Ei, n-am a vă spune povestea lui Ion Creangă, nici vreo aluzie la Petre Ispirescu, deși ce urmează tot un fel de poveste este și se numește Legea Porcului.

Mă bucur când văd atâta preocupare din partea politicienilor vizavi de dobitoacele care mai cresc prin bătăturile românilor. Acum, nu că bietul patruped nu ar fi avut un ordin de prin 2018, dar este nevoie de reglementări mai „puternice” când vine vorba de porc.

Nimic nu mai este cum a fost odată, nici măcar porcul! Așa că cetățeanul, care binevoiește să crească animalul pentru consum propriu, este învățat că nu poate îngriji guiţătorul în straiele de duminică, de serbări câmpenești, de adunări electorale, de birt, dar mai ales de grătar. Hainele îmbrăcate la grătar dăunează grav psihicului animalului, îi pot trezi informaţii latente transmise genetic, iar acesta intră în binecunoscuta „grevă a foamei porcească”.

Tot legea zice că, nu intri la porc, dacă nu ești dezinfectat. În lipsă de precizări, înţeleg că pe tot corpul. Atenție, palinca și rachiul nu se pun!

Iar ca alimentație, va fi strict interzisă hrănirea patrupedelor cu resturi alimentare sau alimente care provin din carnea de porc gătită în familie. Prevederea asta recunosc că mi-a dat ceva de gândit. Adică, să nu cumva să vă treacă prin cap să îl hrăniţi cu chiftele, șnițele, ciorbă de perișoare ori friptură în sos de vin. Dar o ciorbă de burtă, fiind de vită, cu smântână multă și ardei iuţi muraţi sigur îi pică bine.

Asta în cazul gospodarului care crește porcul/porcii pentru consumul propriu, că, dacă dorește să comercializeze, lucrurile sunt mult mai complicate și ar trebui să iau legătura cu grupul de inițiatori parlamentari să vă explice cum ar trebui înţelese.

Plină de admiraţie la adresa politicienilor români, aștept cu interes Legea Găinii și a Bibilicii, Legea Curcanului și Gânsacului și alte legi de importanţă majoră în gospodăriile românilor.

*****

Sursa foto: cursdeguvernare.ro

28 de gânduri despre „Povestea Porcului

 1. Eu aștept legea gâscanului 😅
  Nu glumesc, am pee ulița mea trei gâște de la un vecin și tot timpul când vin de la servici trebuie să am grijă și să fiu atent că sare gâscan la tivul de la pantaloni..
  Acest gâscan are nevoie de ordonanță de urgență 🤣🤣🤣
  Weekend Plăcut și numai bine, Constanța.!!!

  Apreciat de 4 persoane

   1. Ba săracele, doar pe ele cred că le mai avem pe-aici prin sat iar mult timp am crezut că a dispărut specia de gâște, așa că sper să le mai țină omu că nu vreau să le văd pe discovery. De tiv mă ocup eu, dar vorba ta, o lesă nu a omorât pe nomeni.. 👍☺️

    Apreciat de 3 persoane

 2. O să tac „ca porcu-n păpuşoi”!
  Dacă nu te-aş şti de serioasă, te-aş putea întreba de-i real sau nu!? Dar ştiindu-te serioasă, scuip de trei ori în sân, îmi fac cruce şi mă rog la Doamne-Doamne să le dea sănătate că minte nu mai poate!
  Numai bine!

  Apreciat de 2 persoane

  1. Unde nu e deloc – și mă refer la minte – ce poate să mai facă și Dumnezeu drăguțul? I-ar trebui rezerve nelimitate pentru cei pe care îi tot alegem.
   Eu cred că se întâmplă un fenomen paranormal, cum intră în politică, cum le dispare orice urmă de gândire.🙂

   Apreciat de 2 persoane

 3. Numai porcul beneficiază de tratament special din partea aleșilor, pentru că-i leguma de bază a românului. Doar că țăranul nostru are metodele lui de creștere a lui Ghiță, iar reglementările astea rămân doar pe hârtie, ca multe alte legi de pe la noi.

  Apreciat de 2 persoane

  1. Chiar mă gândeam, Petru, ce vor face, cum vor verifica dacă se respectă regulile pe care le impun? Trebuie să nu fi văzut un porc în viaţa ta, ca să vii cu reguli aberante de creștere. Știu, vor zice că UE le-a impus… Mai mult, chiar existau reglementări de acum 2 ani, un ordin, mai era necesară și legea?

   Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.