Diamond Princess este o navă de croazieră britanică acostată în portul japonez Yokohama din golful Tokyo. Toţi pasagerii aflați la bord sunt în carantină după ce 174 dintre ei au fost diagnosticaţi pozitiv cu coronavirusul Covid-19, virusul ce cauzează gripa din China, răspândită în întreaga lume. Printre angajaţi sunt și 17 români.

În fiecare dimineață, medici, militari îmbrăcaţi în costume de protecție urcă la bord pentru a ridica persoanele bolnave și a le transporta la spital.

Este un scenariu dintr-un film de groază în care cei sănătoși sau care încă nu prezintă simptomele gripei sunt practic sechestraţi împreună cu cei bolnavi la bordul unei nave, unde zilnic asistă la sosirea echipelor care-i ridică pe bolnavi, traumatizaţi de gândul că sunt supuși pericolului contaminării.

De multe ori viaţa bate filmul, iar ce se întâmplă la bordul navei Diamond Princess mi se pare de necrezut. De ce ţările de origine a pasagerilor nu-i repatriază, respectând desigur normele biologice de securitate, pentru a-i trata în spitalele proprii? La psihicul lor se gândește cineva? Vor să facă experimente? Este nava condamnaţilor? Fiecare așteaptă cuminte să-i vină rândul?

*****

Sursa foto: travelonline.com

11 gânduri despre „Diamond Princess

    1. Înţeleg cât de periculos este virusul, dar nu-i normal să-i ţină pe toţi de-a valma. Și bolnavi și posibili bolnavi sau chiar sănătoși. Ar trebui repatriaţi și ţinuţi cu toții sub observație. Dintre cei 17 români, unul a fost confirmat bolnav și internat în Japonia.
      Pentru România, unde siguranța biologică lipsește cu desăvârșire, poate este mai bine așa, dar mă gândesc că sunt turiști care ar putea fi tratați și supraveghiaţi la ei acasă.

      Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.