Îmi stăruiau în minte cuvintele unui prieten „Nu-ţi cumpăra mașina oricum. Fă și tu un test drive! Așa poţi descoperi dacă merită să o iei”.

Mașina am descoperit-o studiind întâmplător niște oferte ale Honda România.

The power of dreams

De fapt nu era atât de întâmplător, văzusem într-o expoziție Honda CR-V Hybrid și gândul mi-a rămas acolo, lângă bordul digital asemeni unui computer.

Fă și tu un test drive!
Fă și tu un test drive!

E simplu să sfătuiești pe cineva să facă testul, dar când tu n-ai mai condus niciodată o asemenea super mașină, tot timpul ai emoții.

Într-o zi am pus mâna pe telefon și mi-am sunat prietenul.

– Auzi, ai chef de o plimbare cu un CR-V Hybrid? Honda, bineînțeles.

A apărut într-un suflet. Așa-s bărbații ăștia, când aud de mașini și de test drive.

– Dar tu vei conduce, eu voi sta în spate, zice el.

– De ce? Ţi-e teamă cu mine la volan? am întrebat bosumflată.

– Nu, lângă tine va sta reprezentantul dealer-ului, să-ţi explice.

Ar trebui să vă spun că acest model Honda este un SUV hibrid care dispune de trei motoare: unul pe benzină, de 2 litri, ce dezvoltă 145 CP și două electrice, unul propulsor și încă unul generator care încarcă o baterie Li-Ion aflată sub podeaua portbagajului. Per ansamblu puterea lor se ridică la 184 CP.

Honda CR-V Hybrid

Este disponibilă cu tracțiune faţă sau tracțiune integrală, variantă ce se bucură de un sistem care poate decupla puntea spate la nevoie.

Așteptăm să apară reprezentantul firmei care vinde această mașină eco proiectată pentru cei ce au o familie numeroasă și obișnuiesc „să care casa cu ei”, așa ca mine. Are o lungime de 4,6 metri, oferind mai mult spațiu pe banchetă, la genunchi, la umeri și un portbagaj de 497 litri, dar care poate fi extins la 1700 litri dintr-o singură mișcare apăsând un buton ce rabatează spătarul scaunelor.

Între timp, de noi s-a apropiat un tinerel la vreo 30 de ani care se recomandă, dar ne invită să-i spunem George. Urc în mașină, George în dreapta mea și prietenul în spate.

„If Honda does not race, there is no Honda” Soichiro Honda

– Aţi mai condus un astfel de model hibrid? mă întreabă George văzând cum caut schimbătorul de viteze. Auzind răspunsul meu negativ, îmi spune cu mult profesionalism că este necesar să-mi prezinte mașina înainte de a pleca la drum.

Schimbătorul de viteze a dispărut și în locul lui au apărut butoanele de parc, marșarier, neutru și drive. În dreapta lor este sistemul i-MMD Hybrid (inteligent-Multi-Mode Drive) cu cele trei moduri de funcționare: Motor Drive, Hybrid Drive și Electric Drive. În spatele volanului sunt niște padele (cu + și -) cu ajutorul cărora selectezi cât de agresivă să fie frâna de motor și care au rolul de recuperare a energiei la frânare.

Apoi George îmi vorbește despre sistemul multimedia de conectivitate Android Auto și Apple CarPlay, dar și despre D.I.I. (Drive-Informations-Interface) cele trei display-uri digitale care îţi arată nivelul de încărcare a bateriei, iar pe o interfaţă LCD de 7″ vizualizezi tot ce face sistemul i-MMD.

Tehnologia Honda Hybrid îmi acaparase toată atenția, mi se părea uimitoare și, văzând nerăbdarea mea, George a hotărât să plecăm la drum. Înainte de pornire mi-a mai spus că, dacă nu selectez niciun buton, softul mașinii știe cum să folosească energia. Pornirea de pe loc s-a făcut în modul Electric Drive folosind puterea electrică acumulată în baterie. Autonomia în acest mod este de 2 km, după care intră sistemul Hybrid Drive. În acest moment motorul electric trimite energie către puntea faţă, ajutat din când în când de motorul pe benzină care încarcă și bateria. În acest caz cel de-al doilea motor electric acționează ca un generator.

Fiind pe tracțiune integrală, acceleraţia de la 0 la 100 km/h a durat 9,2 secunde. Nu vă speriați, testul drive este în afara orașului. Viteza maximă este de 180 km/h. În aceste condiții conlucrează toate cele 3 motoare selectând modul Sport și călcând pedala de acceleraţie. Mixul de motoare se descurcă foarte bine în intervalul 70-110 km/h. În afara orașului consumul este de 6 l/100 de km.

Testez mașina și în oraș unde, din cauza traficului și a restricțiilor de viteză, consumul mediu este de 7,3 litri la 100 km. Și, pentru că am amintit de restricțiile de viteză, tehnologia avansată a mașinii dispune de un sistem de recunoaștere a semnelor de circulație, precum și de sistemul revoluționar Honda Sensing de detectare a pericolelor în timpul deplasării.

Fă și tu un test drive!

Testul s-a încheiat și suntem încântaţi de modul în care se conduce această mașină cu motoare silenţioase și care dispune de tehnologia de ultimă oră.

Din constatările mele pot spune că la 60 km/h jumătate din timp funcționează electric, asta însemnând economie și protejarea mediului, având emisii slabe de noxe.

Honda CR-V Hybrid dispune de un design îndrăzneţ și inginerie de ultimă generaţie, hayonul se deschide printr-o simplă apăsare pe buton, portierele spate se deschid la 90° facilitând urcarea copiilor și a bagajelor, farurile și stopurile LED sunt automate, iar garda la sol este de 19,2 cm.

Honda CR-V Hybrid este un SUV ușor de condus, silenţios, sigur și economic, prietenos cu mediul, o mașină ideală pentru o familie. Pentru a te convinge fă și tu un test drive!

Sursa foto: hondatrading.ro

Probă sponsorizată de Honda Trading România.

Articolul Fă și tu un test drive! a fost scris pentru SuperBlog 2019, ediția de toamnă.

13 gânduri despre „Fă și tu un test drive!

  1. E o bijuterie de mașină, seamănă cu mașina unor prieteni 🙂 Cred ca e ușor de condus
    foarte comodă și eficientă. Mi-ar plăcea să fac un test drive, asistată bineințeles. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.