Este sau nu mai este stare de urgenţă? Ce spuneţi? E doar pentru unii? De ieri, de la „relaxarea” lui Vela, ministrul Afacerilor Interne Vela, sunt ca Miorița, adică nu-mi mai tace gura.

De ce? Păi mă tot întrebam cum de i-a venit ideea de a transforma polițiștii și jandarmii în purtători de lumină sfântă în zilele premergătoare Paștilor ortodocșilor.

Astăzi ne-a lămurit domnia sa pomenind de nu știu ce acord sau protocol cu mai marii bisericii, care i-ar fi cerut ajutorul. Mai marii ăștia n-or fi aflat că este pandemie de Covid-19? Nici că președintele ţarii cu o zi înaintea acordului lor a extins starea de urgenţă cu încă 30 de zile?

Fericitul Prea Fericit a văzut ce se întâmplă în spitalele din România? A aflat că se moare indiferent de vârstă, dar mai ales cei după o anumită vârstă, cei pe care voia să-i scoată din case? Cât să fii de ipocrit încât să nu-ţi pese de credincioșii tăi, chiar și atunci când specialiștii din sănătate, cu ministrul în frunte, ne îndeamnă să stăm acasă?

Credincioșii catolici care au sărbătorit Paștile cu o săptămână mai repede au ascultat îndemnul Papei și au rămas în casă, noi ortodocșii vrem să demonstrăm ce? Că biserica noastră este mai presus de o pandemie? Că nu ne pasă de urmări? Eu am o vorbă și nu mă pot opri să o spun și de data asta, chiar dacă pare dură: dacă renunțarea la izolare n-ar fi extrem de periculoasă pentru toţi, i-aș fi lăsat să iasă. În fond, de ce ar trebui ca altul să aibă mai multă grijă de pielea ta decât tine? Așa poate ne dăm seama câţi retardați se învârt printre noi.

Am auzit și văzut declarația președintelui și am simțit iritarea din glas, sper să nu se oprească aici. Vela nu a dat dovadă de profesionalism punând în pericol proprii subordonați, dar și restul populației, deci locul lui nu mai este acolo. Și Orban cel Mandolină ar trebui zguduit o leacă. Cât despre Mult Prea Fericit… să aibă sărbători fericite și timp să gândească la consecințele pe care le-ar fi putut avea demersul său!

*****

Sursa foto: digisport.ro

14 gânduri despre „Stare de urgenţă, dar nu pentru toţi

 1. Bravooo, Constanța, asta chiar ma uns pe inimă! N-ar fi trebuit, dar mă bucur că mai sunt și alți oameni care gândesc și cu capul, că m-am săturat să mi se tot spună că eu am ceva cu bisericile..
  Încă odată catolicii au arătat că sunt cu câteva trepte înaintea ortodocșilor și că respectă întocmai recomandările de rigoare..
  Era evident că preaiscusitul, ocoşul și impresarul de #dani, va face impresii ne-ortodocse.
  Exact cum spuneai, dacă acest virus se dovedește a fi pe bune, atunci, acest „PREA”, ar trebui să-și facă stocul de agheasmă, tămâie, și toate ustensilele din dotare să fie și dezinfectate, altfel spus, va trebui să răspundă pentru lipsa ne-asumată a cucerniciei lui..
  Seară Plăcută, Constanța.!!!

  Apreciat de 2 persoane

 2. Sunt de acord cu tine! Foarte! Pe noi, rectific, pe unii dintre noi, ne omoară…credința! Suntem, chipurile, întruchiparea creştinismului! Facem şi desfacem în numele credinței! Să ne înțelegem, sunt ortodoxă! Merg şi la biserică atunci când se poate, că este departe…Dar! Dar înțelegem ceva din învățătura credinței noastre!? Punem în practică ceva din ceea ce ni se tot spune!?? De către sfinți, evident! Înțelegem mesajul din „Tatăl nostru”- rugăciunea-rugăciunilor!?? Nu cred! Trăiesc departe de țară, cu sufletul sfâşiat; trăiesc alături de oameni de toate religiile pământului…nici un pic de ură, de orgolii, de intoleranță…primesc mesaje de „Paştile” mele de la prieteni care au înțeles că eu acum sărbătoresc Învierea! Multe, multe ar fi de spus…
  Să-ți fie bine! Să fii binecuvântată!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Da, Aura, am ajuns să cred că nici credincioșii ortodocși, unii, nici preoții noștri nu înţeleg cum trebuie cuvântul Domnului. Căci adevărata biserică este sufletul și poate mai puţin zidurile unei clădiri. Credința acolo sălășluiește, în suflet, nu în naos și pronaos. Fără existenţa omului, care mai este sensul credinței? Mă pot ruga Domnului de oriunde și în orice moment.
   Scuză-mă, dar așa văd eu lucrurile.
   O zi deosebit de frumoasă îţi doresc!

   Apreciat de 1 persoană

 3. Am înţepenit când am ascultat declaraţia lui. M-am tot întrebat ce i-o fi spus, ce s-a spus de s-a ajuns la asta, ce argument, ce explicaţie. Cum e posibil aşa ceva?
  Mă bucur că s-a revenit asupra deciziei, dar acum cred că prăpastia va fi şi mai mare. Acum să te ţii, să vezi reacţii venite de la cei de care vorbea şi Aura la începutul comentariului ei.

  Apreciat de 1 persoană

 4. Mă uimește și pe mine, ca pe orice om de bună credință, fiecare declarație de tip populist, cum o consider pe cea mai sus dezbătută. De parcă virusul ar ține cont de credință sau religie. S-a văzut câte victime a făcut și în rândul preoților și credincioșilor din orice rit, deci nu e de glumit cu el. Noi am avut prezența de spirit să impunem de la început niște reguli stricte, ceea ce s-a dovedit foarte eficient. Să păstrăm aceeași prudență, dacă nu vrem să ajungem într-o situație mai gravă chiar decât cea a țărilor occidentale.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Am impus din timp reguli stricte pentru că, să fim corecţi și să recunoaștem, sistemul nostru sanitar e vai mama lui. De aceea s-au infectat atât de multe cadre medicale într-un timp relativ scurt, iar spitalele au intrat în carantină. Noi nu avem dotările celor din vest, deși nici ei n-au rezistat prea mult. A lăsa garda jos de Paști, ar fi echivalentul anulării tuturor măsurilor luate până acum. Câtă minte e necesară pentru a înţelege acest lucru? Politicienii și conducătorul bisericii ortodoxe nu au dat dovadă că ar avea-o. Din nefericire pentru noi.

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.