Acum doi ani, muzicieni din patru generații și-au dat mâna într-un proiect măreț numit „100 pentru România„, sărbătorind astfel centenarul Unirii. O sută de voci și instrumente diferite în o sută de minute de muzică legendară. Timpul a trecut, dar oamenii inimoși au continuat să organizeze evenimentul sub altă denumire „România Rocks”.
Grație organizatorului, Asociația Culturală Hara, ne-am bucurat (și în acest an dificil pentru spectacole) de o sută de minute de muzică în Piața Mare din Sibiu. Florin Grigoraș, Mircea Baniciu, Călin Goia, Roxen, Irina Rimes, Cristi Minulescu, Flavius Buzilă și Adrian Despot împreună cu Bigg Dimm A’Band (dirijor Răzvan Metea), reuniți „în cuget și simțiri” într-un tribut adus muzicii și culturii românești, au demonstrat încă o dată că muzica unește, acolo unde orice altceva pare că dezbină.
Las vorbele deoparte și vă propun să-i ascultăm pe unii dintre ei, în ordinea în care au urcat pe scenă și nu a preferințelor mele.
Bigg Dimm A’Band – Trenul pierdut – în amintirea lui Leo Iorga
Florin Grigoraș, fondator al trupei Riff din Sibiu
Mircea Baniciu – Vinovaţii fără vină
Adrian Despot – Basul și cu toba mare
Flavius Buzilă -Cine?
Cristi Minculescu – Pe ape
Călin Goia – Lumea e a mea
Două instantanee în care i-am surprins pe Adrian Despot și Flavius Buzilă veniţi în faţă să privească evoluția pe scenă a Irinei Rimes.
*****
Fotografiile și filmările fac parte din arhiva personală și nu pot fi folosite fără acordul meu expres.
Ești privilegiată dacă ai văzut pe viu ceea ce m-a impresionat chiar și în înregistrările oferite aici. Mulțumesc frumos pentru momentele de excepție și îți doresc multe alte bucurii de acest gen!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Mulţumesc, Petru! Uneori chiar mă simt privilegiată, dar în general când le ai, unul după altul, nu ai timp să apreciezi prea mult fiecare eveniment, doar dacă nu a fost ceva nemaivăzut. Vremea rea bate la ușă și atunci se va termina cu spectacolele outdoor, voi avea timp suficient să le „rumeg” și să le duc dorul.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
O să revin să-i ascult pe rând, mai ales că unii dintre ei sunt preferații mei! Aici încă nu sunt concerte, se tot amână…dar mai ascultăm muzică „live” sâmbăta seara, când pe teresa de pe acoperișul unui restaurant cântă o formație. Acum, am impresia că lumea este mult mai temătoare decât în urmă cu câteva luni. Ieri am vizitat un oraș care are o cetate foarte veche. Totul era închis. Nu am văzut nimic. Oamenii, inclusiv copiii, cu măști.
ApreciazăApreciat de 2 persoane
Trebuie să recunosc că n-am ascultat niciodată atâta muzică românească în concert ca în acest an. Poate că venise timpul, dar regret circumstanțele.🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Bine că totuşi s-au ţinut unele evenimente, că prea am fost privaţi de multe.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Eu chiar am încercat să fiu prezentă la cât mai multe, căci în cazul celor care s-au desfășurat în același timp, n-am avut cum.
De fapt am procedat asemeni unui hârciog, am vrut să nu ratez prea multe, pentru a avea hrana spirituală pe perioada de iarnă, când am presupus (și din nefericire am avut dreptate) că astfel de evenimente vor lipsi în afara online-ului.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Frumos, cald și instantanee de milioane, chiar dacă așa puține ❤ Mă bucur pentru tine, Constanța!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Învăţam să ne mulţumit cu ce avem. Mă și minunez cât de repede se adaptează omul, în speţă eu. 😃
Mulţumesc, Issa!❤
ApreciazăApreciază