Despre Street Food Park sau cum îmbinăm mâncarea, muzica și socializarea la iarbă verde.

Evenimentul s-a desfășurat pe parcursul a zece zile în luna septembrie și a fost o premieră sub trei aspecte: locația, asocierea cu un alt festival, (Sibiul de Odinioară) și numărul limitat de participanți. Inițial locația m-a surprins, a fost ales Parcul Tineretului și nu Sub Arini.

Cine știe despre ce vorbesc, ar putea zice „ce, te crezi la Rock in the Park?” Bine că nu au ales Pădurea Dumbrava…

La o analiză mai atentă, nu a fost rău deloc. Adică, aproape de centrul orașului, mai mult loc pentru desfășurare decât pe Strada Cetății și în Parcul Cetății.

Doisprezece food-truck-uri culinare (ca să nu le spunem camioane cu mâncare), zeci de specialiști în gastronomia internațională stradală au ademenit sibienii și turiștii în Parcul Tineretului.

Nu au lipsit nici zonele special amenajate pentru vânzarea apei, sucurilor și a altor băuturi.

Nici scena improvizată, amenajată pentru o parte dintre cei ce asigurau muzica nu a lipsit.

Pentru formaţiile și soliștii participanți la Sibiul de Odinioară: Semnal M, Talisman, Emeric Imre, Ducu Bertzi, Mircea Vintilă, s-a amenajat scena în altă zonă a parcului.

Ce mi s-a părut neobișnuit? Să văd oameni stând la o coadă de câţiva zeci de metri ca să poată intra în parc. În încercarea de a limita la 500 numărul celor prezenţi la eveniment, nu era permis accesul decât în măsura în care alţii părăseau parcul. Neobișnuit lucru zic, căci cine ar fi stat să-i numere pe participanți, parcul având mai multe intrări.

*****

Toate fotografiile și filmarea fac parte din arhiva personală și nu pot fi folosite fără acordul meu expres.

12 gânduri despre „Street Food Park Sibiu

 1. Pfaaaai! Iubesc genul ăsta de festival gastronomic. Anul trecut am stat câteva ore în aşteptarea unei porții de mâncare. Dar am ascultat muzică şi ne-am distrat. Eram la Cluj. Aici nu prea sunt astfel de festivaluri. Şi dac-ar fi, ce!? Au oamenii ăştia nişte porții de mi-ar ajunge o săptămână să mănânc din ea. Acolo la voi, la Sibiu, e veselie multă şi tare mă bucur!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Au fost câteva festivalui, mult mai puţine decât în anii precedenţi. Acum au luat sfârșit fiindcă a venit vremea rece, dar și pentru că avem peste 3 la mia de locuitori bolnavi de Covid. Nu aceste evenimente sunt cauza, măsurile de protecţie au fost respectate cu strictețe de organizatori și spectatori. Nu am auzit să se fi îmbolnăvit cineva pentru că a participat la ele. Răspândirea coronavirusului se datorează celor care nu cred în el, celor care consideră că suntem în faţa unor conspiraţii mondiale. Om trece noi și peste asta.
   O zi minunată, Aura!

   Apreciat de 1 persoană

 2. Dacă am fi avut și în Seini spațiul și condițiile pe care le-a avut evenimentul mai sus descris, s-ar fi putut ține chiar și Zilele Orașului. Doar atunci mai vin și pe la noi interpreți vestiți și formații îndrăgite. Dar așa, mă mulțumesc să admir fotografiile tale și să-mi închipui ce bunătăți gastronomice au fost oferite spre consum, cu acest prilej. 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  1. Spun sincer, nu pentru muzică m-am dus și acest lucru s-a văzut din faptul că n-am filmat nicio formaţie. E drept că le-am tot văzut și, na, nu era vorba de Pink Floyd, Dream Theater, Riverside ori vreo altă trupă de talia lor.
   Dorinţa de socializare cu prietenii, condimentată de o porţie de…ceva, m-a gonit de acasă.😃😂

   Apreciat de 1 persoană

 3. Ce fotografii reușite de la eveniment_evenimente. Ne-ai transmis atmosfera. Avem la ce visa gastronomic, și muzical. Aerul pare respirabil, lume, dar nu înghesuială. Toată admirația!
  Și eu cred că cei ce nu cred sau nu respecta voit regulile de bun simț sunt vinovați.
  😘❤️

  Apreciat de 1 persoană

  1. La niciunul dintre evenimentele la care am participat nu a fost înghesuială și am apreciat ca o dovadă a educaţiei.
   Se știa că altfel se vor suspenda toate și nimeni nu și-ar fi dorit asta.🙂😘

   Apreciază

 4. Fain, ca de obicei! Mi-am ales cam aiurea momentul să te citesc, trebuia după micul dejun… :)))
  Dar știi ce nu-mi place mie la festivalurile astea? Că de, sînt eu și trebuie să le găsesc un cusur: totul e prea scump, mult mai scump decît în mod firesc sau în alte locuri. Și, cireașa de pe tort: tot ce e din Sibiu e și mai scump decît scumpul obișnuit de la festivaluri…! 😀😀❤❤
  Am fost la destule fără să iau nimic, doar așa, de plimbare…

  Apreciat de 1 persoană

  1. Ţi-am făcut foame? Poftă să ai!❤🤗
   E adevarat, preţurile sunt piperate, dar mă gândesc că și ei au cheltuielile cu deplasarea de la o locaţia la alta, utilarea bucătăriilor din mașini costă, iar prepararea pe loc a bunătăților nu e ușoară.
   Nu știu ce să spun despre produsele made in Sibiu. Adevărul este că nici aici nu sunt ieftine.

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.