Știţi proverbul cu ce-i lipsește chelului? Tichia de mărgăritar.

Foto: politichiademargaritar.wordpress.com

Așa și noi, n-avem autostrăzi, dar avem idei. Nu noi, că nu ne întreabă nimeni. CNAIR (Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere).

Din când în când nu știm pe ce să aruncăm banii, că avem mulţi de aruncat, iar atunci ne vin ideile. De parcă drumurile noastre toate ar fi perfecte, compania mai sus pomenită a hotărât să facă o investiţie pentru siguranța călătorilor. Fac pariu că nu ghiciţi în ce fel vor să-i cheltuiască. Aaaa, aţi aflat? Asta e, vă mai spun eu încă o dată. Drumuri cu marcaje speciale. Adică, benzi muzicale. Nu, nu de magnetofon. De circulație.

E cam același lucru.😃 Ești la volanul autoturismului tău și mergi, mergi…mergi, iar la un moment dat te cuprinde oboseala și calci linia despărţitoare…Gata! În acel moment și pornește muzica. Nu din mașină, de pe drum, investiţia. Începe să-ţi cânte strada Ciocârlia sau Drumurile noastre toate. Poate îţi cântă și popa, dacă strada nu-și găsește partiturile. De-ar ști Dan Spătaru că drumurile patriei îi fredonează melodia…

Da…CNAIR-ul ăsta a plătit drepturile de autor compozitorului? Dar interpretului? Întreb, că eu îs cu legea, n-am voie să uit. Bine că prea multe drumuri cântătoare (sau cântăreţe, cum e corect?) nu vom avea, că nu avem drumuri. Vă imaginați ce faţă vor face englezii, francezii. Ăia care se laudă cu autostrăzile lor. Or să iasă în stradă la miting strigând #șieu. Ei, mai isteți, își vor pune imnul naţional. Nu, nu e bine că la imn trebuie să stai drept (pe verticală) și cu mâna la inimă, iar polițaiul te arde dacă te vede conducând cu o mână.

Sfatul meu: pe drum nu abuzaţi de melodii că nu-i discotecă și…nu se știe. Ungurii, olandezii, americanii ne-au luat-o înainte, dar nu-i bai, noi pregătim playlist-ul.

27 de gânduri despre „Tichie de mărgăritar

  1. Și pentru asta am un sfat. Când ești obosit, trage pe dreapta și odihnește-te.
   La peste suta la oră, câţi metri ai mai făcut după ce ai auzit sunetele? Norocul a fost că n-a venit nimic din sens opus sau n-a vrut să te depășească nimeni.😉

   Apreciat de 1 persoană

    1. Cum aș putea să nu știu? Acolo banda din mijloc este zimțată (nu peste tot). Am vrut să spun că avertizarea este utilă și WP îi este recunoscător că-i umplu paginile.😉
     Oricum la viteza aia, nu prea se punea problema de a fi depășit.

     Apreciază

    2. Nici acum nu înțeleg. Dacă mergi pe banda 1 asculți Ciocârlia și pe banda 2 aia cu „Drumurile noastre …”? Dacă merg două mașini alături, trebuie să le asculți simultan?
     Dar, ce facem cu decibelii? Se respectă vreun standard de zgomot? Dar dacă te plictisești, vrei să tacă?

     Apreciat de 1 persoană

    3. Multe întrebări, iar CNAIR nu și-a divulgat strategia.😃 Probabil vor face un studiu să vadă care melodie displace mai mult și pe aceea o vor folosi. Nu vrei s-o auzi, nu adormi.😃 Cât despre decibeli, ce să zic? Nu prea tare, că-i sancționează poliția pentru tulburarea ordinii publice.

     Apreciat de 1 persoană

  1. „Balada” lui C. Porumbescu. Serios? Chiar așa vor să facă!?!? Doamne, Dumnezeule mare, da’ de unde izvorăsc atâția nebuni!? Nu poate închide nimeni robinetul pe unde curg nebunii ăștia!?

   Apreciat de 2 persoane

 1. Eu zic sa-i ia naiba cu tichia lor, ca bine zici si sa-si vada de treaba. De nu au cum arunca banii sa faca un spital sau ceva de batrani. Drumuri nu se pot face ca trebuie studiu de fezabilitate bine facut – in doi ani. Si de acolo trebuie sa inceapa asteptarile noastre. Rasu’ plansu’. :((

  Apreciat de 1 persoană

  1. Petru, suntem neam de melomani. Care triluri? Ce crezi că păsările vor rezista mult cu atâta muzică? Pe greieri nu-i plâng, îi plăceam când eram copil, dar de când am citit că, în anumite condiții, se transformă în lăcuste, nu-i mai iubesc. Acum câţiva ani, de vreo trei ori m-am pomenit cu lăcuste printre flori. Când am văzut cât de mari sunt m-am speriat de era să scap borcanul cu care voiam să le prind. Am fost nevoită să apelez la ajutoare ca să-mi salvez florile.

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.