Alegerile locale reprezintă evenimentul major în care cu toții ne putem exercita dreptul de a hotărî soarta urbei. Cel puţin teoretic afirmația este valabilă, chiar dacă în practică niciodată nu vom fi toţi mulţumiţi.

Cum au decurs lucrurile am văzut, oricât de nepăsători voiam să părem, căci nu ai cum rămâne nepăsător când știi că, cel pe care se pune ștampila, îţi va influenţa următorii patru ani din viaţă.

Eu am depășit frustrarea înfrângerii alesului meu în detrimentul cuiva care s-a căţărat pe meritul predecesorului și pare să nu se mai dea jos ușor.

M-am bucurat în schimb împreună cu locuitorii Bucureștiului, care au reușit să scape de pata roșie ce-i acoperea de patru ani și alături de timișoreni și al lor „primar german” înscăunat în ajunul anului în care vor fi capitală culturală europeană. Le urez numai bine!

Scriam că suntem ţara contrastelor și cum altfel când la Deveselu, în județul Olt, a ieșit învingător fostul primar decedat acum câteva săptămâni? Așa-i că totul pare desprins din filmele lui Kusturica? Sau profunzimea gândirii alegătorilor vrea să ne demonstreze că doar un mort e în măsură să gestioneze urbea corect, fără să-i fure? La asta trebuie să mai reflectez.

Și mai am de reflectat la victoria lui „Piedone” în sectorul 5 din capitală. Atât de vulnerabilă este memoria umană? Atât de ușor au uitat de Colectiv încât au ales un primar condamnat la 8 ani de închisoare în prima instanţă?

Încurcate sunt căile Domnului și minţile umane! Nu ne-au fost suficienţi cei 30 de ani să ne maturizăm.

*****

Sursa foto: hellovalencia.es

22 de gânduri despre „România contrastelor

  1. Pe plan local, chiar nu merita să câștige persoana respectivă și astăzi am supărat-o pe una când am scris pe Facebook un comentariu despre primăreasă care doar în ajunul alegerilor a coborât de pe tocuri să meargă pe șantiere. Eu știu că nici Piaţa Mare nu o traversează pe jos de teamă să nu-și rupă tocurile în piatra cubică și uneori nici poșeta nu reușește să și-o ducă.

   Apreciat de 2 persoane

 1. … care n-a mai îndrăznit, oare, să candideze în sectorul lui…? N-am observat pînă acum jenă la politicieni.
  În fine. Trec peste amărăciunea locală de la mine și mă bucur și eu mult de ceilalți. Și de sinteza ta 🙂

  Apreciat de 3 persoane

 2. Că Piedone nu are nici rușine, nici conștiință, e de înțeles, nu e primul și nici ultimul, dar legislația ar trebui să interzică orice candidatură a penalilor, pentru orice funcție, nu numai politice .
  Mă întreb dacă oamenii au uitat, sunt atât de indiferenți sau sunt dezinformați.
  Rămâne doar încă o întrebare fără răspuns, ca multe altele.

  Apreciat de 3 persoane

  1. Nu la el mă așteptăm să aibă bun simţ. De unde? Cei care l-au votat m-au dezamăgit.
   Ana, draga mea, legile ei le aprobă în Parlament și până acum n-am văzut ca „marele legiuitor”, desigur mare pentru că sunt exagerat de mulţi, să adopte ceva împotriva propriilor interese.
   Ce s-a întâmplat cu oamenii? Nu cred că au uitat de Colectiv, deși au trecut ceva ani și încă n-a răspuns nimeni. Dezinformaţi nu cred că au fost. Rămâne a treia variantă: indiferenţa. Până într-o zi, când s-ar putea să-i coste.

   Apreciat de 1 persoană

 3. Asta este dureros: faptul că numărul celor care au rămas onești și umani este din ce în ce mai mic. Conștiință redusă la zero. Empatie zero. Valori umane zero.Tindem spre un canibalism sufletesc și moral și acest lucru este dureros și extrem de periculos. Păcat de noi, de credința noastră!

  Apreciat de 3 persoane

 4. Au fost rezultate dulci-amărui, dar cred că sunt semne de îmbunătățire, trecând peste unele preferințe cel puțin ciudate. Îmi amintesc că, la alegerile din 2016, băimărenii au și-au ales un primar care era atunci în pușcărie și care continuă să fie în preferințele electoratului. La așa primar, așa alegători.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Exact ca în cazul celor doi primari infractori realeși. Concetățenii lor au declarat reporterilor că nu-i interesează infracțiunile, ci doar ce au făcut pentru localitățile lor.
   Asta înseamnă că legea ar trebui modificată în sensul interzicerii aprobării candidaturilor.

   Apreciat de 2 persoane

 5. Da’ce aveti domne’toti cu omu’, P’EDONE,toti mai merita a-2-a sansa,in fara faptului ca tre’sa mai constiinta de sine si bun simt,aia nu inseamna ca toti cei care nu au bun simt, is si nesimtiti….cat despre Timisoara,TEHNOCRATU ROBU’ LU’ DUMEZO’era clar ca nu mai avea NICI O SANSA,sa vedem pa MISTER FRITZ CARTOAFA ASTA, CE O FI DA CAPU’ LUI,ca si pa vremea lu’Robu lu’DUMEZO’ TOT ASA SA STRIGAT IN GURA MARE CA ROBU’LU’ DUMEZO’ II TEHNOCRAT si o sa faca ,o sa dreaga ca avem nevoie de un primar tehnocrat,ca bla,bla si bla bla….si bla,bla,bla am avut….
  Si la cluj cine a iesit tot Boc cu ou spart de cap, ca, chiar nu m-am uitat.ala pa care l-o condus Basescu ca un teleghidat si ii manca din palma,atunci e naspa,daca nu o sa traim cu speranta pana la adanci batraneti,ca in basmul lui Petre Ispirescu,si e pacat ca avem o tara ca un basm,in rest traim doar basme dar speranta moare ultima.
  Pt Bucuresti,ca o parere personala,o sa se intample exact precum guvernarea Basescu cu Boc….mai pe larg zis,nenea Dan o sa fie marioneta lui Tata Johanis si al unchiului Orban…mi-am exprimat parerea personala,sper sa, nu deranjez pe cineva.
  Sa auzim numai de bine Constanta.Pacat de Boi….

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.