Un articol greu de scris. Îi dau ocol de vreo două ore și nu mă hotărăsc. De ce? Pentru că este încărcat de trăiri și multe emoții. E greu să îţi cuprinzi sufletul în căușul celor două palme și să îl oferi cititorilor tăi. Și, totuși, sunt momente în care simți că trebuie s-o faci și îţi spui „Vorbește! Prin imagini și cuvinte„.

Cine nu a făcut cadouri până acum? Dacă există cineva, acela este un om „sărac sufletește”. Cadoul poate fi o floare de câmp, o frunză, un zâmbet. Desigur, darurile supreme sunt viaţa și dragostea. Dar când le poţi dărui pe amândouă „la pachet”, înseamnă că ești cel mai fericit om. Nu aștepți nimic în schimb, dar, dacă „mulţumirea” se întoarce sub chipul emoțiilor, înseamnă că ai făcut darul ideal.

Îmi place să-i fac pe alții fericiți, dăruind cu mare drag, dar cu vremea am învățat că cele mai multe obiecte materiale sunt efemere, în timp preferinţele se pot schimba, iar altele pot fi de-a dreptul banale pierzându-se în negura uitării. Să nu amintesc faptul că ar putea fi nepotrivite sau inutile.

Vă mai amintiţi moda cu serviciile de masă, de cafea sau bibelouri? Câţi le mai aveţi întregi sau, întrebarea corectă era, le mai aveţi? Dar sticlele cu băuturi primite în dar? N-am auzit pe nimeni până acum zicând: Băi, ce Fetească neagră mi-ai dăruit… în anul x!

Ei, nu că eu aș fi fost mai grozavă vizavi de cadouri: parfumuri, tricouri, eșarfe, produse cosmetice, bijuterii. Vă spuneam că, în timp, am învățat să apreciez altfel lucrurile și să înțeleg ce contează cel mai mult în viaţă. Amintirile. Amintirile pe care le purtăm cu noi și pe care am vrea să nu le uităm niciodată.

Vorbește! Prin imagini și cuvinte.

Vă mai amintiţi albumele cu fotografii? Aici sunt părinții, aici suntem noi la starea civilă, iar fotografiile astea sunt de la botezul copiilor. Doamne, ce mari au crescut! Și cât de frumoși sunt! Și, fără să vrei, o lacrimă îţi alunecă pe obraz. De fericire, dar și de tristețe gândindu-te că vor pleca într-o zi, iar tu vei rămâne cu amintirile tale. Dacă… le ai.

Era digitală ne-a dezobișnuit de a mai prinde fotografiile în albume. Le salvăm în calculatoare, în memoria telefonului, fără să ne gândim că și ele pot claca, iar noi le vom pierde, pentru că de multe ori nu mai pot fi recuperate.

Doi tineri inimoși și frumoși, ea cu pasiune pentru cărți, el pentru călătorii, au creat site-ul Carte cu personalitate, o librărie cu amintiri și s-au gândit să le salveze într-o carte personalizată. Poate fi adresată soțului sau iubitului, părinților sau copiilor ori prietenilor, poţi modifica textul cu ușurință după dorinţă și poţi lua fotografiile și de pe Facebook. Totul pentru a-ţi fi cât mai la îndemână și a te ajuta să realizezi un cadou personalizat.

Când am hotărât să fac o asemenea comandă nici nu știam bine pentru cine va fi. Pentru copii sau pentru mine, amintirile noastre fiind importante în egală măsură. O carte cu personalitate care vorbește prin imagini și cuvinte, o carte căreia i-am dat viaţă foarte ușor, dar care spune o mie de povești despre sentimentele noastre în prag de sărbători.

Probă sponsorizată de Carte cu personalitate.

Sursa foto-video: arhiva personală

Articolul „Vorbește! Prin imagini și cuvinte.„a fost scris pentru SuperBlog 2019, ediția de toamnă.

28 de gânduri despre „Vorbește! Prin imagini și cuvinte.

 1. Mi-ai amintit de cadouri și îmi dau seama că nu sunt pregătit, mai ales că-mi vine nepoata, plus nepoțica din Austria. Imboldul tău e excelent și e bine că mai am timp să lucrez pentru a-l îndeplini. Mulțumesc frumos, Constanța! Succesul să fie cu tine!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Cartea-album pe mine m-a impresionat mult și, pentru că am doi copii, am mai comandat una. Acum am fost să inspectez cutia poștală să văd dacă mi-a lăsat poștașul avizul. Trebuie să mai am răbdare.
   Mulțumesc mult, Petru!🙂

   Apreciază

    1. Poate ai dreptate, nu zic nu. Nu înseamnă că eu nu am așa ceva în casă. Dar mă crezi că pentru mine și-au pierdut valoarea? Și m-am cam săturat să le șterg de praf. De-ar fi vorba de un tablou, ar fi altă poveste. Cred că, pur și simplu, nu le apreciez.

     Apreciat de 2 persoane

    2. Am și eu de multe feluri. Sunt obiecte care au supraviețuit evacuării din Cadrilater. Am Un covor de mai mult de 100 ani – nu a fost întins fiindcă nu aveam unde la bloc. Ai mei s-au străduit să le conserve, trebuie să fac la fel.

     Apreciat de 1 persoană

    3. Ne-ntoarcem iar la amintiri. Și eu am de la bunica și valoarea lor sentimentală este imensă. Dar, când copiii au spart prima ceșcuță de cafea, am înţeles că sunt „cioburi”, cum zicea soțul meu. Nu le mai am pe toate, asta era ideea. Am rămas cu altele și cel mai mult apreciez Grandiflora de Gib Mihaescu, în ediție princeps sau ceasul cu pendul adus din Viena pe la 1880.

     Apreciat de 1 persoană

 2. Un articol de suflet, scris cu inima!
  Ce cadou frumos! Mie îmi face mare plăcere să dăruiesc, dar mă rușinez tare când primesc un dar! Însă mă bucur tare când cineva îmi zâmbește sau stă cu mine de povești, iar dacă stând la o ceașcă de cafea mă roagă să-i spun o poveste, o poezie sau să-i arăt un desen…mă topesc!
  Succes!

  Apreciat de 2 persoane

 3. Ai scris frumos, cu emoții, fiind vorba de amintiri personale, ai dat turul de câteva ori pentru încălzire, atenuarea tracului și ai intrat pe scenă: simplu și natural, cu ceea ce ai și ceea ce ești. Un trecut valoros care-ți dă siguranță pentru acum și-ncredere-n viitorul amintirilor culese!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.