Se poate să vezi radicalizare și într-o democraţie spre care, eu una, priveam ca la un exemplu.

Se poate să vezi cum un președinte, care are soarta lumii în palmă, se transformă într-un personaj iresponsabil ce incită la violenţe.

Se poate să vezi teamă în clădirea Capitoliului din Washington DC, emblema democraţiei americane, și un individ proptindu-și bocancul pe un birou.

Nu sunt scene dintr-un film de acţiune. Sunt secvenţe din realitatea zilei de ieri din Statele Unite ale Americii.

Trump nu se dezminte până în ultimele clipe nerecunoscându-și înfrângerea, susținând că alegerile au fost fraudate, îndemnând în discursul său la proteste și la revoltă.

De aici am văzut ce a urmat, protestatarii au pătruns în Capitoliu, paza a fost luată prin surprindere și depășită numeric, iar congresmenii adunaţi pentru a valida numirea lui Biden în funcţia de președinte s-au refugiat speriaţi în birouri.

Privind imaginile transmise pe posturile de televiziune am avut aceeași senzaţie ca la 11 septembrie când Turnurile Gemene cădeau. Am realizat forţa distrugătoare a celor puși în slujba răului, am realizat că, la o adică, nicio democraţie nu le poate sta în cale și am simțit un mare gol în suflet.

Am realizat că se poate...

*****

Sursa foto: evz.ro, hotnews.ro, 4gmedia.ro, mediafax.ro

9 gânduri despre „Se poate

 1. Omul acesta nu avea stofă de politician, mai ales într-o țară care se vrea simbol al democrației. S-a văzut încă o dată că nu știe să piardă, iar astfel de specimene nu merită nici să câștige. Dar a câștigat un mandat, tot prin minciuni și manipulări, făcând de rușine o națiune mândră.

  Apreciat de 4 persoane

  1. Am văzut destui care îl apreciază, ca om de afaceri poate, n-am nimic împotrivă, dar să n-ai niciun fel de diplomație, să afirmi în repetate rânduri lucruri pe care nu le poţi susține, să inciţi la violenţe, mi se pare de noaptea minţii, nu demne de un președinte american.

   Apreciat de 5 persoane

  1. Nu va fi perfectă democraţia lor și nenumărate exemple au ajuns în media, dar tocmai pentru că au fost făcute cunoscute întregii lumi denotă democraţia. Să nu uităm că statele în care „nu se întâmplă nimic” și oamenii trăiesc o la dolce vita continuă sunt controlate de dictatori. Pentru mine SUA a fost și încă mai este un exemplu pentru puterea de a-și reveni, fără prea multe lamentări, în urma loviturilor primite, pentru determinarea lor, pentru condițiile pe care le oferă oricui (competent) pentru afirmare și dezvoltare, căci nu degeaba mulţi au emigrat spre acele tărâmuri.

   Apreciat de 3 persoane

 2. Din păcate se poate, vorba ta, e de noaptea minții. Ce mă năucește cel mai tare este faptul că, privind scenele, am impresia că mă uit la un film, la o distopie, și-apoi realizez că nu, nu-i film, e realitate. Și asta-i înfricoșător…

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.