După cum vedeţi, Fericitul nostru e altfel decât al altora. Și nu în sensul bun. Nu mai duce lumina cu poliția și jandarmeria, dar nu renunţă. Se va folosi de voluntari și preoți.

Prea Fericitule, unde erai pe vremea lui Ceaușescu? Atunci nu sufla unul (și mă refer în special la prelaţi) când credincioșii erau împiedicaţi să ajungă la slujbele de Paști sau de Crăciun. Aaaa, ba greșesc, suflau. Anunţau pe „cine trebuia” care elevi au încălcat consemnul mergând la slujba de înviere ori de naștere a Domnului. Sunt convinsă că vă amintiţi asta.

Pentru români pericolul răspândirii necontrolat a coronavirusului este mare, dar biserica noastră nu cedează. În Grecia, ţară ortodoxă, s-au luat măsuri stricte pentru a fi respectate regulile impuse de guvern, iar biserica a înţeles acest lucru, la noi, nu.

Ce veţi face când nu vă veţi mai bucura de încrederea credincioșilor? Ce scuze veţi găsi dacă mulţi se vor îmbolnăvi și vor ajunge în spitale sau mai rău? Știu, suntem muritori, dar nu trebuie să murim din prostie, căci Dumnezeu nu ne vrea proști.

*****

Sursa foto: ziare.com

17 gânduri despre „Fericitul nostru e altfel decât al altora

  1. Cred că multe interese sunt ascunse aici. Pentru politicieni se apropie alegerile sau, oricum, sunt pe aproape. BOR, cu dogmele ei, este învechită și cred că nu pricepe nimic din tot ce se întâmplă.
   Mulţumesc, Ana! O zi frumoasă să ai!

   Apreciat de 1 persoană

 1. Constanța, chiar mi-a plăcut atitudinea ta, deschisă, competentă. De aceea și formulez un comentariu. Prea… pare să aibă o atitudine politică (adesea), mai ales când omul se așteaptă la una de credință și de empatie. Bine ai zis, că nu te îndepărtează de credință, normal, dar… nici de biserică (evident). Apoi… dacă dragoste nu e, nimic nu e; de aceea alegem iubirea (și iertarea). Îți doresc o sărbătoare luminată!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Nu cred că pot avea o atitudine mai competentă decât tine. Eu n-am făcut decât să spun ce este în capul meu unde se învălmășesc informaţii tot mai multe despre niște acțiuni care încep să devină confuze. Nu stăm în casă din cauza fricii de moarte, ci din dragoste pentru viaţă.
   Mulţumesc mult, George! Sărbători cu liniște și speranță!

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.