De la un timp, începi să simți când se schimbă vremea. Nu că te-ar durea ceva anume, cum zic bătrânii, dar e ceva ce-ţi spune că zilele cu soare n-or mai dura mult și va veni lunga iarnă.

Atunci îţi alungi cât colo comoditatea, te îmbraci sport, pui mâna pe rucsac și te avânţi spre parcul Sub Arini. E timpul să-ţi iei rămas bun de la toamnă și unde s-o faci mai bine, dacă nu în parc?

Culori, multe culori, cum numai toamna are, îţi așterne la picioare. Este spectacolul ei și, până nu se lasă cortina întunericului, mă bucur de el.

Am prins cel mai frumos moment al zilei. Aţi observat că în asfințitul soarelui culorile sunt mai puternice, iar umbrele mai adânci?

Pârâul limpede șerpuiește liniștit pe vechiul lui drum printre arini, stejari, brazi, ulmi, sălcii, fagi și alţi copaci pe care nu-i cunosc și nici nu m-am învrednicit să citesc toate plăcuțele puse prea sus.

Dac-am crezut că voi fi singura isteață la ora asta în parc m-am înșelat. Și alţii sunt îndrăgostiţi de umbrele lungi pe care le lasă soarele în urma lui.

Copiii sunt la locul lor de joacă, cu bunici și părinţi.

Nici nu știi când trece timpul și, după câteva ore de plimbat pe aleile asfaltate și neasfaltate, mă hotărăsc cu mare greutate să părăsesc parcul. Mă îndrept spre ieșirea cea mai apropiată convinsă că peste câteva zile nu va mai fi atât de frumos, iar copacii vor dezbrăca minunatele straie colorate.

*****

Toate fotografiile din acest articol fac parte din arhiva personală și nu pot fi folosite fără acordul meu expres.

16 gânduri despre „Frunzele de… Sub Arini

 1. După un astfel de rămas bun, ți-au rămas amintiri prea frumoase pentru regrete mari. O selecție de imagini care mă mângâie și pe mine, mai ales pentru că nu am un parc prin care să simt mai profund despărțirea de natura vie. Sunt promisiuni că primăria lucrează la asta. 😉

  Apreciat de 1 persoană

 2. Frumoase poze…….de am avea si noi oamenii puterea sa ne „renastem” la fiecare trei luni asa cum face natura.Mi-e dor de o plimbare linistitoare prin parc fara masca,fara distantare,fara nebunia de azi.Zi frumoasa sa ai!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Să ne „renaștem” la fiecare trei luni? Unii ar merita, dar alţii, bine că nu se poate.😃 Și eu îmi doresc să treacă toată nebunia asta, care a luat amploare. În Sibiu rata de contaminare e foarte mare, s-ar putea să urmeze carantina totală. Dar viaţa își urmează cursul, cu bune și rele.
   O zi minunată!

   Apreciază

   1. Da Constanta …sa ne „renastem” asemenea naturii,asemenea unui copac.Sa avem puterea chiar daca ne-au cazut frunzele si ne-am indeplinit misiunea noastra sa renastem si sa o luam de la inceput si pe fiecare an sa fim tot mai buni.Intr-adevar sunt multi care nu merita o a doua sansa, dar…..Nu stiu de ce dar in ultimul timp am inceput sa fiu fascinata de puterea naturii.

    Apreciat de 1 persoană

 3. Offf, Constanța, dar la mine a dispărut soarele care de sâmbătă nu se mau lasă văzut..
  E semn că anotimpul alb prinde putere tot mai mult..
  Mi-au plăcut mult razele soarelui ce își făceau loc printre ramurile arinilor..
  O zi superbă !

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.