E târziu în noapte. Și, deodată, oamenii din jurul meu dispar unul câte unul. Unde s-au dus? Totul este pustiu și îmi stăruie în urechi întrebarea lui Roger Waters „Is there anybody out there?” repetată ca un ecou. Nici nu-mi amintesc dacă vin de undeva sau merg undeva. În mintea mea este o ceaţă totală. Is there anybody out there?

– Hei, nu te mai făli atâta! aud în urma mea.
Mă întorc, nimeni pe stradă. Cine mă apostrofează? Am auzit foarte clar cuvintele.
– Nu cu tine vorbeam, se aude din nou și mi se pare că sunetele vin de undeva de sus. Aaaa, gândesc, e cineva la fereastră. Dar mai sus nu există nicio fereastră, ci o reclamă luminoasă.
– Da, te-ai prins, zice reclama unui brand cunoscut de haine și încălțăminte, în timp ce clipește din LED-urile colorate. Nu cu tine vorbeam, ci cu prietena mea de peste drum. Uită-te la ea, ce strălucitor de încrezută e în noaptea asta! Se laudă cu tehnologia ei OSRAM, de parcă AVAGO, tehnologia mea, ar fi mai prejos. Mă uit, peste drum tot o reclamă.

O iau razna? Cum să vorbească reclamele? Tresar când îmi răspunde Alimentara, care tocmai se oprește dintr-o discuție purtată cu o Covrigărie de la care obișnuiesc să-mi cumpăr obișnuiţii covrigi crocanţi cu susan.

– Nu-i nimic în neregulă cu tine. Ai ajuns în lumea reclamelor și a afișajelor LED. Și nu oricare, ci SmarSoft, cea care folosește Tehnologia LED Cluster și care obține suplimentar strălucire din combinația LED-urilor ovale cu cele rotunde. Modulele noastre se diferențiază atât vizual, cât și funcțional de cele asiatice. Când se lasă întunericul ne trezim din somnul de peste zi și adorăm să vă convingem să vă opriţi din drumul vostru și să intrați. De multe ori pe tema asta organizăm competiții, iar Tehnologia Premium outdoor ce oferă garanția extinsă premium și ultra premium de peste 12 ani ne asigură protecție de umezeală, condens sau radiații UV. Agenția de Turism de pe colţ este și arbitru și juriu pentru toată strada, la nevoie. Bine ai venit la noi! Cum ai ajuns aici și, mai ales, cum de ne auzi?

Asta aș fi vrut și eu să știu, dar cine să mă lămurească? Banca și Schimbul Valutar negociază intens preocupate când trec pe lângă ele, nebăgându-mă în seamă de parcă aș fi invizibilă. Îmi vine să le strig „Bau!” poate se sperie și apreciază leul.
– Nu putem, s-a stabilit în ședința de ieri, noi doar afișăm mai târziu cursul valutar,  răspunde gândului meu Banca.
– Dar voi cum îmi citiți gândurile nerostite?
– Aici totul are reciprocitate, tu ne auzi, noi te auzim.
– Sssssă nu mă supăraţi, eu îi ajut pe oameni cel mai mult, rostește șarpele de pe crucea unei reclame de farmacie către Hotel și Teatru. Voi doar le oferiţi relaxarea și odihna, dar eu le dăruiesc sănătatea.Luminițele lui verzi (de supărare🙂) se aprind intermitent.
Intru în parcul de distracții ce pare ciudat fără forfota oamenilor, iar râsetele copiilor sunt înlocuite de glumele reclamelor vesele și puse pe șotii.
Sigur, în cluburi voi găsi pe cineva și mă îndrept spre cele mai apropiate.
– Fată dragă, îmi spune KoMBINAT, caută oamenii în lumea voastră. Aici ne găsești doar pe noi și poveștile noastre.
Mă hotărăsc să mă întorc acasă și plec spre parcarea supraetajată.Pe drum un ceas cu LED-uri îmi arată ora în timp ce-mi urează noapte bună. Nu mi-am dat seama când a trecut timpul și în curând se va lumina de ziuă.Acum e liberă parcarea, în lumea noastră (căreia îi spunem reală), dacă prinzi un loc, ești un norocos, ca mine astăzi. În faţa mea afișajul cu LED SmarSoft arată: Nivelul1 Liber, Nivelul2 Liber, Nivelul3 Liber…
– Rămâneţi cu bine! îi urez în gând afișajului de la intrare, lumea voastră este strălucitoare, fascinantă, iar viitorul vă aparține. El îmi răspunde cu miile lui de luminiţe roșii „Somn bun!”

De pe un monitor din parcare se aude:

Reclamele vorbesc? mă întreb din nou în timp ce pornesc mașina și un zâmbet răsare în colţul gurii la gândul că mi-ar putea răspunde și luminile aprinse la bord. Sigur că vorbesc, dar o altfel de limbă, a subliminalului, asemeni unor sugestii hipnotice pozitive, îmi răspund. Da, viitorul este al luminii.

Sursa foto: smarsoft.ro și arhiva personală
Sursa video: YouTube SmarSoft

Probă sponsorizată de SmarSoft.

Articol scris pentru SuperBlog, ediția de toamnă.

8 gânduri despre „În lumea reclamelor

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.