Cum este când, după multe luni de așteptare, afli de un concert live? Ca atunci când rătăcitului în deșert îi spui că nu e Fata Morgana, ci chiar o oază unde va găsi apa dătătoare de viaţă. Locaţia este o surpriză pentru mine, deci și mai multă bucurie.

Dar să o luăm cronologic… Strada Cetății animată la ceas de seară de duminică. Între Turnul Dulgherilor și Turnul Olarilor împrejmuire cu gard, gură-cască, nu puteam lipsi tocmai noi.

Ne apropiem și descoperim că aici se continuă Sibiu Fashion Days cu Festivalul Tinerilor Creatori de Modă, drept urmare aruncăm o scurtă privire. Repetițiile sunt în desfășurare.

Dar nu pentru asta am ajuns pe strada Cetății, ci pentru un concert de jazz pe acoperișul Sălii Thalia. Urc treptele spre acoperiș plină de curiozitate, fiind prima dată când ajung în acel loc.

Vedere spre b-dul Corneliu Coposu

Turnul Gros văzut dintr-un alt unghi

Vedere spre Turnul Turnătorilor de Cositor

Vedere spre Strada Cetății

După această lungă introducere să vă spun câteva cuvinte despre proiectul jazz-funk Groove Garden al pianistului Sorin Zlat. Sorin Zlat este o cunoștință mai veche a Sibiului, acum 2 ani ne-am întâlnit în cadrul Sibiu Jazz Festival. Groove Garden abordează stiluri variate: gospel, funk, R&B, soul, fusion, electro, piese reorchestrate ale unor artiști celebri: Gregory Porter, Earth Wind And Fire, Stevie Wonder, dar și compoziţii proprii.

Grupul format din: Sorin Zlat (pian), Robert Patai (voce), Răzvan Trifan (saxofon), Laurențiu Ștefan (tobe) și cel mai tânăr membru Bogdan Tănase (chitară) a participat la multe festivaluri din ţară: Sibiu, Timișoara, București, Brezoi, Câmpina, Ploiești, Târgu Mureș, Bacău, dar și în străinătate: Belgia, Olanda, Franţa, Anglia, Spania, Turcia.

În anul 2019 a primit premiul pentru cea mai bună trupă din partea Galei de Jazz și Blues, eveniment organizat anual la Hard Rock Cafe.

Din cadrul concertului denumit Back To Freedom vă propun să ascultaţi două melodii.

A venit timpul să ne luăm la revedere de la această minunată muzică ascultată în compania unei luni pline.

*****

Toate fotografiile și filmările fac parte din arhiva personală și nu pot fi folosite fără acordul meu expres.

14 gânduri despre „Sorin Zlat și a lui Grădină – Back To Freedom

 1. Draga mea, cu ajutorul tău voi cunoaşte bine Sibiul. Când voi reveni, sigur mă voi orienta mult mai bine! Mă bucur că ai avut parte de un concert pentru sufletul tău! Acum când totul este aproape încremenit, o astfel de muzică îți dă speranțe!

  Apreciat de 2 persoane

    1. Sigur că ne-am interesat, dar am primit şi diferite informații despre o eventuală amânare sau anulare. Cum plata s-a efectuat online, tot aşa se vor returna banii. Vom vedea. Pe aici e slabă mişcarea „artistică” şi socială. Lumea parcă aşteaptă ceva. Ce anume!? Oricum animația de altădată nu cred că va mai fi curând.

     Apreciază

 2. Încă o bucurie, printre atâtea altele, pe care Sibiul le oferă locuitorilor și vizitatorilor săi. Iar prin intermediul tău, împărtășim și noi din aceste manifestări de cea mai bună calitate. Mulțumiri călduroase, Constanța!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.