Ce poate fi mai frumos decât să-i dăruiești persoanei iubite un cadou de neuitat, un cadou ca o experiență unică. Să fie o cină într-un loc idilic? O bijuterie? Un parfum? Poate o călătorie? Fiecare în parte ar fi un cadou grozav, dar, parcă n-ar fi unic.

Vă mărturisesc că nu am nicio idee și de două zile încerc să găsesc acel unic. Văzându-mă cu gândurile în altă parte, o prietenă, care lucrează într-o multinațională, a vrut să știe ce anume îmi ţine mintea ocupată și nu-mi dă pace. După ce i-am explicat în câteva cuvinte, a zâmbit și mi-a spus că mă poate ajuta. Mi-a vorbit despre cadourile constând în vouchere de relaxare, de sport, de hobby pe care le primesc ei de la serviciu și a amintit de site-ul Experimentează.ro.

Curioasă cum îmi e felul, ajunsă acasă am căutat site-ul, recunosc la început cu neîncredere, dar mare mi-a fost surpriza văzând propunerile lor.

Un site tânăr (înființat în 2017) oferă zeci de experienţe cu adrenalină. De la zborul cu balonul cu aer cald, la testarea unei mașini de raliu BMW pe un circuit profesionist sau zborul cu un avion de luptă rusesc la viteze supersonice ori scuba diving în Marea Neagră sau rafting pe Jiu. Ofertele includ cazare și masă.

Oferta de zbor cu avionul rusesc incluzând și vizitarea Kremlinului, a Mănăstirii Novodevichy mi se pare tentantă, dar puţin prea îndrăzneaţă pentru două femei, căci persoana căreia aș vrea să-i fac acest cadou este fiica mea.

Sunt curioasă să descopăr ce experimentează alții și găsesc propuneri de dezvoltare personală, food & drinks, sport și hobby, travel sau relaxare.

Recunosc că alegerea este foarte grea și ar trebui să mă limitez doar la una, experienţe cu romantism. Atena și descoperirile culinare, poate vizita la Crama Rotenberg în localitatea Ceptura de Jos din județul Prahova, vizite la castele unde poţi cunoaște cavalerii, la conace cu multe stele… Stai! Am găsit ceva pe gustul amândurora, „Inventează propriul tău parfum”. Va fi o experienţă unică în care vom îmbina călătoria cu ineditul creării unui parfum doar al nostru. Și… unde vom călători pentru realizarea visului nostru, dacă nu în Franţa, „patria spirituală” a parfumurilor?

Cazarea de două nopţi va fi la un hotel de 4* în Cannes, cu mic dejun inclus.

Cannes-ul, Riviera Franceză (îmi amintește de un film excelent văzut demult), aproape de Monte Carlo și Nisa, Marea Mediterană, bastionul Sainte Marguerite (locul întemniţării personajului lui Alexandre Dumas numit „Masca de Fier”, fratele geamăn al Regelui „Soare”), muzeul Castre în incinta castelului medieval… Deja am început să visez.

Curs de parfumerie franțuzească pentru două persoane.

Acum începe adevărata aventură. Și eu și fiica mea iubim parfumurile de nișă, altfel nu aș fi ales această ofertă, dar preferinţele sunt diferite. Cred că, dacă iei la întâmplare unul dintre parfumurile ei, sigur va avea un iz oriental, cu note de vanilie, mosc sau santal, ușor picant, cu o personalitate senzuală, unică și caldă. În schimb, eu prefer parfumul cu arome lemnoase, de iasomie, de tămâie, combinate cu patchouli, piele și condimente pentru o notă suavă și feminină, dar plină de mister. Sunt sigură că aceste cursuri vor fi o adevărată aventură în lumea mirosurilor, o călătorie olfactivă, iar la sfârșitul lor vom crea propriul nostru parfum, cel care ne definește și ne reprezintă.

Tur de două ore și jumătate al unei fabrici de parfum

Va fi captivant să vedem cum se extrag uleiurile aromate din flori prin distilare, macerare, stoarcere sau head space (un procedeu complex de captare a esențelor). Fabricarea parfumurilor este o artă, magia producerii lor înseamnă multă muncă, răbdare și experienţă. Iasomia, care se găsește pe Coasta de Azur, sigur o vom regăsi în parfumurile produse în această fabrică.

Transferurile de la aeroport și către fabrica de parfum sunt incluse în pachetul oferit.

Avantaje oferite de Experimentează.ro furnizorul tău de experienţe.

 • Dacă te răzgândești, returul banilor se face în 30 de zile;
 • Poţi schimba experienţa în mod gratuit;
 • Tu hotărăști când vei folosi experienţa în decursul a 12 luni.

Mă veţi întreba de ce am ales această experienţă cu romantism și vă voi răspunde că misterul a stat la baza acestei duble călătorii în însoritul Cannes și în lumea miresmelor în care îţi poţi crea parfumul și sunt convinsă că pe fiica mea ineditul ofertei o va emoționa, poate o va entuziasma sau amândouă la un loc, dar va fi fericită să ne petrecem împreună câteva zile de neuitat.

Sursa foto: experimenteaza.ro și bodygeek.ro

Probă sponsorizată de Experimentează.ro

Articol scris pentru SuperBlog, ediția de toamnă.

15 gânduri despre „Călătoria ca un parfum

 1. Grea misie mai aveți și voi, participanții la un asemenea… concurs!
  Îmi amintește de un film, superb prin morala sa: „Și caii se împușcă, nu-i așa!?”
  Să ai baftă, într-o întrecere care presupune un important consum psihic. Și nu numai.

  Apreciat de 3 persoane

 2. Din puțina mea experiență, știu că nu poți să dai greș cu un parfum bine ales, când vine vorba de o femeie. În schimb, eu m-aș simți în al nouălea cer dacă m-aș înălța într-un balon cu aer cald. Mai ales dacă mi-ar fi alături și femeia căreia i-am dăruit parfumul. 🙂

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.