Cât timp a trecut de când stăm izolaţi în casă? Trei săptămâni? Patru? Le-am pierdut șirul, așa cum de multe ori este necesar să privesc în telefon să știu în ce zi mă aflu.

Nimic nu mai este ca înainte și m-am acomodat foarte greu în „captivitate”. Dar oare m-am acomodat? La început mă amuza să stau mai mult pe lângă cratiță, apoi ideea asta nesăbuită a fost snopită în bătaie de realitatea „necruţătoare”. Nu-mi place să-mi pierd timpul în bucătărie. Mă opresc din amestecatul în blide doar să văd la televizor prăpădul din spitale. Nu mai vreau să fac asta!

Mă așez pe un scaun și gândul îmi fuge la zilele cu concerte, la zilele când bântuiam străzile împreună cu prietenele în căutare de locuri noi, restaurante și pub-uri unde inițial intram din curiozitate, apoi reveneam fiindcă ne-au plăcut: Cârciuma din Bătrâni, Crama Sibiană, Hermania, KoMBINAT.

Se apropie sărbătorile de Florii și de Paști, iar eu nu am în casă multele ingrediente necesare preparării bucatelor. Nici alergatul prin magazine nu mai este posibil și nici dispoziția pentru gătit nu mi-a revenit. Trebuie să găsesc o ieșire din încurcătura asta urâtă, iau telefonul de pe birou și încep să caut.

LOKOFOOD?

Ce-i LOKOFOOD? Este o platformă de intermediere între restaurantele partenere și cei care doresc să comande online mâncare. Inițiativa este 100% românească și susține industria HoReCa foarte puternic afectată de pandemia generată de SARS-CoV-2. Compania dezvoltatoare Expressoft, deținătoarea acestei platforme, prin experienţa de peste două decenii, prin pasiune și perseverenţă sprijină economia locală facilitând relația dintre restaurantele din proximitate cu clienții lor și livrarea la domiciliu a comenzilor făcute online.

Astfel voi avea mai mult timp pentru mine și familia mea, iar mâncarea preferată va ajunge foarte repede la mine, căci voi plasa comanda foarte simplu și rapid pe acest site creat de o echipă de specialiști în software-hardware pentru HoReCa.

Încerc chiar acum platforma dorind să-mi impresionez familia. Introduc adresa mea în câmpul de căutare pentru a vedea ce restaurante din zonă livrează mâncare. Am găsit în aplicație restaurantul KoMBINAT, deschid meniul, iar acum ar trebui să selectez ce vreau să comand.

Hoho! Cu ce găsesc în ofertă nu mă mai salvează nicio gimnastică, dar crește încrederea de sine. Nici nu știu ce să aleg: pastramă de oaie de la Gura Râului, bio, proaspătă, de sezon și excelent gătită sau păstrăv de munte asezonat cu sos de conopidă ori friptură de porc cu piure de cartofi cu trufe.

Sau poate grătar de oaie (de Gura Râului) cu sos de vinete coapte, mix de roșii coapte cu verdețuri ori curcan cu sos de praz, broccoli și conopidă.

Să vă mai citesc despre reţeta de curcan cu pilaf aromatizat, virșli de oaie, sos de praz și dovleac murat sau despre mousse de urdă ori cremă de ouă cu caramel de măceșe?

Gata! M-am hotărât ce voi comanda, iar plata prefer să o fac cu cardul și nu cash.

Comandand mâncarea preferată pe LOKOFOOD voi evita locurile foarte aglomerate în această perioadă și totodată cu risc mare de contaminare, timpul alocat gătitului îl voi petrece cu familia, angajaţii nu-și vor pierde locurile de muncă și antreprenorii vor reuși să depășească această perioadă deosebit de grea. Cu toții vom avea de câștigat.

#StaiAcasă și #SuntemAlăturiDeTine nu sunt doar niște simple lozinci, sunt facilităţile pe care această platformă le oferă celor care au înţeles să respecte sfaturile specialiștilor și ordonanțele militare. Depinde de noi toţi cât de repede ne vom face bine și ce costuri în vieţi omenești vor trebui decontate la final. Vom avea suficient timp să ne reluăm obiceiurile, dar până atunci #StaţiAcasă și lăsaţi-i pe alţii să alerge după aprovizionare și să gătească în locul vostru!

*****

Sursa foto: LOKOFOOD, KoMBINAT și arhiva personală

Probă sponsorizată de LOKOFOOD.

Articolul „LOKOFOOD în bucate” a fost scris pentru Spring SuperBlog.

19 gânduri despre „LOKOFOOD în bucate

 1. No, tulai, Doamne, tu, Constanța dragă! M-ai băgat în boale!
  Da-mi trece! Fain de tot articolul şi chiar m-aş bucura dacă acest tip de activitate ar merge. Beneficiile sunt de ambele părți!
  Numai bine!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Aura dragă, dacă-ţi mai spun că, pe cât de bine arată pozele, pe atât de bune sunt bucatele, ce mai zici? Cu programul mult mai redus de mișcare din ultimul timp o să fie ca-n bancul ăla cu hipopotamul cu care mă voi asemăna după ce trece perioada de carantină. Glumesc.😃
   Îţi doresc numai bine!
   Ai grijă de tine!🤗

   Apreciat de 1 persoană

 2. Ne faci pofte și încă suntem în post! 🙂
  Dar, oricât de frumos arată și cât de gustoase promit să fie, nu trebuie să ne fie frică de îngrășare. Cu condiția să mâncăm cumpătat, variat și la ore fixe. Parol! 😉

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.