Acum doi ani, muzicieni din patru generații și-au dat mâna într-un proiect măreț numit „100 pentru România„, sărbătorind astfel centenarul Unirii. O sută de voci și instrumente diferite în o sută de minute de muzică legendară. Timpul a trecut, dar oamenii inimoși au continuat să organizeze evenimentul sub altă denumire „România Rocks”.

Grație organizatorului, Asociația Culturală Hara, ne-am bucurat (și în acest an dificil pentru spectacole) de o sută de minute de muzică în Piața Mare din Sibiu. Florin Grigoraș, Mircea Baniciu, Călin Goia, Roxen, Irina Rimes, Cristi Minulescu, Flavius Buzilă și Adrian Despot împreună cu Bigg Dimm A’Band (dirijor Răzvan Metea), reuniți „în cuget și simțiri” într-un tribut adus muzicii și culturii românești, au demonstrat încă o dată că muzica unește, acolo unde orice altceva pare că dezbină.

Las vorbele deoparte și vă propun să-i ascultăm pe unii dintre ei, în ordinea în care au urcat pe scenă și nu a preferințelor mele.

Bigg Dimm A’Band – Trenul pierdut – în amintirea lui Leo Iorga

Florin Grigoraș, fondator al trupei Riff din Sibiu

Mircea Baniciu – Vinovaţii fără vină

Adrian Despot – Basul și cu toba mare

Flavius Buzilă -Cine?

Cristi Minculescu – Pe ape

Călin Goia – Lumea e a mea

Două instantanee în care i-am surprins pe Adrian Despot și Flavius Buzilă veniţi în faţă să privească evoluția pe scenă a Irinei Rimes.

*****

Fotografiile și filmările fac parte din arhiva personală și nu pot fi folosite fără acordul meu expres.

8 gânduri despre „România Rocks

  1. Mulţumesc, Petru! Uneori chiar mă simt privilegiată, dar în general când le ai, unul după altul, nu ai timp să apreciezi prea mult fiecare eveniment, doar dacă nu a fost ceva nemaivăzut. Vremea rea bate la ușă și atunci se va termina cu spectacolele outdoor, voi avea timp suficient să le „rumeg” și să le duc dorul.

   Apreciat de 1 persoană

 1. O să revin să-i ascult pe rând, mai ales că unii dintre ei sunt preferații mei! Aici încă nu sunt concerte, se tot amână…dar mai ascultăm muzică „live” sâmbăta seara, când pe teresa de pe acoperișul unui restaurant cântă o formație. Acum, am impresia că lumea este mult mai temătoare decât în urmă cu câteva luni. Ieri am vizitat un oraș care are o cetate foarte veche. Totul era închis. Nu am văzut nimic. Oamenii, inclusiv copiii, cu măști.

  Apreciat de 2 persoane

  1. Eu chiar am încercat să fiu prezentă la cât mai multe, căci în cazul celor care s-au desfășurat în același timp, n-am avut cum.
   De fapt am procedat asemeni unui hârciog, am vrut să nu ratez prea multe, pentru a avea hrana spirituală pe perioada de iarnă, când am presupus (și din nefericire am avut dreptate) că astfel de evenimente vor lipsi în afara online-ului.

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.