numeroasă (4, 5, 6… persoane), un abonament universal?

Constituţia României în art. 16 alin.1 reglementează egalitatea românilor în faţa legii și a autorităților publice, fără privilegii și fără discriminare. Dar se pare că pentru d-na primar este prea complicat, chiar imposibil, să înțeleagă că anumite persoane sunt discriminate prin acest abonament unic aplicat tuturor. Concluzia? N-a prea fost pe la cursuri sau o lasă memoria.

Nu, nu despre asta voiam să scriu. Ci despre modalitatea de relaxare pe care am găsit-o în această perioadă. Pictura.

Dacă la început pare o simplă mâzgăleală, pe parcurs lucrurile se schimbă. Am să vă prezint stadiile prin care a trecut până la forma finală.

Peisaj citadin
Peisaj citadin
Peisaj citadin
Peisaj citadin

Finalul este acesta.

Dragii mei vă prezint o Stradă din Sibiu.

Peisaj citadin

Un oraș frumos pe care conducerea lui nu-l merită!
*****

Fotografiile fac parte din arhiva personală.

12 gânduri despre „O modalitate de relaxare

 1. Te-am tot pândit! Deşi ştiam că eşti total implicată în actul creației! Se pare că nu numai! Dar acum când ştiu şi văd ce ai făcut, nu pot spune decât atât: minunat! Your artwork is wonderful!

  Apreciat de 3 persoane

  1. De multe ori nici să mă apropii de șevalet nu am putut din cauza nervilor pe care mi i-au făcut amorțiții de politicieni. Nu aveam starea necesară și tu înțelegi foarte bine ce vreau să spun. Îți mulțumesc pentru apreciere!❤️❤️ De la următorul am pretenții mult mai mari.

   Apreciat de 3 persoane

 2. Și eu am crezut că la Sibiu se întâmplă numai lucruri bune, dar văd că aveți și pe acolo uscăturile voastre, tot politicieni, firește.
  Dar mă bucur să văd că ai talent cu adevărat la pictură. Îți doresc să creezi cât mai multe astfel de frumuseți, ca să deschizi un vernisaj! Mi-ar plăcea să văd cum arată natura din penelul tău, cu pajiște, pădure, lacuri. 🙂

  Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.