Nici doi ani nu a împlinit blogul meu, dar vă spun sincer că a învățat multe. Și nu mă refer la platformă, unde mai am destule lacune, ci la oamenii care populează internetul.

Îmi amintesc o discuție mai veche cu o prietenă, iar acum surâd gândindu-mă la ceea ce spuneam atunci. Blogosfera este la fel de viciată ca și rețelele de socializare, doar că aici vei întâlni și oameni foarte încrâncenați, oameni care se cred judecători, care „pronunță sentințe” fără a fi în măsură.

Pentru aceste persoane nu am decât un sentiment de milă și nu mă voi coborî până-ntr-atât încât să arunc cu venin în jur asemeni lor. Nu vreau să dau decât un singur exemplu. Într-un articol recent, o astfel de persoană mă acuză de fake news apropo de un blog publicat de mine în martie, scris în perioada în care politicienii noștri puneau în discuție, a nu știu câta oară, posibilitatea ridicării vârstei de pensionare.

Cum este și firesc într-o lume democratică, în comentariul la articolul acestuia, solicit dreptul la replică și atașez link la platforma FMI cu discursul distinsei doamne de la care a început toată discuția. Ba atașez și traducerea unui paragraf din cuvântare, în care doamna „foarte îngrijorată” de creșterea demografiei, printre alte măsuri, susținea „O altă prioritate este ridicarea vârstelor de pensionare pentru a se potrivi câștigurilor de longevitate„.

Știți ce îmi răspunde persoana în cauză? Am să redau întocmai, cuvânt cu cuvânt, prima frază, restul nici nu mai contează. „Opinez că după un astfel de material tendențios, precum cel pe care l-ai produs, nu cred că se pune problema unui… drept la replică!

Ei, încep să vin de acasă, dumnealui nu trebuie contrazis. Ce spune e literă de lege, curat democrație! Să spun sincer, nu prea suport lipsa manierelor, nici conflictele de pe internet și nici multă răbdare nu am, așa că voi proceda în consecință.

*****

Sursa foto: store.playstation.com

21 de gânduri despre „În lipsă de altceva

 1. O replica trebuie dat fiindca altfel poate considera ca are dreptate cu afirmatia ei dar raspunsurile trebuie sa fie doar telegrafice fara nici un fel de implicare emotionala. Doar asa o dezarmezi prin tiruri cu argumente. Tu Constanta scrii foarte bine si pertinent si nu ma indoiesc ca poti lejer sa raspunzi in clisee la obiect si scurt fara detalii.

  Apreciat de 3 persoane

 2. Îmi pare rău să aflu că nu ai primit drept la replică. Acum nici nu mai contează unde-i fake newsu’. Eu nici nu îmi mai dau seama. Cât de mult îmi place diversitatea, in aceași măsura urăsc lipsa politeți, a manierelor și mai ales orice forma de violența. Îmi pare rău, dar tu chiar vei găsi cea mai buna soluție. 😒

  Apreciat de 2 persoane

 3. Îmi pare rău pentru această nefericită întâmplare! Nu cred că există o singură persoană (din virtual!) care să nu fi avut de-a face cu astfel de persoane. Cred că singura armă împotriva lor este ignoranța!
  Numai bine!

  Apreciat de 2 persoane

 4. Pe la noi e o vorba : sa te feresti de prostul ajuns sef 😀 😀 Tot timpul va exista acest gen de oameni care nu accepta sub nicio forma o alta opinie in afara de a lor. Iti dau si eu acelasi sfat ca cel de mai sus : nu-i baga in seama 🙂

  Apreciat de 2 persoane

 5. Mă simţeam foarte prost când se întâmpla să primesc o replică tăioasă, îmi făceau rău disputele din comentarii. Cum nu m-am schimbat deloc, sunt la fel de sensibilă deşi mă enervează asta, am ales o altă strategie: nu mai intru în astfel de discuţii. Sunt bloguri care au ca motto: „adevărul e unul singur: al meu. Oricine crede altfel e prost”. Eu cu astfel de oameni nu pot vorbi. Şi cum de obicei ei jignesc cum respiră, nu am timp de pierdut şi nici chef să le dau ocazia să facă asta. Ce câştig dacă le spun că am altă părere când ei nu văd decât înainte? Nervi.
  Îmi pare rău că ai trecut prin asta! Da, ignoră şi mergi mai departe.

  Apreciat de 2 persoane

  1. Se vede de la depărtare experiența pe care o ai pe blog. Nu-mi trebuie mult să învăţ. Promit că nu va mai fi data viitoare și că nu-mi va mai păsa de părerea personajelor extrem de pătimașe cu probleme de comunicare.
   Mulţumesc, Potecuță!🙂

   Apreciat de 2 persoane

 6. Din câte am văzut eu, ai procedat întotdeauna corect, fiind obiectivă și logică în articolele tale. Din păcate există pe blogosferă și personaje pătimașe, care ignoră părerile altora și își susțin cu ardoare prejudecățile. Pe acestea le evit și eu, că n-are rost să mă stresez în van.

  Apreciat de 2 persoane

 7. După un timp, ne lămurim că sunt oameni și oameni, diferiți, cu mai puțină logică, cu interese opuse sau chiar obraznici. Sinceritatea și bunul simț fac diferența, fii liniștită și tare ca de obicei! 😊

  Apreciat de 3 persoane

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.