E weekend și e senin. De ceva timp nu am mai văzut cerul atât de albastru și soarele atât de strălucitor. Știu că de luni vom intra într-o carantină parțială și au vrut să ne încurajeze.

Oameni și păsări și-au dat întâlnire în Piața Mare din Sibiu.

Bradul pare dintr-un alt film, organizatorii Târgului de Crăciun grăbindu-se să-l amplaseze. Între timp s-a hotărât, nu va mai fi niciun târg. Bradul rămâne însă, spre bucuria micuților, dar și a noastră.

*****

Fotografiile fac parte din arhiva personală și nu pot fi folosite fără acordul meu expres.

19 gânduri despre „Oameni și păsări

 1. Tu cu păsări, cer, copii, eu cu copaci și lac. Hotărît lucru, natura e tot ce ne-a rămas și avem mai bun.
  Ador piețele cu porumbei ❤❤❤❤ iar cerul vostru chiar a avut o culoare deosebită 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  1. Când ţi-am văzut pozele pe Facebook, m-am și gândit că facem provizii de imagini frumoase pentru zile gri. Porumbeii noștri nu se mai sfiesc să-ţi stea în cale, uneori trebuie atenţie să nu-i calci.🙂😃

   Apreciază

 2. Minunată zi, cu priveliști care merită consemnate și vizitatori din cei mai îndrăgiți. Porumbeii din Seini sunt mai sfioși, poate pentru că nu au o piață atât de extinsă pe care să aterizeze. Deocamdată îi admirăm pe acoperișurile din apropiere.

  Apreciat de 1 persoană

  1. În Sibiu e plin de păsări. De trei ani, primăvara mă cert cu o pereche de porumbei care vrea să-și facă cuibul în balconul meu. Balconul e închis, dar trebuie să-l las și deschis și, cum nu sunt atentă, cum mă trezesc cu ei în balcon. Acum doi ani am prins-o pe porumbiță, din cauza sticlei nu a mai nimerit ieșirea. După ce am eliberat-o am crezut că am speriat-o destul și nu se va mai întoarce, dar ți-ai găsit.😂 Nici când sunt prea mulți și prea îmblânziți nu e bine.

   Apreciat de 1 persoană

  1. Pe mine m-a amuzat pomul de Crăciun. Era cald, senin, cerul avea o culoare de iulie și în mijlocul pieței trona bradul artificial ornat pentru Crăciun. Ceva nu se potrivea în mintea mea. Am văzut și bărbați cu tricouri, de nu erau mai mulți îmbrăcați cu haine de toamnă, ziceam că ne-am mutat în emisfera sudică.

   Apreciază

 3. Sibiul : un oras indragit de mine, vizitat si revizitat. Din pacate nu l-am revazut de multi ani, doar am trecut in fuga prin el asa incat nu am putut sa ma bucur de blandetea lor. Imi amintesc insa de porumbeii din centrul Timisoarei ! Ei sunt un spectacol obisnuit in marile orase ale lumii, i-am vazut si in Copenhaga, la Milano si Venetia. In Bucuresti ei si-au gasit un loc privilegiat, sus pe platforma dealului Patriarhiei. La ora liturghiei sunt linistiti, se plimba alene, iar cand bat clopotele zboara in stol , insa snu speriati. Este un zbor repetat, in cercuri, devenit ritual in zilele de Duminica.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Frumos ai scris despre porumbei. Îmi place să-i urmăresc, dar s-au prea obișnuit cu oamenii și de multe ori nu se mai feresc nici de roțile mașinilor cărora le cad victime. Desigur, nu în Piața Mare unde mașinile au acces doar pentru aprovizionare și unde nu au dușmani, doar copiii ce-i mai aleargă.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.