– 03Cel, ai văzut ce tinerică a apărut printre noi? îl întrebă 20ZZY pe Loganul de lângă el.

– De ieri o tot urmăresc pe 23ADA să văd unde vrea să se așeze, răspunse 03CEL râzând.

Discuția dintre cele două autoturisme se purta într-o parcare de 11 locuri. Doar Loganul și Volkswagenul Jetta mai rămăseseră în parcare după ce micuța Mini Cooper dispăruse după primul colț.

– Astăzi pleci undeva? întrebă 03CEL. Cred că voi rămâne singur. Domnișoara are piciorul în ghips. Vreo lună o să am liniște… și chiar aveam nevoie după cum mă conduce.

– Lasă 03CEL, nici cu șoferița mea nu mi-e rușine. Uite că vine Argint Viu! La revedere, prietene! Ne reîntâlnim mai pe seară.

Sursa foto: facebook.com/AutoGedal, Pinterest.co.uk

Rămas singur 03CEL se gândi că ar fi momentul să tragă un pui de somn și aproape reușise când strigătele copiilor de pe terenul de joacă din spatele parcării îl treziră speriat, la timp să simtă cum o minge îi lovește capota. „Măi neastâmpăraților, zise el, ce bine ar fi să se mute terenul de joacă în altă parte, că m-am săturat să le tot iau de la voi, iar de pățesc ceva, tot pe mine se va supăra Domnișoara după ce scapă de ghips”.

Când începe să se însereze, una câte una mașinile apar în parcare salutându-se între ele cu farurile și ocupându-și locurile.

– 20ZZY, astăzi ne spui urmarea poveștii? întrebă 14MOS, un Citroen alb, căruia îi plăceau poveștile spuse la ceas de seară de Volkswagenul negru.

– Sigur, dacă îmi amintiți unde rămăsesem, zise 20ZZY râzând.

– Păi, până să apară 23ADA….

– Vorbește cineva despre mine? zise frumoasa roșie Mini Cooper 23ADA, care tocmai sosise.

14MOS îi spuse că urmează să asculte o poveste care s-a întrerupt odată cu venirea ei în parcare. În tăcerea ce urmă se auzi vocea de tenor a lui 20ZZY:

– Și vă spuneam că stăpâna mea Argint Viu voia cu tot dinadinsul să facă această călătorie de peste 2500 de kilometri cu mine. Eu n-aveam nimic împotrivă, mă știți cât sunt de aventurier și cât de mult îmi plac drumurile, dar soțul lui Argint Viu… că el nu pleacă fără rulotă, că vrea să oprească pe drum să se odihnească, să admire natura, să facă poze… d-astea de-ale oamenilor, înțelegeți voi. Și atunci Argint Viu zice „Foarte bine, dragule, așa facem, dar tu trebuie să găsești o firmă care să rezolve problema cârligului de remorcare Volkswagen Jetta„. Și nu trece mult și zice soțul „Auzi Argint Viu, dacă instalez cârligul, n-ar fi bine să punem și un scut Volkswagen?”

Sursa foto: AutoGedal.ro
Sursa foto: AutoGedal.ro

– Tu ai zis ceva atunci? întrebară în cor celelalte mașini.

– Eu? Ce să zic? Și, dacă ziceam, credeți că m-ar fi înțeles sau m-ar fi ascultat? Așa că am ciulit urechile la ei să aud mai multe. Soțul îi spunea că AutoGedal.ro asigură livrarea gratuită în 24h, consultanță gratuită și pune la dispoziția cumpărătorului peste 50 de parteneri la nivel național pentru a monta produsele achiziționate. Produsele lor respectă normele europene și sunt omologate R.A.R. Cârligul este demontabil și asigurat cu închidere cu cheie. Scutul protejează motorul, baia de ulei și cutia de viteze și poate fi cumpărat în 3 rate cu 0% dobândă, iar montajul se face fără să-mi aducă vreo modificare.

– Și… ce a urmat?

– Într-o dimineață m-am trezit că intrăm într-un atelier în care mi-a fost montat cârligul pe care-l vedeți și mi s-a pus un scut. V-am zis-o pe aia când am ieșit la iarbă verde și au luat și prietenii și câinii, iar lângă mine zăceau o groază de bagaje așezate? Am crezut că mă voi îmbolnăvi grav de la atâta cărat, iar în gând îmi ziceam „Bine că n-ați vrut să luați tot blocul cu voi!”.

– Ai început odată să spui, dar te-ai oprit, zise 14MOS.

– Erau cinci oameni, doi câini și o grămadă de bagaje, de parcă plecau pentru o lună, nu pentru un weekend. Apoi am auzit-o pe Argint Viu zicând că vor rămâne acolo peste noapte și nu înțelegem cum până nu m-au dus în celălalt capăt al orașului unde mi-au atașat de acest cârlig o remorcă. Atunci am înțeles cum stau lucrurile și de ce aveam nevoie de un cârlig. În remorcă erau paturi suficiente, chiuvetă, aragaz, grup sanitar. Acel weekend mi-a plăcut, iar ei s-au distrat până noaptea târziu când s-au stins și ultimii tăciuni din focul aprins. Peste câteva luni vom pleca în vacanță. Am cârligul, scutul-platoșă, mă simt ca un adevărat războinic care abia așteptă să cunoască străzile mult lăudate din vest.

– Eu am fost, interveni roșia 23ADA nostalgică. Va mai trece mult până vom avea străzile și autostrăzilor lor și mai ales educația lor rutieră.

Toate au fost de acord că 23ADA are dreptate.

Încet peste parcare se lasă liniștea, iar somnul îl cuprinse pe povestitor și pe cei nouă prieteni ascultători. Doar 03CEL privește cerul și stelele, se întinde de două ori și se pregătește de somn convins că va visa cum aleargă pe-o autostradă din Franța.

*****

Sursa foto: AutoGedal.ro, facebook.com, pinterest.co.uk

Imaginea reprezentativă: ro.autodata24.com

Probă sponsorizată de AutoGedal.ro.

Articolul „20ZZY se pregătește de vacanță” a fost scris pentru Spring SuperBlog 2020.

10 gânduri despre „20ZZY se pregătește de vacanță

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.