Ne place să călătorim, dar de fiecare dată o facem cu un anumit scop. Legătura dintre „cazare hotelși vouchere este simplu de explicat. În grupul nostru eu am misiunea (nu neapărat că aș vrea) de a face rezervările online ale călătoriilor. Anul acesta voiam să ne folosim voucherele de vacanță. Nu știam dacă vor fi acceptate la pensiuni, căci la particulari nici nu se punea problema, dar eram sigură că vom găsi în Călimănești-Căciulata un hotel care să ne găzduiască.

S-o luăm pe îndelete.

Căutarea unei agenții de turism

Este iulie și de trei ani încoace, dacă e iulie, e Open Air Blues Festival Brezoi, iar în acest an nume mari urmează să urce pe scenă. Cumpărăm din timp abonamentele pentru cele patru seri de concerte, dar rămâne problema cazării și folosirii voucherelor. Și, cum vă explicam la început, încep căutările online și găsesc o agenție de turism ce pune la dispoziția celor din domeniul hotelier spațiul pentru reclamă și turiștilor oferte complete și tentante de cazare și transport, inclusiv bilete de avion ieftine. Echipa acestei agenții este formată din specialiști bine pregătiți și cu multă experienţă în domeniul turismului și în domeniul SEO (promovarea online), ceea ce conferă un mare avantaj clienților

Gama diversificată de oferte cuprinde opțiuni pentru călătorii de afaceri, vacanțe sau city break la sfârșit de săptămână, în România, Europa și întreaga lume, cu oferte pentru orice buget de la apartamente în regim hotelier și pensiuni, până la hoteluri de 5 stele.

Ce criterii sunt importante în alegerea unui hotel?

Când fac o rezervare sunt interesată de câteva aspecte foarte inportante:

  • Prețul oferit de hotel;
  • Perioada și durata călătoriei;
  • Apropierea de locația festivalului;
  • Facilitățile oferite de hotel;
  • Transportul la destinaţie;

De cum faci primii pași pe AZ-Turism.ro ai posibilitatea să alegi prețul minim și maxim în funcţie de bugetul de care dispui. Odată selectat prețul, poţi stabili locaţia și ce facilităţi dorești să aibă hotelul.

Legătura dintre „cazare hotel” și vouchere

Știam că valoarea voucherelor este suficient de mare, dar orașul Brezoi nu dispune de multe locuri de cazare la hotel, așa că am făcut rezervare în stațiunea Călimănești-Căciulata.

Aflată pe Valea Oltului, de-a lungul malului drept, la aproximativ 20 de km de Râmnicu Vâlcea, stațiunea s-a dezvoltat tot mai mult de la an la an. Izvoarele sale minerale sulfuroase, cu sodiu, calciu, magneziu au fost descoperite în anul 1827. Situată într-o depresiune, temperaturile nu sunt excesive, verile fiind răcoroase, mai ales seara, iar iernile sunt blânde. Acesta este și motivul pentru care stațiunea este deschisă tot timpul anului. Aici este o clinică a Institutului de Balneofizioterapie și Recuperare Medicală din București. Cunoscută ca o staţiune de tratament balnear dispune de instalații cu băi în cadă și bazin, saune, kinetoterapie, masaj.

Noi nu venim la tratament, așa că vom aprecia frumosul peisajul de munte, cu copaci de un verde crud și vârfurile pleșuve. Muntele se desparte doar pentru a lăsa Oltul să-și vadă de drumul lui nestingherit spre sud, spre Dunăre, iar tu, călătorule, te poţi plimba cu vaporașul admirând priveliștea.

Hotelul Domniţei, cel pe care l-am ales, este situat la intrarea în stațiunea Căciulata și are acces direct din Calea Traian în parcarea privată luminată. Hotelul de 3 stele dispune de camere curate și cochete dotate cu încălzire centrală, aer condiționat, internet, cablu tv, televizor LED și frigider. Poţi face baie în piscina exterioară sau, dacă vremea nu permite, ai varianta piscinei interioare cu apă caldă.

„Cazare hotel”
„Cazare hotel”

Salina artificială, sauna, sala de conferinţe, spațiul de joacă pentru copii, posibilitatea plăţii cu cardul, cu vouchere de vacanță (cum este cazul nostru), sala fitness și serviciul informaţii turistice întregesc facilităţile oferite de Hotelul Domniţei. Iubitorii de animale de companie trebuie să știe că în această locație nu pot veni însoţiţi de animale. Am lăsat la urmă restaurantul unde poţi servi micul dejun bogat și variat, tip bufet și masa în regim a la carte și poţi alege dintr-o mulţime de aperitive, gustări și deserturi.

„Cazare hotel”

Așa cum vă spuneam, perioada cazării noastre se întinde pe patru nopţi și este strict legată de perioada festivalului de blues. Cei 15 km până la Brezoi pot fi parcurși cu autoturismul în maxim 20 de minute, iar dacă vrei să te lipsești de el pe perioada concertelor ai varianta autobuzelor care circulă între Râmnicu Vâlcea și Brezoi (7 lei pentru un drum) sau a taxiurilor.

Despre festivalul care a durat patru zile și a fost comparat cu Woodstock am scris mai multe articole, iar acesta este unul dintre ele.

Orice călătorie bine pregătită este o plăcere de neuitat

Călătoria noastră la Călimănești-Căciulata ţine de trecut acum, iar sunetele de blues s-au stins demult. Am îmbinat serile pline de muzică petrecute în cadrul natural și pitoresc al Parcului Central din Brezoi cu relaxarea din timpul zilei la piscina Hotelului Domniţei din Căciulata sau plimbările cu vaporașul pe Olt. Această călătorie de neuitat ne-a demonstrat cât de facil este să poţi organiza totul doar apăsând niște taste și scriind „cazare hotel”.

Probă sponsorizată de AZ-Turism.

Sursa foto: AZ-Turism.ro și hoteluldomnitei.ro

Articol scris pentru SuperBlog, ediția de toamnă.

12 gânduri despre „Legătura dintre „cazare hotel” și vouchere

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.