Când îți cumperi o locuință nouă, urmează o perioadă de agitație maximă. De ce? Vrei ca acea locuință să te reprezinte, vrei să o transformi într-un cămin cald și primitor, să știi că în momentul în care ai intrat în casă și ai închis ușa, în urma ta a rămas tot ce nu trebuie să-ți tulbure liniștea. Doar așa o locuință devine „acasă”.

Vă place stilul rustic? Mie, da. De aceea prefer lemnul masiv (podele, rame, mobilier), antichizat sau vopsit în alb ori culori pastelate, piatra naturală și cărămida. Imi plac pereții zugrăviți în culori îndrăznețe, nuanțe de gri, bej, kaki, tapet cu dungi verticale pe zone restrânse sau un perete cu cărămidă ori piatră aparentă în bucătărie. Dar cel mai mult îmi place să „mă joc” combinând elementele calde: lemn, cărămidă, obiecte decorative din lut și teracotă, cu cele reci: metal, sticlă, piatră.

Când vrei să te ocupi singur de amenajarea casei, trebuie să știi foarte clar ce potențial are și, mai ales, ce stil preferi, căci nu o reamenajezi anual. Am hotărât să cumpăr mobilierul alb, alb de la ordine, de la gânduri pure, de la un nou început, iar corpurile de iluminat vor avea și părți din lemn și metal.

Oricât de rustic ar fi mobilierul și podeaua, aparatura din întreaga casă va fi de ultimă generație, căci vreau să beneficiez de tot confortul și luxul.

Marea provocare este bucătăria, inima locuinței. Și, după multe căutări, aparatura am hotărât s-o achiziționez dintr-un showroom Franke. De ce Franke? Pentru că sunt preocupați de calitate (de la care nu fac rabat) și inspiră încredere. Acest brand elvețian foarte cunoscut s-a înființat în anul 1911 și este leader în cercetare și dezvoltare, punând pe primul plan inovația și implementarea unor materiale noi în producție. În România activează din anul 1998, iar Franke România este parte a diviziei Kitchen Systems Group a corporației multinaționale Franke Artemis. Este cel mai mare producător de chiuvete de bucătărie din lume. Produsele lor acoperă întreaga gamă a aparaturii de bucătărie.

Fiind o persoană organizată, am stabilit etapele în vederea achiziționării celor necesare:

 1. Căutarea pe net a produselor;
 2. Selectarea produselor necesare și salvarea lor la preferințe;
 3. Vizualizarea și cumpărarea produselor dintr-un magazin Franke.

  Căutarea pe net a produselor

Să începem cu începutul. Totul a pornit de la un cuptor Franke. Nu știu de ce el a fost punctul de pornire, poate pentru că mi se pare esențial într-o bucătărie. Cum era de așteptat, am ales unul cu aspect rustic, din gama Avena. Este dotat cu Dynamic Cooking Technology (DCT) oferind posibilitatea gătirii diferitelor tipuri de alimente (de la pește la deserturi) în același timp, fără ca aromele acestora să se amestece. Suprapunerea celor trei straturi de sticlă pe ușă împiedică transmiterea căldurii la exterior, iar acest lucru se reflectă în reducerea consumului de energie.

Odată găsit cuptorul, am căutat o plită Franke tot din gama Avena, prevăzută cu cinci arzătoare, grătare din email, aprindere electronică integrată și supapă de siguranță care întrerupe alimentarea cu gaz în caz de scurgere accidentală. Puterea arzătoarelor pleacă de la 1000 W până la 3800 W în cazul arzătorului coroană triplă situat în mijloc.

Desigur nu m-am oprit aici și următoarele căutări au vizat o baterie Franke, o chiuvetă de bucătărie și o hotă, toate din gama Avena. Iar, când credeam că nu voi putea găsi un cuptor cu microunde care să se potrivească, am văzut produsul Franke FMW 380 CLGPW Panna, încorporabil, cu programator electronic cu LCD.

Combina frigorifică Franke Side by Side FSBS 6001 NF IWDXS este din inox, iar locul ei nu va fi în bucătărie, ci într-o nișă alăturată.

Selectarea produselor necesare și salvarea lor la preferințe

Când căutările s-au finalizat, selecția produselor și salvarea lor la preferințe au fost acțiunile cele mai simple în procesul de amenajare a bucătăriei. Eram mulțumită că am găsit ceea ce îmi doream. Oferta celor de la Franke este foarte bogată, de la produse futuriste, cu design ce vine parcă din viitor, până la cele clasice, oricine poate găsi tot ce caută, iar calitatea este deviza lor.

În catalogul K 2020, până în 30 aprilie, atât pentru showroom-ul Master Franke, cât și pentru Franke Magazin Online, în baza promoției 532 pot beneficia de discount de până la 12%, în funcție de numărul produselor cumpărate pe aceeași factură.

Vizualizarea și cumpărarea produselor dintr-un magazin Franke

Dacă vrei să te convingi de calitatea produselor acestui brand, vei proceda ca mine. Vei face o plimbare într-un showroom Franke.

Desigur, produsele selectate de mine se potrivesc și unui mobilier închis la culoare. Totul depinde de preferințele fiecăruia.

Cât despre alegerea mea ce aș mai putea spune? Lumină, mult lemn alb, secondat de griul zugrăvelii și încălzit de bejurile produselor Franke, iar în fundal acorduri de baladă izvorâte din difuzoarele performante ale unei boxe profesionale. Totul prezentat într-un frumos stil rustic, care te duce cu gândul la amenajările specific mediteraneene.

*****

Sursa foto: frankemagazinonline.ro, facebook.com/FrankeKitchen.Romania/

Probă sponsorizată de Franke România.

Articolul „Vă place stilul rustic?” a fost scris pentru Spring SuperBlog 2020.

21 de gânduri despre „Vă place stilul rustic?

 1. Îmi place stilul clasic, rustic iar franke am impresia că se încadrează perfect în căsuța ta care dorești să o renovezi, datorită modelelor și stilului tot clasic de la echipamentele lor. Chiar și culoarea este binevenită..

  Multă Baftă să poți renova așa cum îți dorești..
  Weekend fain, Constanța !

  Apreciat de 1 persoană

 2. Of, Constanța! Ai scris aşa de frumos, încât mi-ai adus aminte de casa mea din țară! Aşa mi-am amenajat-o cu podele de lemn, cu o bucătărie rustică, cu mobilier pictat de soțul meu, cu şi cu…a, nu produse din cele sugerate de tine, dar era aşa de faină…

  Apreciat de 2 persoane

  1. N-am vrut să-ți trezesc amintiri dureroase. Așa am descoperit că avem unele preferințe comune, ca de exemplu amenajarea interiorului în stil rustic. 🤗🤗
   De ce vorbești despre casa ta din țară la trecut? Nu „era”, ea este faină și te așteaptă s-o vizitezi când poți. Sau ai vândut-o?

   Apreciat de 1 persoană

   1. Nu, nu am vândut-o! Nu vreau s-o vând pentru că nu am unde să-mi duc cărțile (am foarte multe!) şi multe din lucrările soțului! Plătesc pe cineva să aibă grijă de casă, dar oricum nu sunt mulțumită. Mai mult ca sigur că le voi dona, dacă nu le găsesc stăpân!
    Un sfârşit de săptămână minunat!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.