În preajma Anului Nou, de ceva timp, m-am obișnuit să mă surprind cu oareșice. Și când spun asta nu exagerez câtuși de puţin pentru că deciziile sunt radicale, iar eu ador noile începuturi.

Dacă anul trecut renunţam la fumat, deși cu două minute mai devreme tocmai îmi aprindeam ţigara și nici nu trecuseră astfel de gânduri pe lângă mine, anul ăsta a venit altă bombă.

De la o vreme mă tot învârt în niște grupuri unde sunt mulţi artiști plastici profesioniști și amatori și am constatat aceeași atracție faţă de lumea lor minunată, lume care îmi trezește amintirile copilăriei când voiam să pornesc pe acel drum plin de magie.

Destinul a vrut altceva pentru mine și nu regret că a fost așa. Mi-am iubit profesia și o iubesc ca atunci când, în studenție, am călcat pentru prima dată într-o sală solemnă a unei instanţe judecătorești.

Dar ce te faci când prima dragoste își iţește capul din spatele ușii demult zăvorâte și strigă: „A venit timpul!„? Vă spun tot eu, o asculţi și chiar dacă pe moment îţi spui că o să treacă totul într-o oră, te trezești că pui mâna pe telefon și comanzi un șevalet.

Mâine, cel mai târziu poimâine, va ajunge la mine comanda, dar de pe acum freamăt de nerăbdare. Să-l mângâi, să-i simt mirosul de lemn de fag și să-mi amintesc cum este să stai aplecat peste o pictură. Am prin casă câteva pensule, dar voi mai cumpăra, așa cum știu că am nevoie de culori, paletă, vernis pentru finisare și multe altele. Am să trișez însă cumpărând pânzele gata întinse pe șasiul de lemn.

Ce mai trebuie? Inspiraţie. Căci, da, a venit timpul să pun din nou mâna pe o pensulă. Nu știu cu ce voi începe, asta are mai puțină importanţă, esențial este primul pas. Voi face fotografii și filmări cu lucrarea în diferite stadii pentru că aș vrea să fiţi părtașii transformării ei. Și a transformării mele.

Asta este surpriza pe care mi-am pregătit-o pentru 2021. Ea poartă un nume: noi începuturi. Voi obișnuiţi să vă surprindeţi atât de categoric?

*****

Sursa foto: tabaradepicturahobbyart.org

21 de gânduri despre „E timpul noilor începuturi

 1. Imi place pictura, ma bucur de alegerea ta. Fiind pasiune, inspiratia va veni fara sa iti dai seama si odata ce vei pune mana pe pensula usor vei transmite emotia ta pe panza iar lucrarile sigur vor fi foarte reusite. Asa ca spor si succes!

  Apreciat de 3 persoane

 2. Din când în când mă radicalizez şi eu!
  Deşi te cunosc puțin, hotărârea ta nu m-a surprins pentru că ştiam de pasiunea ta, ştiam de dragostea ta pentru artă. Iar arta e boală grea! Dacă-ți intră „virusul” în viața, nu mai ai lecuire. Talent sigur ai, inspirația va veni, iar din ce văd ai şi determinare!
  Deci, la treabă! Spor şi inspirație!

  Apreciat de 2 persoane

  1. Mulţumesc pentru încurajare! În 4 sau 5 ianuarie mai am de primit câteva accesorii necesare picturii și apoi… îi dau drumul. Sunt atât de nerăbdătoare să mă așez în faţa șevaletului! Să fiu doar eu și pânza albă din faţa mea și să ne începem dialogul. Sigur tu mă înţelegi.
   Îți mulțumesc din nou!

   Apreciat de 1 persoană

   1. O, da! Este acea senzație unică, care îți freamătă în tot sufletul şi te înalţă peste realul lumii! Te separă de toate negurile din jur şi-ți luminează calea! Vei trăi fiecare clipă cu o bucurie ce nu poate fi descrisā. Câteva zile nu am ajuns în colțul meu…azi dimineață nu am rezistat şi-am răsfoit sketchbook-ul, am mângâiat cutiile cu creioane…deh! boală grea şi fără leac!
    Sunt sigură că vei reuşi!
    Baftă! Noroc! 🤗🤗🤗😘

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.