Era o duminică de toamnă ca o vară indiană, în care, amiază fiind, soarele încerca din răsputeri să-și etaleze strălucirea. Vremea frumoasă m-a convins să fac o plimbare mai lungă pe jos și să vizitez expoziția de fotografie cotată ca un eveniment important pe plan internaţional, deschisă în perioada 04 – 18 octombrie la Centrul de Informare Turistică din cadrul Primăriei Sibiu.

Adevărat este că am ajuns și la alte evenimente, dar despre ele voi scrie în alte articole.

Aveam informația că la ediția cu numărul 21 a Salonului Internațional de Artă Fotografică participă artiști fotografi din 60 de țări, care au trimis pentru jurizare peste 3000 de lucrări. Evenimentul organizat de Fotoclubul ORIZONT și Casa de Cultură a Studenților Sibiu se desfășoară sub patronajul celor mai cunoscute organizații internaționale în domeniu: Fédération Internationale de l’Arte Photographique, Photographic Society of America, Image Sans Frontiere, Global Photographic Union și Asociația Artiștilor Fotografi din România.

Noutatea acestui an a constat în faptul că iubitorii fotografiei monocrom (alb-negru) s-au bucurat de o secțiune separată. Juriul format din Csaba Balási (România), István Kerekes (Ungaria), Fred Nuss, veteranul fotografiei sibiene (România) și Louis Guermond (Franța) au avut de făcut o alegere grea. S-au acordat 90 de premii constând în medalii de aur, argint, bronz, mențiuni și premii speciale, iar 10 dintre premii au fost adjudecate de către artiști fotografi din România.

Mai jos sunt câteva dintre fotografiile premiate, cele pe care le-am socotit a fi reprezentative, expuse fiind toate cele 90.

Am lăsat la urmă o fotografie cu locul în care aproape toți vizitatorii salonului vor să se fotografieze.

Iubitorii artei fotografice și amatorii de fotografie încă mai au timp să viziteze Salonul Internațional de Artă Fotografică din Sibiu care își va închide porţile duminică 18 octombrie, la ora 12:00.

*****

Toate fotografiile și videoclipul din articol fac parte din arhiva personală și nu pot fi folosite fără acordul meu expres.

14 gânduri despre „Salonul Internațional de Artă Fotografică

    1. Aaaaaa. Au avut ceva timp la dispoziție pentru jurizare, iar competența lor i-a ajutat. Ca fapt divers, pe Fred Nuss l-am întâlnit la aproape toate evenimentele de anul ăsta. De apreciat la cei 85 de ani ai lui.

     Apreciat de 1 persoană

 1. Mă bucur pentru tine foarte mult: ai evenimente deosebite aproape tot timpul! Și mi-a zburat gândul la Cluj, unde zilnic era cel puțin un eveniment de anvergură! Imi place fotografia și recunosc, ai nevoie de mai mult decât de un aparat performant! Ai nevoie de ochi de artist să prinzi clipa pentru eternitate!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Da, Aura, așa este. Câteodată aștept minute în șir să surprind ceva și nu reușesc. Alteori îmi iese din prima, dar se întâmplă foarte rar. Desigur, nu mă compar cu participanții la acest concurs. Mai am foarte multe de învățat, dar sunt ascultătoare și răbdătoare.😃

   Apreciat de 1 persoană

  1. În anii normali, de primăvara până toamna târziu erau multe evenimente în aer liber, câteodată greu de făcut alegeri la care să participi. Apoi începeau cele indoor. Anul acesta de la 1 august, parcă, s-a dat undă verde, multe au fost anulate, iar în interior nici acum nu au pornit toate. Încă mai am ce prezenta și le împărtășesc cu voi cu multă plăcere. Diversitatea lor este foarte importantă, Sibiul are în fiecare an o agendă cultural-sportivă și de divertisment foarte bogată. La capitolul sport, prezentarea mea a fost destul de săracă, cu excepția Turului Ciclist nu am prezentat altceva, deși a fost și Raliul Sibiului și maratoane, de aici deducându-se că am ales alte evenimente în locul lor. 😃

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.