Americanii au aflat. Lor nu le poate scăpa nimic. Au aflat cine este principalul vinovat de rasism și așa a scăpat Trump.

Columb. Sigur că da, Cristofor Columb este vinovatul!

– Să-l ardem de viu ca pe vrăjitoare, strigă cineva din mulţime.

– Nu se poate. A murit demult, fu obligat cel de lângă el să-l liniștească. Și-apoi e doar o statuie.

– Jos cu ea! răcniră revoltaţi vreo câţiva din apropiere. Demult trebuia să facem asta.

Să vezi ce opinteală urmă. Bărbaţi în toată firea se luptau să dărâme statuia.

– Daţi-i la temelie nemernicului! El ne-a adus sclavia.

Spiritele se prea încinseseră ca să mai poată cineva interveni. Bucăţi din statuie zburau în toate direcțiile, iar mulţimea fremăta de satisfacție. Dispărea simbolul răului, al nedreptății, al rasismului.

Într-un târziu se auzi glasul timid al unui deștept:

– Da’ ce rău v-a făcut ăsta vouă?

Rezistenţa statuii înfierbânta mulţimea, iar vorbele nechibzuitului îl aduseră la un pas de-a fi linșat, când, adunându-și ultimele puteri în faţa pericolului, strigă:

Columb n-a ajuns niciodată pe coastele Americii de Nord! A descoperit insulele din Marea Caraibilor.

Lumea bulversată, rămasă pe moment fără un scop, se liniști ca la un semn, dar neîncrezătorii strigară în timp ce-și reluară activitatea:

– Foarte rău, ar fi trebuit să o facă! Columb înseamnă genocid!

*****

Sursa foto: baricada.ro

20 de gânduri despre „Cristofor Columb

 1. Dragă Constanța, acum orice neghiobie e permisă, dacă o aclamă cei aflați la butoanele MEDIA sau Deep State-ul Păpușar. Se vede că de la un anumit nivel (al nebuniei) în State, UE… nici legile, nici Constituțiile nu mai sunt active niciunde în lume. Iar noi oamenii de rând trăim „liberi” fie în Kafka fie în Ferma de animale, la alegere. Cum de s-a ajuns aici? Pentru că „ei” au ridicat minciuna, falsul, impostura, lăcomia etc. în detrimentul a ceea ce este benefic și constructiv. Cristofor Columb dărâmat, iar în locul lui ridicat…!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Gândesc pozitiv și am crezut că odată trecută „nebunia” vom reveni la „normalul” de dinainte. Se pare că nu avem șanse, iar încălcarea drepturilor din Constituţie devine tot mai apăsătoare pentru noi toţi. Oamenii reacționează diferit, iar niște grupări cu interese obscure știu să-i manipuleze.

   Apreciat de 1 persoană

  1. Bănuiesc că au urmărit momentul când criza sanitară și cea economică vor crea mare nemulţumire în rândul maselor și au speculat totul în folosul lor. Ce vedem acum în State mi se pare regizat și presupunem cine poate fi la butoane, vorba lui George.

   Apreciat de 1 persoană

 2. Sunt speculatii mai tot ce se comenteaza si se posteaza in presa. In vremuri de rastriste si razmerita ratiunea ii paraseste pe razvratiti, daca or fi avut-o vreodata. Reaparitia si recrudescenta batailor de grupari extremiste fie ca sunt albi sau negri, are loc acum, sa inrautateasca situatia cauzata de pandemie deja de cateva luni bune. Da, este interesul unui grupuscul parabogat care ii manuieste ca pe marionete pe toti cei care au intrat intr-un fel sau altul in arena politica. Oamenii obisnuiti suporta consecintele…tragice de multe ori! Dar nicidecum razboi de secesiune…sa ne linistim daca putem, si sa incercam sa analizam situatia cu discernamant. Este rau, chiar foarte rau pentru ca se poate ajunge la actiuni extreme pe nebagate de seama. O scanteie si, gata! Gaselnita lor cu sarmanul Columb este ridicola de-a dreptul, insa resentimentelor nu le poti face fata caci se manifesta in cei nedretatiti la nivel de subconstient ca apoi sa rabufneasca in forme neasteptate. In Philadelphia, oras langa care locuiesc au fost mari batalii pentru o statuie a lui Columb pe care voiau s-o dea jos cu orice pret pt ca a fost „rasist”. Zile la rand s-au confruntat italienii cu extremistii. In fine, azi am aflat ca au ingradit-o spre protejare…
  Sa speram ca ne vom reintoarce totusi spre normal, au mai existat astfel de actiuni si demonstratii violente si acum 20 de ani in America…daca si speranta moare ce ne facem?
  Tot binele v-il doresc tuturor!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Mulțumesc pentru comentariu și pentru lămuririle de la fața locului! Mă gândeam la un moment dat că nu mai este nevoie de istorie, așa întorsătură luaseră faptele. Pentru că singurii care au dreptul să ridice glasul împotriva lui Columb, după părerea mea, sunt amerindienii.

   Apreciat de 1 persoană

 3. Din nenorocire, au inceput sa fie pusi la zid pe rand, multi alti conducatori albi ai americanilor pentru ca ei reprezinta politica „suprematiei albe” : Jefferson, Roosevelt , Andrew Jackson. De nu sunt opriti la timp, lista va continua! Este o atitudine mai mult decat absurda : englezii chiar spun despre ceva ce a trecut si nu se mai poate repara : „it’s history”, ce vreau sa spun : ce sens are actiunea de daramare? schimba ceva? Nuuu este pura razbunare .

  Apreciat de 1 persoană

  1. Este și sentimentul meu de frustrare în faţa vandalismului. Nu „dărâmi” istoria, ea trebuie conservată pentru generațiile viitoare. În continuare susțin că sunt alte interese la mijloc, de natură politică.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.