Ar fi trebuit să fie un festival internaţional de jazz, dar anul acesta n-a fost să fie. Mai mult, a fost unul atipic. De ce atipic? Pentru că, pe lângă jazz, au fost prezente și alte genuri muzicale, o combinație inovativă de expresivitate artistică.

Probabil nu ar trebui să reamintesc că organizatorii au respectat distanțarea fizică a spectatorilor, au impus obligativitatea purtării măștii pe întreg parcursul concertelor, iar la intrare au fost amplasate recipientele cu dezinfectant de mâini… dar totuși o fac.

În cele trei zile de festival pe scena din Piața Mare au urcat nouă trupe.

Prima zi a debutat cu Paolo Profeti & ArtHitElectronic, o alăturare inspirată între saxofonul tradițional în jazz și muzica electronică. Saxofonistul Paolo Profeti, singurul „internațional” de la acest festival.

Au urmat: Jazzappella:

și mai vechii noștri prieteni, Sorin Zlat Groove Garden:

Sâmbătă seara au urcat pe scenă: Berti Barbera & Nicu Patoi, același Berti Barbera plin de aplomb împreună cu un chitarist experimentat.

Hot Club de Cluj:

și o trupă rock apreciată, Firma. Pe mine m-a cucerit această trupă, a cântat altfel față de ce știam. M-a cucerit prin melodia de început cu viraj Pink Floyd și Queen, dar și prin plusul de valoare adus în formație de pianistul Iulian Ochescu, fiul Silviei Dumitrescu și al chitaristului Florin Ochescu. Chiar și titlul melodiei Hello (E cineva acolo?), melodie pe care vă recomand s-o ascultați, amintește de celebrul The Wall.

Ultima seară de festival a aparținut formației timișorene Bega Blues Band:

Balkanamera Jazz Q, în paranteză fie spus, îl veți vedea pe Liviu Mărculescu apărând cu al său bucium din mijlocul spectatorilor și o veți asculta pe Elena Gatcin, o voce remarcabilă.

și trupei rock Vița de Vie.

Am ales pentru audiție o melodie manifest, Mori.

Spectatorii au fost și ei la înălțime pe parcursul celor trei zile de festival.

*****

Toate filmările din acest articol, precum și fotografiile fac parte din arhiva personală și nu pot fi folosite fără acordul meu expres.

15 gânduri despre „E cineva acolo? Sau un altfel de festival de jazz la Sibiu

 1. Un regal de muzică, din care am ascultat deocamdată cea recomandată de tine: ”E cineva acolo?”. O să revin pentru a-mi colora frumos sfârșitul de săptămână, grație generozității cu care ne răsplătești și de această dată. Mulțumesc, Constanța!

  Apreciat de 1 persoană

    1. În puţine locuri din ţară sunt atâtea evenimente culturale în același timp. De multe ori a fost necesar să aleg sau să alerg de la unul la altul. Chiar și acum în pandemie. Suntem niște răsfăţaţi.🙂

     Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.