V-am spus până acum cât de mult îmi „plac” reclamele? Ştiu…şi vouă. Mai cu seamă cele pentru medicamente sunt izvor nesecat de râs. Cum…de ce râd? Nu mă pot abține.

Mama soacră taie plină de energie un dovlecel sau castravete, nu se vede prea bine, deşi, pentru simbolistică, ar fi foarte important de știut. Se aude o ușă închizându-se, iar soacra, care știe sigur (după scârțâit) că-i ginerică, întreabă cu o voce acră:

– Te-ai întors aşa repede?

Vedeți? Dacă s-a grăbit, aşa-i trebuie! Putea să meargă la o bere cu prietenii, dar el nimic, fuga acasă.

– Da, mamă soacră, am venit.

În acel moment apare ginerică, nu se știe pe unde a intrat că tocmai trece pe lângă o ușă, iar într-un cadru următor se vede o fereastră în locul de unde venea. Deci, la ce concluzie ajungem? Poate ni s-a părut că auzim ușa, poate era fereastra și a venit în zbor.

– Ai luat Supramax articulații?

– Nu, nu mai aveau Supramax articulații, mi-au dat altceva, răspunde el și arată soacrei și nouă, în același timp, o pungă de hârtie cu binecunoscuta cruce verde cu șarpe.

Ce credeți că face soacra-locotenent? Pentru că o suspectez că a lucrat în armată. Îi trage una dovlecelului sau castravetelui (ce-o fi) de-l turtește de tot, și strigă indignată:

– De ce?

Doamne, ferește! S-a speriat ginerele, m-am speriat și eu. Bine că a lăsat cuțitul pe blat și n-a sărit la bătaie. Privirea din ochii ce stau să-i sară din cap și s-o ia la sănătoasa îţi vorbește despre spaima bietului bărbat.

Apoi, liniștită, pe un ton didactic, asemeni unui reumatolog (doar soacra trebuie să le știe pe toate) îi explică cu aplomb lui ginerică și nouă ce conține acest supliment alimentar minune. Abia după ce asculţi cu atenție prezentarea înțelegi de ce nu-l mai găsește prin farmacii.

Evident spăsit, omul îi dă dreptate și se îndreptă din nou spre fereastră, cu intenția afirmată de a merge la altă farmacie. Iar tu te gândești care-i cea mai apropiată farmacie și o tai la fugă de teamă să nu cumpere ginerică tot stocul de Supramax articulații.

*****

Foto: farmacialapretmic.ro

45 de gânduri despre „Reclamele… (1)

 1. :))) aceeași senzație ciudata am avut si eu când am văzut reclama. Dar partea mai neplăcută e ca în jumătate de ora cred ca am văzut 6 reclame dintre care 5 numai la pastile și unguente. Cred ca merge bine la cei în vârstă cu atâta manipulare…

  Apreciat de 1 persoană

  1. Habar n-aveam dacă folosesc la ceva. Aflu de la tine că nici eficiente nu sunt.😃 Din ce cauză au făcut o reclamă atât de agresivă, dacă se cumpără? Sau cine cumpără o dată, a doua oară n-o mai face?

   Apreciază

 2. M-ai „speriat” puțin, credeam că-i antrenament pentru #SB :))))
  Mi-ai făcut dor să mă mai uit și eu la reclame… nici nu mai am cablu, dar cred că prind posturile alea elementare. Exact ce trebuie :)))

  Apreciat de 1 persoană

  1. De unde antrenament? Anul trecut habar n-aveam în ce mă bag. Anul ăsta, mai ușor, doar la sponsorii care-mi plac. Doar așa m-am convins să mai particip. Vizionare plăcută la reclame! Sper să nu scriem amândouă despre aceleași.😂😂😂

   Apreciat de 1 persoană

 3. Telepatie. Tot coceam o postare pe temă. Mă gândeam la o statistică cu un numărător și un cronometru în mână – procentul și proporția reclamelor medicale. Sunt mulți bani la mijloc, inclusiv în advertising.
  Eu cred că nu s-ar da atâția bani fără să avem o bubă. Dar, unde e?
  N-am scris nimic. Vă las exclusivitatea subiectului.

  Apreciat de 1 persoană

    1. Sunt mai multe tipuri de reclame – medicamente propriu-zise, suplimente, dispozitive medicale, reclame la farmacii sau companii medicale/analize, alte produse (cosmetice, făină, …) cu indicații medicale în reclame. Cred că reprezintă 8 din 10 reclame și 80% din timp.

     Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.