Ce faci, dacă te trezești singur împotriva tuturor? Dar dacă tu susții că prevenţia e importantă, iar ceilalţi socotesc că ești prea naiv și credul și că „sistemul” ţi-a turnat în cap cu nemiluita numai baliverne, ce faci?

Astăzi este la ordinea zilei ca minţile „cele mai luminate” să înjure guvernul, să-l înjure pe Arafat și al lui Comitet Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, pe oricine este de altă părere când vine vorba de SARS CoV-2.

Apoi, ca unui retardat, ţi se explică tot ce mintea ta infantilă nu e în stare să priceapă, conspiraţiile la nivel mondial care vor să pună stăpânire pe toate resursele planetei, care vor să te subjuge ca ţară, pentru că ești mică și nu ești așezată cum trebuie și pe tine ca individ, încălcând dreptul tău de liberă circulație, libertatea de a alege dacă accepţi sau nu vaccinarea, instituind izolarea și carantina și astfel privându-te de ce ai mai scump: libertatea.

Ba îţi sunt daţi ca exemplu vecinii sârbi care au atacat parlamentul și au pornit luptele de stradă cu poliţia. Pe internet circulă filmulețe în care diverse persoane te îndeamnă să procedezi la fel pentru a nu le mai permite politicienilor să încalce Constituţia.

Apoi ești întrebat tu ce ai de gând să faci? Mai aștepţi mult să te hotărăști? Nu privești în jurul tău? Ai dat degeaba din gură despre democraţie? Și simți că ești privit cu superioritate de către cei pe care refuzi să îi urmezi. De parcă n-ai avea dreptul să gândești altfel, iar ei necontenind să acuze media aservită politicului de manipulare, exact asta vor să facă, să manipuleze.

Tu, de bun simţ, nu le spui verde în faţă că poţi gândi și singur și că nu ai nevoie de „traducător”. Și când numărul conspiraţioniștilor crește alarmant în jurul tău, e bine să-ţi cauţi propriul drum, chiar dacă îl vei parcurge singur. Ești nemulţumit și frustrat de întreaga clasă politică, dar totdeauna ai fost pentru protestele pașnice și ai condamnat violenţa, iar acum știi că nu-ţi vei putea schimba principiile de viaţă, iar pentru asta urmează-ţi calea.

*****

Sursa foto: copaculcuvise.ro

18 gânduri despre „Ce faci când…?

 1. Nici dacă aş vorbi o săptâmână sau o lună despre toată nebunia asta, tot nu aş putea spune tot ce-mi trece prin cap. Mă simt ca o pisică încurcată între firele unui ghem de lână, dintre care nu poate ieşi.
  Numai bine!

  Apreciat de 2 persoane

  1. Pierdută printre iţele teoriilor conspiraţiilor mă simt și eu in ultimul timp, dar vreau să rămân rațională. Bănuiesc că nu ni se spun multe lucruri importante și încerc din frânturile pe care le cunosc să fac ceva credibil, ceva care să aibă un sens. Dar întrebările rămân în capul meu…
   Toate cele bune, Aura!

   Apreciat de 2 persoane

   1. Este clar ca bună ziua că ceva muuuult mai „ciudat” se întâmplă în spatele acestei „perdele de fum”. Ce!? Poate nu vom şti niciodată, dar vom simți încet şi sigur, iar când vom înțelege cât de cât va fi târziu să reacționăm.
    Ai grijă de tine! Sunt convinsă că ce trebuie să se întâmple, se va întâmpla!

    Apreciat de 2 persoane

  1. Ce voi face? În primul rând, consider că oamenii ăștia au văzut prea multe SF-uri. Pentru a-i crede, am nevoie de mai mult, iar până acum, cu toate insistențele, nimic nu mi s-a părut credibil.
   Ce voi face, când nu voi mai putea să-mi urmez calea? Probabil voi găsi un loc unde să uit de toate relele, asumându-mi faptele.
   Dar, dacă dreptatea a fost a mea? Nu voi regreta că n-am fost consecventă?

   Apreciat de 2 persoane

   1. Nu ai raspuns! Cum ma consideri acum pe mine e una intrebarea este cum o sa te consideri pe tine cand o sa-ti dai seama ca nu din prea multe filme SF spun ce spun?
    In alta ordine de idei nu-i culmea ca suntem atat de multi care credem ca e un circ ieftin? Chiar atatea filme SF nu puteam vedea! Nu contesta nimeni existenta virusului si ca se poate muri din el ci doar ca sunt mii de altele, si au fost decand lumea, din care se moare si s-a murit cu morbiditate simortalitate mai mare decat acesta! De ce acum tot circul? Si cum am putea iesi din el ca nici vaccinul nu ne face imuni pe toti lasand la o parte ca virusul se modifica continuu genetic si tot timpul o sa fim amenintati de noua varianta chiar vaccinat!
    Tie ti se pare SF dar oricine cu habar cat de cat de imunologie stie ca este cum spun eu!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Nu te contrazic, atâta știu și eu că prin modificarea virusului, vaccinul va fi mereu cu un pas în urmă. Tocmai de aceea am ales să respect cele trei măsuri: spălat sau dezinfectat, mască și distanțare.
     Asta spuneam, dacă s-ar respecta prevenţia, poate nu ar mai trebui carantină și izolare. Eu totdeauna aleg prevenţia. Iar atunci, nici multe dintre teorii nu ar mai rămâne în picioare.

     Apreciază

 2. Fenomenul conspiraționist are un efect mai eficient când o mare parte din populația țării noastre e analfabetă funcțional. Va trebui să moară cineva apropiat ca să-și dea seama că virusul acesta există și e mai grav decât oricare altul. Dar atunci poate fi prea târziu, dacă se insistă atât pe ”libertatea” asta, mai mult pentru distracții și mai puțin pentru necesități. Prea ne-am obișnuit cu răsfățul și parcă am muri dacă timp de un an nu mergem într-o vacanță la mare, la munte sau în străinătate.

  Apreciat de 2 persoane

  1. Știi, Petru, consider în continuare că acest virus este extrem de agresiv pentru că a fost creat să fie așa. Poate oi greși, dar nu a apărut în mod natural pe pământ. Prea multă secretomanie în China legată de începuturi.
   Este adevărat că răbdarea omului este limitată și în condiții de stres reacționează necontrolat, dar eu pot să o controlez și din acest motiv nu vreau să urmez turma.

   Apreciat de 1 persoană

 3. Altceva nici nu ai ce face, Constanţa. În faţa acestor minţi luminate (eu nu le contest, poate chiar sunt) nici un argument nu stă-n picioare. Pentru ei, noi, ăştia cu masca pe faţă, suntem proşti, sclavi, laşi, fricoşi, tâmpiţi, manipulaţi, creiere spălate (asta-mi convine, mai bine spălat decât îmbâcsit, sunt totuşi adepta igienei 😀 ) şi multe, multe altele.
  Ce fac? Îmi trag masca pe faţă, poate că şi frustrarea şi răutatea se transmite la fel de uşor ca şi un virus. Şi uneori, mai bine mai puţin deştept decât plin de venin. Aşa că mă protejez, stând departe de ei.

  Apreciat de 2 persoane

  1. Da, Potecuță, am aflat și eu că sunt manipulată, fricoasă, limitată… Și cu toate astea voi prefera să port masca, să mă spăl și să păstrez distanța (pe cât va fi posibil), deși păstrarea distanței nu depinde doar de mine.

   Altceva mă amuză. Exceptând tinerii, care sunt mai înflăcăraţi și mai rebeli, sunt o mulţime de oameni care se tem și blamează masca. E drept că și mie îmi place uneori s-o numesc botniţă, dar în glumă. Însă oamenii aceia mă amuză pentru că în comunism au purtat „botniţa invizibilă” și au suportat-o, unii chiar bine.

   Apreciat de 1 persoană

   1. Ştii, Constanţa, e drept că în condiţiile astea, cei care nu poartă mască pot prezenta un pericol pentru alţii. Dar, până la urmă, e alegerea lor, că da, sunt liberi. Nu sunt eu în măsură să-i judec şi nu am nici puterea de a le impune asta, nici nu vreau. Dar ei de ce nu au loc de masca mea? Ei în numele a ce mă judecă pe mine? În numele libertăţii pe care o tot strigă peste tot? Sunt la fel de liberă ca ei şi am libertatea de a alege să o port. De ce ei, care sunt liberi să nu, sunt mai deştepţi sau mai buni decât mine, care sunt liberă să da?
    E o fractură mare în logica lor şi tocmai de aia nu mă obosesc să înţeleg. Uite aşa, mi se pare mie că masca e cool şi-mi stă bine cu ea, îmi scoate ochii-n evidenţă. Ce rău le fac eu lor şi de când până când un accesoriu zice despre tine că eşti prost?
    Ştii care e cea mai incredibilă „acuzaţie” care le-a fost adusă celor cu mască şi care efectiv m-a făcut să depun armele definitiv şi să zic că stop!, e degeaba, nu poţi merge mai departe cu discuţia? „Ăştia cu mască nu cred în Dumnezeu”. 🙄

    Apreciat de 2 persoane

    1. Aaaaa, zău? Nu știam. Păi nu-mi ascund faţa de Dumnezeu, care mi-o știe, ci de eventualii purtători ai virusului. Și port masca, nu doar pentru a-i feri pe ei, ci pe mine în primul rând, pentru că nu am prea multe posibilităţi de apărare în fața asaltului celor care preferă să n-o poarte.
     Fiecare este liber să-și aleagă drumul – valabil și pentru mine – și am pretenția să fiu lăsată să procedez așa cum cred de cuviință.

     Apreciat de 1 persoană

 4. Ce să faci, ce ai zis și tu, mergi pe drumul tău pînă la capăt, cum simți, cum crezi, pen’că, înainte de oricine și de orice, trebuie să fii în acord cu tine însăți 🙂
  Cît despre păreri… dac-o să am una pretabilă la cuvinte și fraze, o să mi-o expun :))

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.