Nu credeam că mă voi întoarce la acest subiect, dar prostia e infinită ar fi spus odată Albert Einstein, iar în rândul parlamentarilor români colcăie, aș adăuga eu.

Când majoritatea se obișnuise cu termoscanarea la accesul în anumite spații, apare deputatul mitralieră, ca trezit din somnu-i parlamentar, cu noi supoziții susținând că pe lângă amprenta facială, ne-ar fi furate datele personale. Recunosc că despre Cătălin Rădulescu nu mai auzisem de când îi interzisese Viorica Dancilă să mai iasă în public. Dar ce vreți? S-a plictisit omul de atâta izolare.

Într-un interviu dat de curând unei anumite televiziuni, ne alarmează că „termoscannerul din acel tunel (n.a. de acces într-un spital), dacă treci, pe undeva îți ia amprenta facială, după care îți ia și informația„. Unde e transmisă acea informație și cine se folosește de ea, nu știe să ne spună deputatul care reamintește, ca nu cumva să uităm, că este medic.

Haideți s-o luăm logic, deși nimic nu mai pare logic în aceste vremuri. „Sistemul”, dacă vorbim de spital (și pe care îl pomenește alesul) este al Ministerului Sănătății. Ce informații credeți că nu deține acest minister despre voi, din moment ce sunteți în baza de date a Casei Naționale de Sănătate? Păi dragii mei, cine vă eliberează cardul de sănătate? Cu el a fost de acord cugetătorul deputat? Amprenta facială? După o anumită vârstă, cine nu are carte de identitate? Dar pașaport? Acolo sunt toate, dar toate și subliniez acest cuvânt, informațiile importante despre noi, inclusiv fotografia. „Nu suntem copii de grădiniță” concluzionează plin de el cântărețul la mitralieră. Relativ la el, oare, așa să fie?

Legat de termoscanner recunoaște: „Temperatura este una, cu pistolul acela digital care îți ia temperatura e ok. Deși nici atunci nu e ok, pentru că atunci când îți ia temperatura, eu sunt medic, temperatura trebuie să ți-o iei în spital sau să ți-o ia bunica, acasă„. Are dreptate omul, am mai spus, agentul de pază nu are calificarea nici să apese butonul, nici să citească cifrele. Bunica o are. La noi, bunicile fac periodic cursuri de folosirea termometrului și sunt dotate de eMag cu termoscannere gratuite. Câteodată, bunica mai bate și toba-n casa mare.

Să nu mai vorbesc câte informaţii prețioase adună Kaufland (de exemplu) despre noi. De câte ori pe săptămână facem cumpărături, ce preferinţe avem, ceapă sau sfeclă roșie, câte doze de bere am pus în cărucior? Dar măslinele ne mai plac?

Poate ilustrul nu a înțeles unde se ia temperatura deoarece continuă: „Nu o iei de față cu toată lumea, pentru că este o informație de ordin personal„. Orice informație legată de o persoană are caracter personal, dar atâta timp cât nu este publicată nu aduce nicio lezare. Poate ne spune stimabilul câți curioși se uitau la ecranul scannerului ca la televizor când i-a fost măsurată ultima oară temperatura.

Oglindă, oglinjoară

E cineva mai deștept în țară?

Drept încheiere l-aș sfătui să se uite într-o oglindă și să-i ceară sfatul. Poate îi arată și temperatura, mai știi?

*****

Sursa foto: cnare.it și agerplus.ro

11 gânduri despre „Pandemie de prostie (2)

    1. Dar cel mai tare mă doare că mulţi tembeli asemeni lui votează legi pentru noi, legi pe care cred că nici nu le înţeleg.
      Cum au ajuns acolo știm. Întâi a fost găleata. În tradiția populară nu e bine să dai cuiva o găleată goală, așa că politicienii au umplut-o cu ulei, faină, doar nu le putea da un mop. Apoi a venit ajutorul social, au venit alocaţii cu grămada. Că na, ce să facă bieţii oameni dacă n-aveau serviciu? Copii.

      Apreciat de 4 persoane

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.