Au mai făcut-o și alţii, care doar în închipuirea lor au luptat să dărâme comunismul. Unii dintre ei poate vor ajunge să răspundă, Cătălin Rădulescu „Mitralieră” tocmai este cercetat penal de DNA pentru acest lucru, alţii vor primi bani necuveniţi și alte beneficii de la statul român mult și bine. Când calitatea politicienilor este îndoielnică, iar programele lor de guvernare sunt aceleași de 31 (treizeci și unu) de ani, activiștii se transformă în politicieni.

Așa s-a metamorfozat din omidă în fluture activistul George Simion, transformare care i-a luat prin surprindere pe toţi, de la analiștii politici la specialiștii institutelor de statistică și sondaj, de la mass-media la simpli alegători.

Cine trebuia să-i acorde mai multă atenţie și să anticipeze nu-și cunoaște meseria, altfel nu ar fi surprins pe nimeni, dar nu-s aici să dau lecții.

Ieri am constatat cât de bine se integrează George Simion de Aur în galeria „personalităților” politicii românești. Fiind 16 decembrie, la Timișoara, Oraș Martir, revoluționarii au ieșit în stradă să refacă traseul revoltei din 1989. Au plecat din faţa casei pastorului László Tökés și s-au îndreptat spre Piaţa Operei, dar ce să vezi (?) acolo tocmai prea auritul le vorbea simpatizanților AUR, căci atunci era momentul pentru un miting.

Supăraţi că li „se confiscă” până și dreptul de a retrăi orele de „curaj nebun” și de a-și plânge morţii, revoluționarii timișoreni i-au strigăt cuvinte de ocară și l-au huiduit. Dacă personajul ar fi avut obraz, nu doar c-ar fi roșit, dar și-ar fi întrerupt patrioticu-i speech, dar cum nu are, l-a continuat nepăsător în faţa celor cărora le datorează posibilitatea de a ajunge într-un parlament, posibilitate la care neam de neamul lui nu s-a gândit.

Vă spuneam că activistul s-a transformat prea repede în politician. Nu că ar fi primul, dar se poate și se repetă constant. Nu și-a încheiat campania electorală, are gânduri de mărire și cum nu prea e loc la guvernare și nu-și bate capul cu asta, măcar numeric să-și sporească partidul. Dacă a fost 16 decembrie, unde putea fi? La Timișoara. Și… pe 22, oare unde-l vom găsi? Răspunsul e simplu, în cazul unui astfel de oportunist, la București.

La câtă nesimțire are, n-ar lipsi mult să ne spună că de pe la 3 ani e revoluționar și ăsta.

Uite cum mi-am încălcat promisiunea pe care mi-am făcut-o de a nu scrie nimic despre el, dar nesimțirea enervează.

*****

Sursa foto: stirileprotv.ro

9 gânduri despre „Și „auritul” ăsta se crede revoluționar?

  1. Revolta de la Timișoara a învins acum 31 de ani și pentru faptul că toate etniile din oraș au fost unite, indiferent de religie. Cu o gândire superioară, au fost mai presus de naționalismul șovin al partidului păstorit de acest insolent.
   Era normal ca Societatea Timișoara să considere încercarea „auritului” de participare la comemorare drept un afront.

   Apreciat de 2 persoane

 1. Unui câine i se ia un interviu despre democrație: am lanțul mai lung cu 2 metri, mi-au pus haleala la 3 metri dar am voie sa latru cat vreau.
  Asta e valabil și la articolul tău precedent.
  Cum ziceau niște muzicieni: Sad but true.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Nu cred că te referi la articolul precedent, ci la ăsta. Mda, înțeleg că democrația, în concepția ta, se rezumă doar la dreptul de a „lătra”. Doamne ferește să rămâi fără el! Erai copil și nu știu cât îți mai amintești tu dinainte de decembrie ’89, dar și atunci lanțul era prea scurt și nu ajungeai decât cu mult noroc la blidul cu mâncare, dar frica oamenilor de a vorbi, frica de cei din jurul lor care puteau fi turnători la securitate, le-a distrus multora viețile. Este știut că, nici nu trebuia să spui prea multe, dacă cineva nu te putea suferi, oricând puteai fi subiect al unei note informative. Așa că nu rezuma democrația doar la vasul cu mâncare.

   Apreciază

  1. Ba este simplu de înțeles când vorbim despre cineva care habar n-are despre ce a însemnat Revoluția din decembrie ’89 (voinicul din povestea noastră pe atunci n-avea decât 3 ani) și nici nu a fost interesat să citească. Apoi, la tupeul lui, nu mi se pare un lucru deosebit. Mi-l amintesc de astă vară, când parcase autocarul în Piața Victoriei și a schimbat numărul de înmatriculare al acestuia fără să-i pese că piața era împânzită de polițiști și jandarmi. Am văzut filmarea, nu știu de cine era făcută, probabil tot de unul de-ai lor, să arate cât sunt de grozavi, filmare postată pe Facebook.

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.