Sunt obosită. Nu râdeţi… nu de la statul degeaba. De la Pilates. Lunile de auto sechestrare în casă, aproape de frigider, se fac simțite. Dacă mai pui și abstinența de la fumat… De pe la Paști am zis că așa nu se mai poate și vreo 40 de minute zilnic mă rup în figuri. Nu e deloc rău atâta timp cât totul este însoțit de muzică.

Dar acum sunt obosită și, înainte de a fugi la duș, arunc un ochi pe o platformă de știri. Aceleași statistici cu contaminaţi, vindecaţi și decedaţi, aceleași recomandări ce trebuie respectate și după 15 mai, aceleași avertismente.

Dacă mă întrebaţi, vă voi spune că sunt bulversată, că nu-mi imaginez sau aș vrea să nu-mi imaginez cum vor arăta zilele care urmează, că în aceste două luni de stare de urgenţă am auzit și citit multe. Vrute și nevrute. Sau dorite și nedorite.

Am citit atât de multe teorii… Toţi vor să te convingă că deţin adevărul absolut, că au argumente temeinice și că suntem în mijlocul unor conspirații ale masonilor, ale americanilor, ale chinezilor… ale vecinei de la etajul VI, care le știe ea pe toate, iar acum cu greu mai apucă să le răspândească pe banca din faţa blocului de teama amenzilor.

Dar ultima citită e pe bază de „trafic de cauza decesului„. Dacă vă întrebați asta ce mai e (?), aflați că umblă unii (nu am înţeles exact ce hram poartă) pe la oamenii care au în familie decese din cauze diverse să îi convingă, contra cost, să semneze că rudele au decedat din cauza Covidului. Adică, în plină criză, moartea de Covid (de covrig, cum spunea cineva) te îmbogățește.

Și m-am întrebat, în acest caz, cine sunt conspiratorii? Politicienii? Pentru a induce panica în rândul maselor? Medicii? Pentru a încasa bani mai mulți? Da’ ce, primesc stimulentele la numărul de decese? E ca în cazul amenzilor? Uite așa ne-am mai îmbogățit cu încă o teorie, teoria mioritică a conspirației.

De la atâta conspirație era să uit de duș. Și încă ceva, mai sunt doar 3 zile… Hai liberare!

*****

Sursa foto: ziuaveche.ro

42 de gânduri despre „Teoria mioritică a conspirației

 1. Am auzit şi eu varianta asta şi, ca tine, caut explicaţii. Adică, ok, am înţeles, vor să ne cipeze, să ne ghideze pe urmă din butoane, ok, vor să aia şi aia, de ce? Că poate sunt eu mai puţin deşteaptă, cum m-a făcut recent cineva pentru că am îndrăznit să am altă părere, dar de ce? Că să înghit teorii pe stomacul gol, nu mulţumesc.
  Dar, vorba ta, teoriile mioritice nu vor dispărea niciodată.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Potecuță, lasă-i în plata Domnului pe toți! Important este ce crezi tu, după ce le analizezi părerile. Până acum ceva timp toți strigau că se raportează puține cazuri față de cele reale. Acum, că și decesele datorate altor cauze sunt incluse la Covid. Văd că alte state n-au timp de astfel de observații. „O-aia” noastră a venit cu noua teorie.😂

   Apreciat de 1 persoană

   1. Ai mare dreptate, Constanţa! Mă tot întrebam şi eu de ce numai noi suntem atât de … nu găsesc cuvântul. Noi le ştim pe toate, noi am găsit „scenariul”, noi ştim exact ce-i cu virusul ăsta, noi…
    Dar da, nu merită nici măcar aduşi în discuţie.

    Apreciază

    1. Nu, de mulți ani. E ceva molipsitor. A luat-o și Cristoiu. Nu știu ce datorii au, nu știu la ce s-au dedulcit. Sau, doar bănuiesc. Dar eu nu sunt un om normal, sunt un suspicios.

     Apreciat de 1 persoană

 2. Am vorbit cu o prietenă acum două-trei zile, din nordul Transilvaniei. Întreb dacă a mai vorbit cu cineva din grupul nostru. Zice „Nu; dar am auzit ceva…” Mă gândesc ce-o fi, ceva de rău… cu coronavirus? zice „am auzit că o femeie tânără, de cel mult 45 de ani, a murit de cancer; dar au venit la cei din familia ei să semneze că a murit de Covid-19… ce-o fi însemnând asta? „

  Apreciat de 1 persoană

  1. Măcar din respect pentru cei decedaţi puteau să se abțină. Nu-i ușor să mori singur pe un pat de spital, departe de cei dragi, fără să-i mai poţi vedea măcar o dată.
   Gestul celor care răspândesc astfel de informaţii este mizerabil.

   Apreciază

 3. Tare ne mai plac și extremele: unii nu cred în Covid, alții i-ar ”încorona” pe toți morții cu el. Unii nu se spală deloc, în timp ce alții se laudă că freacă pe mâini cu dezinfectante până li se duce pielea. Numai normali nu ne place să fim.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Mulţi care au avut rude decedate în spital declară că decesul nu s-ar fi produs din cauza acestui coronavirus. Sunt convinși că se exagerează pentru a se introduce obligativitatea vaccinului.

   Apreciază

 4. Hmmm! Eterna şi fascinanta Românie! Nu ai cum să te plictiseşti. Mereu vor fi unii cărora le bubuie capul de prea multă „linişte”! Şi când bâzâie musca a pustiu prin capul lor, se apucă de…lucru! Ce iese!? Doamne, feri!

  Apreciat de 1 persoană

  1. 😊 Îmi place cum ai prezentat procesul de creație al unora. Nici nu știu dacă izolarea e cauza sau pur și simplu așa au fost programați genetic. Așteptăm și alte capodopere din partea lor, că pot mai mult.
   O zi frumoasă, Aura!

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.