Aveam odată primprejur niște mierle fericite. Din fericirea lor o bucățică mi-o dăruiau dimineaţă de dimineaţă când le auzeam.

Nici nu se lumina bine de ziuă și dincolo de fereastra deschisă joaca lor nu mai contenea și mă întrebam adeseori dacă sunt în rai. Iar ele, ghicindu-mi gândul, răspundeau cu triluri desăvârșite.

Odată una a venit pe pervazul ferestrei și privea curioasă prin plasa pentru ţânţari. Era atât de drăgălașă cu ciocul ei portocaliu și ochii ageri. M-am întrebat admirând-o, dacă ar fi avut curajul să intre, de nu era plasa.

De la o vreme au dispărut mierlele, n-aș putea spune cu exactitate când s-a întâmplat. Cert este că acum, în fiecare dimineaţă, am un alt deșteptător, croncănitul supărător al unui corb sau poate al unei ciori, care a pus stăpânire pe copacul din faţa geamului. Sunetele răgușite și stridente nu au nimic de-a face cu „raiul” dinainte.

Și știţi ce am observat? E foarte comunicativă pasărea și foarte bine reglată. Adică nu-ţi transmite ce are de spus la prânz sau după amiaza. Nu. Îţi spune totul răspicat la prima oră, să ai grijă ce faci pe unde te duci, cu cine te întâlnești și cum prezinţi lucrurile. Iar dacă n-ai priceput din prima, îţi repetă ca o moară stricată instrucțiunile.

N-aș putea spune, dacă noul vecin din copac a avut vreun rol în dispariția mierlelor, sigur este că s-a terminat cu plăcerea trezitului de dimineaţă în sunete atent exersate și gânduri pozitive la început de zi.

Cine te trezește dimineaţa? Poate fi totuși un corb și știe că îmi plac corbii, dar el e mult prea vorbăreț la ora la care ar face bine să-și ţină pliscul închis.

*****

Filmările fac parte din arhiva personală și nu pot fi folosite fără acordul meu expres.

Sursa foto: pasaridinromania.ro

19 gânduri despre „Cine te trezește dimineaţa?

  1. Pe mine mă trezește cocoșul vecinei care trebuie să mă ocup de pintenii lui. Nu și-a mai făcut demult un backup la GPS lui și a cam uitat orele lui de cântat 😀
    O săptămână frumoasă, Constanța.!

    Apreciază

    1. Mierlele sunt preferatele mele și sper să nu le fi făcut ceva corbul. Azi noapte avea o respiraţie șuierată de m-a speriat. Știu că nu poate intra înăuntru din cauza plasei de ţânţari. Acum mulţi ani, pe când colivia papagalilor era în balcon, ne-am pomenit cu un șoim care a vrut să-i omoare.

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.