Urme… De gânduri. De dor. De noi amândoi rătăciţi undeva în clandestinul și nesigurul trecut, din care-mi revii uneori rătăcind ca o umbră, înaintând șovăielnic de teamă să nu te risipești în toate punctele cardinale și să te rezumi la un punct.

La punctul aruncat în repezeală la sfârșitul frazelor din scrisorile tale regăsite într-un sertar îndărătnic și neumblat. O ridic încet pe prima și mă aștept s-o văd cum se descompune și dispare, dar nu, e reală, e îngălbenită și poartă cu ea izul de amintire veche. Privesc hipnotizată scrisu-ți fără cusur, ordonat, perfect, cum altul asemeni n-am văzut. Iar el, scrisul, mă recunoaște și prinde viață strigându-mi că mă aștepta, că știa că într-o zi voi vrea să-l revăd și să-l ascult.

Retrăiesc întâmplările istorisite pe nerăsuflate, sunt frânturi de povești, de unele chiar uitasem, dar înțelege că nicio memorie nu-i perfectă.

– Ăsta este rostul meu nemuritor, să-ți reamintesc, zise scrisul acela perfect. Mă vei găsi aici de câte ori vei vrea să mă cauți.

Abia acum realizez dorul taifasului, căci mulți ani am ocolit sertarul în care am îngropat și ferecat toate amintirile de teama suferinței și a deșertăciunii.

Găsesc un loc mai comod în fotoliu și las scrisul să mă pătrundă cu nonșalanța cu care deapănă întâmplare după întâmplare. Uneori e hazliu, alteori simt dorul și neastâmpărul în tremurul lui, dar de fiecare dată este la fel de elegant și perfect, chiar și atunci când simte că l-am lăsat în urmă și nu mă ostenesc să-l aștept.

Mai privesc o dată corespondența și împing sertarul. Mulți ani vor trece fără să-l deschid, dar scrisul va fi la fel de dornic să mă revadă sau…

*****

Sursa foto: frumusețe-fara-limite.ro

14 gânduri despre „Urme

 1. Și mie mi-e dor să văd o scrisoare adevărată care transmite sentimente emoționante printr-un scris de mână. Acum regret că nu le-am păstrat, deși am avut multe sertare pline. Mulțumesc pentru nostalgia inevitabilă!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Vremea lor, a scrisorilor scrise de mână, a apus demult. Pe atunci nu aveam internetul și nici telefonia mobilă, iar noi se nimerea să fim în două colţuri de ţară.
   Asta este, ne mai cuprinde câteodată nostalgia, dar ne revenim ușor.
   O zi frumoasă, Petru!

   Apreciat de 1 persoană

 2. O fi octombrie, dar mai răsare câteodată soarele. Prea multă nostalgie.
  La urma urmelor, dacă nu e timpul trecut, poți încerca alte tipuri de colecții, nu scrisori. Nu-ți pot da exemple fiindcă femeile și bărbații colecționează lucruri diferite.😃

  Apreciat de 1 persoană

  1. În ultimul timp a tot plouat și de-asta…😃
   Îmi place să colecționez tablouri. Cred că plac și femeilor și bărbaților în egală măsură, dar, na!, nu au aceeași valoare sentimentală precum scrisorile, care nu au legătură cu nicio colecţie.

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.