După aproape patru ani de dezbateri, procesul retrocedărilor ilegale privind Ferma Regală Băneasa și o parte din Pădurea Snagov s-a finalizat.

Retrocedarea s-a făcut către Paul al României prin intermediul lui Remus Truică, deși cele două terenuri n-au aparținut niciodată casei regale (care avea doar dreptul de folosinţă), ci statului român.

Curtea de Apel Brașov, prin sentința definitivă pronunţată în 17 decembrie, i-a condamnat la închisoare cu executare, printre alţii, pe Remus Truică la 7 ani, pe oamenii de afaceri israelieni Benjamin Steinmetz și Tal Silberstein, câte 5 ani fiecare, Paul al României, 3 ani și 4 luni. Dan Andronic este singurul din dosar condamnat la 3 ani cu suspendare.

Prejudiciul se ridică la peste 145 milioane de euro, iar schema este simplă. Remus Truică, probabil artizanul întregii afaceri, prin intermediul unor angajaţi corupţi a facilitat retrocedarea către Paul al României a celor două terenuri. Cel din urmă, conform înțelegerii anterioare, a transferat prin contracte de vânzare-cumpărare fictive o parte importantă din imobilele obținute către Remus Truică, iar acesta la rândul lui le-a înstrăinat celor doi israelieni prin intermediul SC Reciplia SRL al cărei reprezentant era.

În seara zilei de 17 decembrie Remus Truică a ajuns la închisoare. Prinţul Paul al României nu a fost găsit la locuința sa de către cei însărcinaţi de judecători să ducă la îndeplinire sentința, iar prințesa Lia nu a declarat unde se află. Pe numele său și al oamenilor de afaceri israelieni se vor emite mandate internaţionale de arestare.

*****

Sursa foto: cancan.ro

23 de gânduri despre „Paul-Philippe al României de negăsit

  1. Ţi-am găsit comentariile în spam. Platforma asta mă enervează rău în ultimul timp. Noroc că m-ai atenţionat și am găsit repede rezolvarea. Mishuk mi-a spus acum ceva timp că nu-l lasă să-mi comenteze și nu știu ce să fac. A zis că i s-a mai întâmplat la cineva.
   Revenind la Paul, care numai apucături de prinţ n-are, în continuare este de negăsit. Ce rușinos!

   Apreciază

   1. Mă gândeam eu că ceva nu este în regulă, dar mi-am zis că eşti ocupată. M-am dus pe firul comentariilor şi, culmea!, nu erau! Aşa am dedus că s-ar putea să fie direcționate spre spam. Mulțumesc mult!🤗🤗🤗

    Apreciat de 1 persoană

 1. Iar mi-ai luat-o înainte. Truică a fost scos din pălărie de Bombo. Totuși, acesta nu e pomenit pe nicăieri în scandal. Israelienii nu vor păți nimic. Puteai să ne pui și un cântec frumos cu P. Kaas.😁

  Apreciat de 3 persoane

 2. Eu cred totusi ca este ascuns sub un pat. Cand am citit stirea ca politia la cautat sub pat chiar imi imagineam cat de lungi pot fi picioarele patului sa poata intra printul sub pat ca totusi nu era prea slabut. Dar cine stie ce paturi are la palat ca eu vazui doar curtea………

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.