Desprins din Sibiu Jazz Festival, Sibiu Jazz Competition, un pui de nădejde, este secțiunea de concurs pentru tinerii instrumentiști și soliști vocali. În acest an s-a desfășurat în curtea interioară a Muzeului Brukenthal, sub oblăduirea motanului meloman, tânărul asistent de emisie al lăcașului de cultură.

Nu credeți cât de important este blănosul portocaliu? Daţi-mi voie să vă reamintesc că l-aţi văzut într-un alt articol comod instalat pe umărul baronului Samuel von Brukenthal și al soției sale.

Revenind la evenimentul nostru, am hotărât să vă prezint ultima seară a concursului, cea în care au fost desemnaţi câștigătorii, seară ce s-a încheiat cu recitalul Mariei Cojocaru.

Premiul Special al Juriului a fost decernat tinerei și talentatei Eveline Buta, o concurentă din Sibiu, plină de expresivitate, forță și dinamism.

Premiul Pentru Cea Mai Bună Voce din concurs a fost atribuit clujencei Maria Suciu, calitățile ei vocale fiind incontestabile.

Chitaristul Eugen Toboș a fost premiat la secțiunea Cel Mai Bun Instrumentist. De altfel îi putem asculta solo-ul la chitară în filmarea de mai jos.

Marele premiu al festivalului, Premiul Pentru Cel Mai Bun Band, a revenit trupei Irina Gorga & Eu To Jazzperience. Din inițiativa lui Eugen Toboș s-a format această trupă ce reunește patru tineri muzicieni inimoși din Iași care cântă împreună cu solista Irina Gorga, participantă la Vocea României. Genul muzical abordat în concurs este jazz-funk.

Nu puteam să scriu despre acest eveniment și să nu o prezint pe Simona Maxim, directorul festivalului, cea care a înmânat câștigătorilor premiile.

În cea de-a doua parte a serii, Maria Cojocaru, voce cunoscută în jazz-ul sibian, a prezentat noul proiectul intitulat From Pop To Jazz, demonstrând calitățile unui artist complet prin abordarea diferitelor stiluri muzicale: pop-rock, soul și jazz.

Cu acest eveniment muzical de anvergură, maratonul concertelor outdoor din Sibiu a luat sfârșit. Sper să le reîntâlnesc pe toate (și pe cele anulate) în 2021.

*****

Fotografiile și filmările fac parte din arhiva personală și nu pot fi folosite fără acordul meu expres.

9 gânduri despre „Sibiu Jazz Competition 2020

 1. Frumoasa ieșire ne oferi și azi! Chiar merita un premiu și pisicul. Seamănă leit cu Garfield al meu, dar nu știu dacă e așa meloman.
  Festival frumos cu muzica buna buna. Mulțumesc și că ne in_canti! Jos pălăria!
  Weekend plăcut! 😘❤️

  Apreciat de 1 persoană

  1. Da, a fost. Cred că am încheiat cu spectacolele de orice fel. În aer liber nu mai ţine că vine frigul, iar în interior, după cum evoluează lucrurile, nici gând anul ăsta. Poate la anul… Dacă ne învăţam lecția.
   Mulţumesc, Potecuță!
   Weekend frumos!

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.