Noi, românii, suntem un neam de oameni din cale-afară de curajoși și responsabili. Lăsaţi istoria! Ce istorie vă mai trebuie când aveţi exemplele în viaţă? Și încă ce viaţă!

Să-l luăm, de exemplu, pe Tudorel Toader, ex-ministrul justiției, cel cu „ievaluările magistraților”. Om cu greutate, mai ales morală, când a auzit despre decizia CEDO (Curtea Europeană a Drepturilor Omului) vizavi de încălcarea drepturilor Laurei Codruța Kövesi, ce credeți că a declarat? „Președintele n-a revocat-o în baza propunerii mele, ci a deciziei CCR„. Ce vă spuneam? Trebuie să ai un curaj ieșit din comun să faci o astfel de declarație. Iar omul ăsta are… are venituri foarte mari plătite de stat pentru „merite deosebite„, în anul 2018 numai 775.248 lei. Ce nu ne este clar? El a făcut doar propunerea de revocare din funcție a fostei șefe DNA. Nu contează că raportul și propunerea lui au fost trimise la CCR și nici că pe baza lor Curtea a dat măreața decizie.

Un alt exemplu, Valer Dorneanu, președintele Curții Constituționale a României, cea cu decizia. Aveți idee câți bani adună omul ăsta de la stat într-un an? Nici eu, că n-am găsit nimic pe 2019, declarațiile nefiind încă depuse. Dar am găsit pe anul 2018. O nimica toată de 749.305 lei. Săracul! Ce reacție a avut după decizia CEDO? ” Nu am fost noi atacați de Kövesi la CEDO„.

Dacă îi asculți pe curajoșii noștri ajungi să crezi că șeful statului n-ar fi revocat-o în baza deciziei CCR, iar propunerea de revocare și-ar fi făcut-o singură. Despre ce vorbeam? Despre curaj? Despre responsabilitate? Important este că nu se simt vinovați. Și au dreptate, trebuie să recunosc, vina nu este a lor, ci a noastră, că ne lăsăm prostiți.

Bine că le plătim veniturile ălea mari și bine că Laura Codruța Kövesi n-a cerut despăgubiri statului român, că le mai plăteam și pe ele în locul lor.

*****

Sursa foto: facebook.com

21 de gânduri despre „„Curajoșii” sunt plătiţi bine

 1. Ce-aș inventa un virus parlamentar (&comp) care să treacă numai cu vaccinul renunțării la pensii și salarii speciale! Aș privi senină lupta lor cu ei înșiși în ce privește administrarea vaccinului.

  Apreciat de 6 persoane

 2. Faptul ca a castigat la CEDO nu spune nimic! Femeia asta a luat o tara corupta a avut puterea sa faca ceva si a lasat-o la fel de coruptă! Cei de care ai vorbit nu-s mai buni nici ei!

  Apreciază

 3. O adevărată dovadă de diplomație… și nevinovăție este că Laura Codruța Kovesi nu a cerut daune materiale, iar majoritate a românilor au fost alături de ea și apreciază asta. Firește că marea propagandă PSD-istă are mulți mercenari plătiți pentru a denigra justiția. Păcat că unii dintre români sunt încă sub influența gândirii retrograde.

  Apreciază

  1. Eu zic că, nepretinzând despăgubiri, arată caracterul ei. Și afirm acest lucru indiferent de părerea altora. Că sunt români cu gândiri retrograde, este foarte adevarat, Petru. Unii sunt foarte dependenţi de învățăturile comuniste care le-au ghidat pașii în viaţă.

   Apreciază

 4. Constanţa, eu stau şi mă întreb, mai e vreo şansă să fie politicieni care să merite cu adevărat votul nostru? E cineva breaz printre ei? Nu ştiu, am mari dubii. Că şi dacă sunt, îi îngroapă ceilalţi, cei mulţi.

  Apreciat de 2 persoane

  1. Cu unele excepții, peste tot în lume, există corupţie în rândul politicienilor. Important este ca numărul celor corupţi să fie cât mai mic. Or tocmai aici e problema, în România sunt prea mulţi. Chiar nu văd cum mai putem scăpa de ei.

   Apreciat de 1 persoană

 5. Felicitari pentru articol..Ma bucur sa vad ca gandim la fel!Legat de doamna Kovesi, as vrea sa vad ca se ocupa cineva de acele marionete,ca sunt scoase din uz si puse intr-un colt obscur ca sa le stim totusi cat de departe s-a putut ajunge in dorinta singulara a unui om ce fura de la copii sa scape de inchisoare…Si anume sa legalizezi furtul si sa dai afara un om ce avea numai laude chiar si de la cei ce nu doreau sa gaseasca nimic bun legat de dansa. Acum,as dori si sa facem ceva,si sper ca fiecare din noi,cand e vorba de PSD,orice ar fi,sa le refuze ademenirile catre un vot catre ei.
  Felicitari Constanta!Tu ce crezi ca putem face efectiv ca aceasta pata sa nu se mai repete?

  Apreciat de 1 persoană

  1. Când răspund în spiritul democraţiei, zic că ar fi nevoie de educaţie serioasă în rândul tineretului (dar asta este de durată) și, bineînțeles, mers la vot.
   Practic, pentru a schimba ceva, propun testarea psihologică a oricărui politician care accede în vreo funcţie importantă în partid culminând cu Parlamentul, în organismele statului și mă refer la Guvern, CCR, comisii și agenții. Iar dacă testarea îi declară apţi, pentru toate derapajele ulterioare să răspundă, inclusiv penal.
   M-am săturat de politicienii care fac bășcălie și se cred plini de spirit, nu pentru asta sunt plătiţi, așa cum fiecare dintre noi e plătit la lucru pentru muncă și nu pentru bășcălie. Noi avem dreptul să-i ironizăm când greșesc, pentru că i-am ales. Ei sunt doar niște slujbași plătiţi de noi, iar când ne fură ar trebui să fie aspru pedepsiţi.
   Cred că te-am obosit cu ideile mele așa că închei.
   O săptămână frumoasă!

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.