Nu-i o poveste despre cioară, ci spusă de ea. Aţi ascultat cu atenție ce spune o cioară? Eu nu am de ales.

Și-a instalat „cortul” în arinul din faţa geamului dormitorului și de acolo își spune păsul. Știam că ciorile trăiesc în cârduri și niciodată singuratice. Guraliva asta de vecină, vecina de la etajul patru, stă cu restul suratelor doar când nu-i perioada de odihnă și repaus. Atunci se furișează în desișul frunzișului arinului.

O oarecare vină mi-o recunosc, am avut lipsa de inspiraţie să o înregistrez și să pornesc înregistrarea în speranța că o determin să stea la povești. Nu doar că am reușit, dar cred că am făcut-o să creadă că, dincolo de fereastra deschisă, în casă, stă ascunsă o altă cioară care nu-i vorbește prea des, iar ea vrea să o cunoască.

Dimineaţa dă trezirea cum se luminează, seara povestește vecinilor oameni cum i-a mers peste zi, iar uneori, când soarele arde puternic, își face apariţia și ziua. Nu o vezi, dar nu ai cum să n-o auzi, poate doar închizând geamul și până-i cald nu poţi face asta.

M-am obișnuit cu tabieturile ei, numai că ieri dimineaţă a fost foarte agitată. Am ascultat-o cu atenție și am înţeles. Îmi povestea despre cârdul de pescăruși care a pus stăpânire cu o noapte înainte pe acoperișurile blocurilor vecine. Și eu l-am remarcat.

https://drive.google.com/file/d/1vl0cS0zKFaNX7dE5r8FV53f353f85wZH/view?usp=drivesdk

Aţi observat din fotografii că și pescărușii păstrează distanțarea? 🙂☺

Inițial am crezut că au fost deranjaţi de evenimentele din Piaţa Mare, pescărușii având cuiburile în podurile clădirilor din centrul istoric, dar când am văzut că se repetă lucrurile și în următoarele seri, am înţeles nemulţumirea ciorii. Se temea de invazia lor.

Astăzi nu am mai auzit-o la geamul meu și liniștea sper să nu prevestească ceva rău. Să fi plecat cu celelalte ciori? Gata? M-a părăsit?

*****

Fotografiile fac parte din arhiva personală și nu pot fi folosite fără acordul meu expres.

11 gânduri despre „Povestea ciorii singuratice

 1. O astfel de cioară mi-aș dori și eu prin apropiere, să am cu cine pălăvrăgi. Guguștiucii mei sunt mai tăcuți, chiar dacă îi provoc, imitându-le sunetele. Poate ar trebui să-i momesc cu o înregistrare, cum ai făcut și tu.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Imi plac mult, ador chiar pescarusii in zborul lor lin usor planat. Locul lor este, dupa mine, la mare , acolo apartin ei . In contextul specific. Cioara a gasit in tine o confidenta , este clar. De ce a plecat? Nu e semn rau, asa e in viata, toate vin si toate pleaca…🙂. Prietenia ei, chiar daca de scurta durata, a insemnat ceva pentru ea si pentru tine, asa vad eu lucrurile.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Toate au revenit la normal între timp. Pescărușii au plecat la cuiburile lor din centrul istoric, iar cioara a revenit. Probabil i-a fost teamă de ei, fiind foarte mulţi și destul de arţăgoși și între ei.
   Sunt stabiliţi în Sibiu de vreo 16 ani și le priește pentru că s-au tot înmulțit. Au unde să găsească hrană, au unde sta când este frig și în principiu nu-i deranjează nimeni.

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.