Cum poţi măsura timpul, dacă nu folosind un ceas? Din cele mai vechi timpuri, oamenii au încercat să măsoare trecerea timpului. De la sumerieni (babilonienii fiind locuitorii unui oraș-stat sumerian) la egipteni (vezi umbra Obeliscului de la Luxor) modul de măsurare era diferit, așa numitele cadrane solare, clepsidre (cea mai veche fiind descoperită într-un sit din Karnak), ceasuri cu apă, toate îi ajutau în organizarea vieţii.

Cele mai vechi ceasuri astronomice datează din evul mediu, ceasul din turnul Primăriei din Praga fiind cel mai vechi orologiu medieval funcțional. Primul ceas de mână a fost produs de Abraham-Louis Breguet, companie fondată în 1775. La acea vreme orologierii elvețieni erau consideraţi cei mai pricepuți.

Veţi spune că-i prea lungă introducerea și puteam spune pe scurt că doresc să-mi cumpăr un ceas, dar așa sunt eu, vorbă lungă. De fapt totul a început când pe mâna fiului meu am văzut un „altfel de ceas”. Și el și fiica mea sunt persoane foarte active, care în timpul liber participă la multe antrenamente, maratoane, ultramaratoane pe drumuri de munte.

Copiii mei la finalul unui ultramaraton

Sunt admiratoarea ceasurilor clasice. Acum câţiva ani nu-mi mai funcționa ceasul de mână, am aflat de o marcă și căutând pe internet ceasuri de damă Fossil am descoperit WatchShop.ro, ghidul care te ajută să-ţi alegi ceasul potrivit personalității și stilului tău.

El se potrivește cel mai bine stilului meu vestimentar și prețul a fost sub așteptări.

Este foarte bun și sunt mulțumită de ceasul meu Fossil. M-aţi putea întreba de ce-mi doresc un alt ceas, că doar nu le schimbi precum pantofii.

Începusem să vă povestesc despre ceasul Garmin al fiului meu, dar n-am terminat. Nu era doar un simplu ceas, ci unul inteligent, un partener ideal pentru o viaţă activă. Monitoriza pulsul și stresul, caloriile consumate în cazul alergărilor, înotului, drumețiilor ori fitness. Acest accesoriu pentru activități outdoor avea în dotare sisteme de navigație GPS, era rezistent la apă până la 10 ATM (100 m adâncime), iar prin Bluetooth se putea conecta la un iPhone sau Android. Nu-i așa că pare dintr-un film SF desprins? Mie așa îmi părea, departe de un ceas tradiţional și extrem de necesar în cazul unor activități care presupun eforturi susținute.

Așa am căutat pe site-ul amintit ceasuri de damă în speranța că voi găsi ceva potrivit.

Și eu practic fitness sau fac plimbări lungi ori alergări și aș vrea să fiu monitorizată în timpul lor, nu doar pentru a afla câte calorii consum, dar și pentru a verifica pulsul și a nu face efort peste o anumită limită.

Spui Garmin și ai spus totul

Garmin Instinct Lakeside Blue are toate funcțiile despre care îmi vorbea fiul meu și cred că este o necesitate pentru mine. El este potrivit vestimentaţiei sportive, dar și personalității și stilului meu de viaţă. Spui Garmin și ai spus totul.

Sursa foto: watchshop.ro și arhiva personală

Probă sponsorizată de WatchShop.ro.

Articolul Cum poţi măsura timpul, dacă nu folosind un ceas? Spui Garmin și ai spus totul a fost scris pentru SuperBlog 2019, ediția de toamnă.

16 gânduri despre „Cum poţi măsura timpul, dacă nu folosind un ceas? Spui Garmin și ai spus totul.

  1. Draga mea, ești frumoasă și ai doi copii frumoși! Să fiți mereu fericiți! Și fiul meu cel mare este „abonat” la tot felul de maratoane, semi, ultra sau cum s-or numi, și are și ceas „garmin”. Eu nu port ceas, deși cândva am avut unul, dar acum nu! Am alte fixuri în cap, ăsta nu-mi lipsește!
    Duminică minunată!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.