Afaceri online, promovare servicii și produse, SEO, blog personal, publicitate, toate pot fi o nouă modalitate de promovare a brandului, un nou mod de a face business.

Vă gândiţi că tot ce spun este prea abstract? Eu așa aș fi gândit în urmă cu ceva timp, iar pentru a-i face pe oameni să înțeleagă cum poate ajuta online-ul dezvoltarea unei afaceri e bine să renunţăm puţin la vorbirea pompoasă pe care unii n-o înţeleg și să le vorbim prin exemple. Am să vă povestesc despre un business de cartier care s-a gândit să crească.

Foto: arhiva personală

Eroina principală, o tânără ce trebuia să aibă grijă de micuţa ei proaspăt venită pe lume, văzând că a fost binecuvântată cu un copil cuminte și care nu crea probleme s-a hotărât să-și dedice timpul liber pasiunii moștenite de la mama sa: făcutul fursecurilor, prăjiturilor, torturilor și altor minuni dulci la care eu n-am voie să mă gândesc acum.

Foto: editiadedimineata.ro și teoskitchen.ro

Primul care i-a apreciat bunătățile a fost soţul, apoi rudele, prietenii, vecinii. Și uite așa eroina noastră a ajuns să fie căutată de toată strada de câte ori era vreun eveniment. Așa i-a venit ideea să facă din pasiunea ei o afacere.

Foto: arhiva personală

Se apropiau sărbătorile de Paști și m-a rugat să întreb la serviciu dacă nu sunt amatori de fursecuri, prăjituri, pască. Am întrebat-o de ce nu-și face o firmă, dacă vrea să-și mărească producția. M-a privit câteva secunde, apoi a zis că ideea nu este rea.

Foto: arhiva personală

Nu mă așteptam să fie atât de receptivă și de determinată. Ne-am revăzut cam după vreun an și jumătate de la cele povestite. Era grăbită, dar m-a invitat la o cafea și mi-a spus cât de mult a ajutat-o colaborarea cu agenția de publicitate. Și-a dezvoltat mult business-ul, a făcut angajări și este în căutarea unui spaţiu unde va deschide o cofetărie și o casă de comenzi. Parcă mai slăbise puţin de când o văzusem ultima dată, dar radia de bucurie că face ceea ce-și dorise de mult timp. Înainte de a ne despărți mi-a spus că ea se pricepe la producție, dar secretul succesului ei stă în reclamă.

*****

Sursa foto: editiadedimineata.ro, teoskitchen.ro și arhiva personală

23 de gânduri despre „Un brand ambițios

  1. WoooW, deja mă văd cu cana cu lapte în mână și cu farfuria de fursecuri.. 😊
    Foarte dulce acest articol al tău 🤗
    Îți doresc o zi la fel de dulce ca acest articol, numai bine, Constanța!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.