Când cumpăraţi un produs studiaţi eticheta, citiţi indicațiile și contraindicaţiile, modul de utilizare și ce conţine? Știam că citiţi, așa e și firesc. La alimente și termenul de valabilitate este deosebit de important.

Să lăsăm generalitățile și să abordăm direct subiectul pe care vi-l propun, alcoolul sanitar. Mona, Dora, Ana, frumoase nume de femei. N-am înţeles de ce alcoolul sanitar are nume de femeie, dar nu e singurul lucru pe lumea asta pe care nu-l înţeleg. Să vorbim despre Sante Med. Știu că știţi la ce mă refer. La alcoolul sanitar care a curmat 17 vieţi.

Se face că trei escroci, care între timp au devenit trei criminali, doi irakieni și un iordanian, pun la cale o ţeapă, producerea unui „spirt” din alcool metilic cu care înlocuiesc alcoolul etilic (materie primă mai scumpă), apă și colorant albastru pentru vopsirea ouălelor. Totul ar fi rămas neștiut, dacă românașii nostri nu s-ar fi apucat să-l bea, fapt pe care arabii nu cred că îl cunoșteau. De unde să știe ei „obiceiurile” și „tradițiile” pur românești de a te dezinfecta „pe interior”, deși pe etichetă există mențiunea că este destinat uzului extern? Urmarea o cunoașteţi. Consumatorii au început să cadă unul câte unul, ca popicele.

Mă veţi arăta cu degetul pentru lipsa de compasiune și pentru tonul zeflemitor. Sigur că aveţi dreptate, dar anumite titluri m-au scos din sărite și mi-au demonstrat că nu cântărim faptele cu aceeași măsură. „Crime în serie” strigau majoritatea autorilor articolelor. Adică, dacă 17 persoane „însetate” beau alcool sanitar pe care scrie cu caractere mari că este pentru uz extern, suntem în prezenţa unor crime în serie, dar că la Colectiv au murit 64 de persoane nevinovate, în flăcările iadului, îl pedepsim pe neprihănitul Piedone înscăunându-l din nou primar.

Bravo națiune! Asta îmi place la tine, echidistanţa.

*****

Sursa foto: internet

20 de gânduri despre „Bravo naţiune!

  1. Nu ai cum să nu fii revoltat. Cât despre durere, Aura dragă, nu contenesc să mă întreb ce s-a întâmplat cu bunul simţ și dreptatea acestui popor. Ce ne-a împins în hăul în care ne place să ne bălăcim de atâţia ani?

   Apreciat de 4 persoane

 1. S-a tot spus și e foarte adevărat că ne merităm soarta. Chiar și tonul zeflemitor cu care ai expus cazurile sub titlul la fel de meritat: ”Bravo națiune!” E drept că aceia care-și mai folosesc materia cenușie se simt oripilați, dar mulțimea e cea care dictează.

  Apreciat de 3 persoane

  1. Corect ce spui, Petru. Mulţimea dictează. Mă întreb unde ne va duce dictatura mulțimii, căci, indiferent ce vrem noi și cum gândim noi, drumul mulțimii e altul și nu o dată ne-a fost rușine de alegerea ei. Mulţimea, prin gesturile făcute, îi jignește pe nevinovaţi, dar îi deplânge pe cei plini de vicii. Nu că nu ar merita și aceia compasiunea, dar există o scară a valorilor, care la națiunea asta dragă a fost desființată.

   Apreciat de 3 persoane

 2. Un meme care circula pe WhatsApp la începutul pandemiei transmitea următorul mesaj: „dacă vrei să n-ai corona freaca-te un pic cu Mona”. Acum eu nu știu ce să zic, or fi de vina musulmanii care nu știu să facă spirtul cum trebuie sau or fi de vina răzeșii care nu știu cum să-l utilizeze? Cert este că și unii și alții sunt de vină. Nu poți domne sa nu pui proporțiile amestecului de spirt cum apa pe eticheta când comercializezi. Și trebuie menționat faptul că lipsa crasă de educație a dus la aceasta tragedie. Pe vremuri acești consumatori erau specialiști în chimie, făceau rachiu din pufoaică, din pasta de dinți și din electrozi in condiții de siguranță.
  Cât despre realitatea tristă a alegerilor din Romania, rămâne valabilă întrebarea cetățeanului turmentat din „Scrisoarea pierdută”: ” eu cu cine votez?”. Cam atât despre politichie, care zic eu că e cea mai veche meserie din lume. Părerea mea. 🍻

  Apreciat de 2 persoane

  1. Dacă asta i-ar potoli pe răzeși să mai bea alcool sanitar… dar nu cred că au înțeles că unele lichide nu pot fi ingerate chiar dacă au grade, pentru că atât știu să facă. Pe mine m-a deranjat tam-tamul din jurul acestui caz și nepăsarea și tergiversarea cazului Colectiv.
   Cea mai veche meserie, mai veche decât politica, este alta. Știi tu care.

   Apreciat de 1 persoană

   1. Pai când e vorba sa răspundă penal și material niște politicieni nu o sa se grăbească nici domnii judecători. Altă tagmă care doar daca e vorba de „bănișorii” lor știu să facă dreptate. In rest, trai bun nenică. Ziua trece, leafa (babană) vine. Mai nou și ei au posibilitatea de a ieși la 45-50 de ani cu alta pensie babană. Și mai rar e cate unul dintre ei care chiar e dedicat. Tu știi (ca și mine) câtă dreptate pot sa facă.

    Apreciat de 2 persoane

    1. Cunosc foarte bine cum se face dreptatea în Romania. Știi câtă încrederea am în noțiunea de dreptate, nu m-am schimbat între timp. În oamenii care ar trebui să o pună în practică nu am încredere, Simi.

     Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.