Voi continua să prezint arta stradală din Sibiu. Pictura murală este întâlnită în principal pe zidurile școlilor, dar și în alte spații neconvenționale, cum ar fi clădirea tehnică de pe strada Cetății, centrale termice sau fațadele blocurilor.

Teme moderne și clasice – strada Cetății

O centrală termică din cartierul Hipodrom

Școli

Săli de sport

Garduri

Ziduri de blocuri

Anul acesta Street Art Festival se va desfășura în perioada 10 – 16 august sub titulatura #ORIGINS și se va bucura de participare românească și internațională.

*****

Fotografiile din acest articol fac parte din arhiva personală și nu pot fi folosite fără acordul meu expres.

14 gânduri despre „Street Art (2)

 1. Le-am admirat tot timpul şi am fost tare bucuroasă că artiştilor le-a fost permisă exprimarea şi aşa. Dar parcă de când am văzut documentarul despre Banksy şi despre începuturile lui, despre tinerii vânaţi şi arestaţi pentru graffiti, îmi plac şi mai mult.

  Apreciat de 1 persoană

   1. N-are cum, e prea rebut. Ca toată conducerea Bucureștiului. Mi-ar plăcea să văd și eu școli așa. Și sigur nu numai mie. Cică au făcut desene pe una singură din sect 4, parcă 130 sau pe-acolo, unde e fii-sa primarelui…

    Apreciat de 1 persoană

 2. Este, fără discuție, artă! Şi nu este chiar simplu de realizat. Marea majoritate a artiştilor lucrează pe suprafețe de dimensiuni mici. Ori această artă se realizează pe suprafețe foarte mari şi la înălțime. Deci, este cu atât mai mult de apreciat.
  Este un val de manifestare în toată lumea! Aici, la noi, aproape totul este pictat. Îmi place foarte mult. Şi mă bucur să văd ce minunății au ieşit din mâinile artiştilor români!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Este nevoie de un organizator bun, de persoane în administrația locală, care să aprecieze acest gen de artă și de proprietari de clădiri dispuși să le dea libertatea de a se manifesta. Sau mai știi (?) vreunul dispus să plătească o astfel de pictură, care nu cred să coste puţin.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.