Așa cum scriam într-un alt articol, 2020 nu a început deloc pașnic pentru unii. Să fie alinierea planetelor de vină? Este anul lui Marte? Habar n-am. Eu zic că, mai degrabă, oamenii au probleme.

Agitat început de an. Americanii amenință (după uciderea lui Soleimani), dar nu este pentru prima dată, iranienii amenință (și la ei se repetă) că vor continua programul nuclear, denunţând acordul internațional din 2015, rușii avertizează asupra pericolului izbucnirii unui al treilea război mondial. Două baze militare irakiene, unde sunt soldați americani, sunt atacate cu rachete balistice din Iran, iar Trump declară „Totul este în regulă”. Aparent fără nicio legătură, un avion ucrainean cu 170 de oameni la bord se prăbușește de la 2500 metri la scurt timp după decolarea de la Teheran.

Numai vești bune, nu-i așa? Îţi vine să spui „Îmi iau catrafusele și mă întorc în 2019”. Iluzii. Dar, ca să vezi, pe net circulă clasamentul celor mai sigure ţări în care ai putea locui.

Primele zece sunt: Islanda, Noua Zeelandă, Portugalia, Austria, Danemarca, Canada, Singapore, Slovenia, Japonia și Republica Cehă. România este pe 25, în scădere un loc. Așa o fi, dar de când cu incendiile din Australia și Noua Zeelandă este afectată, să nu mai vorbim de atacul terorist din martie anul trecut. În Japonia cred că pericolele naturale (cutremurele) n-ar trebui minimalizate. Despre celelalte opt ţări nu am nimic de comentat, poate de felicitat pentru politica lor înțeleaptă.

România pe locul 25? Mda, la noi nu sunt atentate teroriste. Nici nu este necesar, noi avem „teroriștii” locali, „ne rărim” între noi.

Anul 2020 nu are semne bune pe plan internațional, iar lucrurile se precipită nu departe de noi, dar Neti Sandu îi dă înainte cu o zi frumoasă. Așa să fie.

O zi frumoasă!

********

Update: 176 de victime în cazul prăbușirii avionului ce trebuia să aterizeze la Kiev.

Sursa foto: express, libertatea.ro

28 de gânduri despre „2020 (2)

   1. Pentru mine, Islanda este mai ok, chiar dacă este frig. Nu uita că au gheizere fierbinți, lacuri fierbinți, saune fierbinți, încălzire prin pardoseală cu apă vulcanică.
    Dar e bine și-n Danemarca, din câte am auzit! Cică au o bere extraordinară.

    Apreciat de 1 persoană

  1. Criteriile clasamentului sunt:
   – să nu iei una în cap când ieși noaptea pe stradă
   – să fie o țară cu drumuri asfaltate
   – să nu vezi burtiere cu violuri și crime în partea de jos când te uiți la televizor

   Apreciat de 2 persoane

 1. E cutremurator cum a inceput anul privind global, peste zarile noastre. Vorba bunica-mii ”Da-ne Doamne minte!”, cat despre siguranta, na, cum zicea si Issa conteaza criteriile si momentul de timp cand s-a realizat ierarhia. In principiu, ucrainienii au fost victime civile neimplicate direct. 😦 Din pacate…

  Apreciat de 1 persoană

 2. Sper că Neti va zis de bine azi (oare zice vreodată de rău?).
  Au uitat Norvegia și Finlanda. Nici în State nu e mare agitație. Dacă eram mai tânăr, „făceam totul” să plec în NZ – cred că e maximul.

  Apreciat de 2 persoane

 3. Neti zice întotdeauna de bine și înaintea unui cutremur major. Și totuși, mulți dintre noi suntem nevoiți să ne încuiem ușile chiar și când suntem acasă. Altfel s-a văzut, în multe cazuri, ce se poate întâmpla.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.