Leapșa muzicală printre bloggeri este ca un bumerang. Zici că te-ai scăpat de ea și dintr-o dată te pocnește iar. Glumesc.

Nu vreau să fiu înțeleasă greșit și să credeți cumva că nu-mi place muzica. Chiar o ador. Cândva copiii îmi spuneau „Ai grijă să nu se transforme din pasiune în obsesie!” Chiar dacă între pasiune și obsesie demarcaţia este subțire, uneori invizibilă, zic că nu am trecut niciodată linia. Eu datorez foarte mult muzicii, împreună am trecut prin momente grele despre care nu sunt pregătită să vorbesc și nici nu cred că vreau s-o fac vreodată.

Dar revenind la leapșa noastră muzicală, a doua primită anul acesta, am acordat mai mare atenție celor două condiții, cum s-ar spune, am privit-o mai serios.🙂

Prima condiție zice că trebuie să aleg o melodie care să nu facă parte din ceea ce numim în mod comun muzică și ascultăm de obicei la radio sau prin alte părți. Adică, să nu se încadreze nici la muzică ușoară românească, nici la muzică ușoară străină, nici la muzică populară românească, nici la muzică populară străină, nici la muzică clasică, nici la jazz, nici la rock, nici la house, nici la pop, nici manea să nu fie etc. O muzică non-standard, care v-a plăcut și pe care o recomandați și altora.

Păi, vă daţi seama că este aproape imposibil să faci acest lucru? Așa cum zicea și Mishuk, sigur îl știţi pe melancolicul nostru poet-muzician, orice melodie mai mult sau mai puţin se încadrează în cel puţin una dintre aceste categorii. Și în rock, deși s-a încercat delimitarea pe subgenuri, o melodie poate avea influenţe din rock-ul progressive metal, dar și din symphonic rock ori alternative grunge sau oricare altul, depinde de unde are mai multe, zic eu. Acesta este doar un exemplu, același lucru întâmplându-se și la alte subgenuri rock. Dar nu despre asta ar trebui să scriu.

Ziceam că am analizat mai atent prima cerință (maneaua aș scoate-o din enumerare pentru simplul motiv că nu poate fi recomandată nimănui de toxică ce-i!) și cel mai greu mi-a fost cu „etc„. De ce? Pentru că acolo, la o adică, poţi include tot. Cei mai mulți au ales muzica experimentală, dar și ea ar putea fi inclusă în „etc”.

În fine, pentru că trebuia să aleg ceva, am făcut-o.

Audiție faină!

CYMATICS: Science Vs. Music – Nigel Stanford

Deși, încă, mai cred că cea mai potrivită ar fi muzica păsărilor pe care vă rog s-o ascultați.

Cea de-a doua condiție zice să dăm „leapșa mai departe la exact 3 bloggeri, pe care va trebui să-i menționaţi explicit, prin nume sau pseudonim. Deci fără această leapșă poate fi preluată de X, Y, Z și de toți cei care mai doresc, indiferent cât de mulți ar fi cei care mai doresc sau cei care vă citesc, indiferent cât de mult s-ar supăra unii că i-ați ales sau că nu i-ați ales, trebuie să alegeți în mod clar și explicit 3″.
Înainte de a transmite mai departe leapșa, mulțumesc Violetei Giol și blogg-ului său Povești de neadormit pentru nominalizare!

Transmit leapșa următorilor bloggeri:

– Issa cu blogg-ul Se Mai Întâmplă,

– Ina cu blogg-ul cu Ina hai-hui

– Florin cu blogg-ul Născut pe lista neagră

*****

Foto: soundcloud.com

37 de gânduri despre „Leapșa muzicală bumerang

 1. … Mă duc pe fb să te caut, să dau „rîs”, că wp n-are, e serios :))
  Prima parcă-i un dj, deși nu știu prea multe despre ei… dar a doua, cu păsărelele, e divină 🙂
  Și încep deja să mă gîndesc și eu… mulțam pentru încredere!

  Apreciat de 1 persoană

    1. Probabil. Oricum, te rog să apreciezi efortul. Aveam de ales între a ignora mesajul direct sau a recunoaște că l-am citit. Am optat să refuz, totuși am cedat și am dat ce am avut. Issa și Ina trebuie acum să se trezească devreme și să pândească vrăbiile sau, să găsească un papagal vorbitor, sau cine știe ce altceva. Eu, cu sinceritate, deși sunt iubitor de animale, chiar mai mult decât de oameni (am mai declarat asta scris), nu prea le am cu sensibilități și evit să am subiecte impuse de altceva decât împrejurările sau inspirația (motiv pentru care am refuzat SB). Concluzionând, deși pare simplu, am făcut un efort, mi-am lăsat urmele și pe YouTube, ceea ce nu vroiam. Asta e. Noapte bună.

     Apreciază

  1. Eu stau aproape de Delta Vacaresti. In diminetile de vara, cu putin inainte de rasarit, am parte de cele mai frumoase concerte de pasari. Este o placere sa trezesti si sa le auzi… Intra, una cate una, toate speciile de pasari. O orchestra impecabila care transforma o dimineata banala intr-una extraordinara!
   Ce spunea Florin mai sus, intr-un comentariu, m-a facut sa imi aduc aminte de un film. Un film care tare mi-a placut si in care un „pusti” auzea muzica in orice! Zgomotul metroului, vantul, murmurul vocilor oamenilor… August Rush.
   Multumesc pentru acceptarea provocarii. Nu stiam ca ai mai avut-o! 😊

   Apreciat de 1 persoană

   1. Violeta, mă faci invidioasă. Eu sunt extaziată de concertele a două mierle, dar să am fericirea de-a asculta un cor? N-am văzut filmul, îl voi cauta pe net.
    Am mai primit leapșa asta, dar îmi plac provocările și răspund cu drag.

    Apreciat de 1 persoană

 2. :)))) oricât te-ai strădui, prima condiție nu ai cum să o respecți. dacă analizăm teoretic, orice e făcut de mâna omului se poate încadra într-un gen. primul tău clip e „rave” toată ziua. mai mult noaptea :))) o combinație de tehno cu electro și rock
  cu al doilea clip ai bifat condiția. singura muzică ce nu se încadrează încă niciunui gen, dacă putem spune așa, e muzica naturii 🙂 felicitări pt. inspirație!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Mulțumesc, Mishuk! Onorată!
   Dar trebuie să comentez puţin.😃 De prima dată am constatat că electro și tehno nu erau enumerate, dar nu mi-a păsat de „etc”. A doua oară am fost convinsă că doar „muzica naturii” se putea încadra în condiția aia parșivă.😃

   Apreciază

 3. Multam de nominalizare. Da’ am facut deja io leapsa muzicala. O sa incerc sa mai gasesc ceva inedit. Sper sa mai gasesc.
  Muzica naturii e superba. Am si eu o inregistrare de la pasarelele gurese ce le auzeam la geam, la tara. Sunetele sunt bucati de muzici, deci eu sunt pentru.
  O zi buna! 🙂 Pupiciii

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.