Vreau să vorbesc despre o persoană care nu avea profil de șpăgar, dar s-a dovedit a fi. Nu ar fi prima care joacă acest „rol”, nu va fi nici ultima, că doar nu vor rămâne polițiștii și procurorii fără pâinea cea de toate zilele.

Mă surprinde faptul că „părea” cea mai serioasă dintre toţi miniștrii, singura care „știa și dorea” să schimbe în bine sistemul. Dacă au apărut ghilimelele în text, înseamnă că versatilitatea ei a înșelat până și suspiciunea caracteristică a subsemnatei și cred că nu sunt singura păcălită. Iar, când se întâmplă astfel de lucruri, te surprinzi întrebându-te dacă începi să dai semne de îmbătrânire sau au ajuns ei la performanţe ridicate.

Concluzia la care am ajuns, nu pentru a mă autoflata, căci în timp ce scriu de-a dreptul mă înfurii pe mine și mă acuz de lipsă de viziune și perspicacitate, este că „oamenii ăștia” s-au perfecționat atât de tare, încât trebuie să te transformi în 007 ca să-i dovedești.

Și, cum ziceam, ea cea corectă, cu multele vizite inopinate (noaptea) prin spitale, ea cea care cerea sancțiuni, destituiri, anchetări în tot sistemul, de ziceai uimit „uite mă (!), e cineva care se gândește și la pacient, omul de rând care ajunge prin clinicile și spitalele românești”, na, pică năpasta de șpagă de o nimica de 25.000 de euro.

Ca orice acuzat „sensibil” la mediu, cum i s-au pus cătușele, cum brusc i s-a făcut rău. Nu strigați că sunt rea, știu că sunt, dar mă întreb de ce nu le crește tensiunea când pun mâna pe teancul de bani? De ce nu înainte, ci după arest? Știu răspunsul. Pentru că prin capul lor nici măcar vreun neuron nu este preocupat de gândul că ar putea fi prinși. Nu ei. Alții, poate.

Dezamăgită de scăderea capacității mele de a intui caracterul unei persoane, mi-am propus să urmez un curs intensiv de infractologie. Așa nu se mai poate! Și când te gândești că nici nu avea profil de șpăgar

*****

Sursa foto: medimagazin.com.tr

22 de gânduri despre „Nu avea profil de șpăgar

 1. Citez din mine 🙂:
  „De câte ori văd un om aparent OK care susține sau este membru psd, mă întreb oare ce ascunde, ce-l mână, ce secret murdar îl determină.” De data asta era vorba doar de ADN. D-na în cauză are școala vieții pe la Romsilva destul de mulți ani plus ceva experiență cu fonduri europene.

  Apreciat de 3 persoane

  1. Mă gândeam după ce am citit ce ai scris că n-avem pușcării câţi ar trebui să treacă pe acolo, dar le facem loc, nu-i problemă. Măcar din nas să le mai scadă absolvenților acestor „înalte universități”, dacă altceva nu se prinde de ei.

   Apreciază

    1. N-am mai fi sancționați de UE că nu le asigurăm condiții. Măcar pușcăriașii s-o ducă bine, dacă ceilalți nu au cum din cauza numărului prea mare de hoți.

     Apreciază

 2. Acum are şi profil de şpăgăriță. Constanța, draga mea, tu nu ai observat că doar în momentul când sunt înhățați sunt foarte bolnavi!??? Ți se şi face milă de ei, săracii, ce boli crunte au!

  Apreciat de 1 persoană

 3. Îmi spuneam și eu, atunci, că e singurul ministru competent și zelos, dar acum sunt dezamăgit și revoltat. Mai ales când văd alți maramureșeni cu aceleași năravuri, cum e primarul Băii Mari și fostul ministru al educației.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.