Avem întregul concediu la dispoziție și ne gândim ca următorul drum în Anglia să nu-l mai facem cu avionul, ci pe șosea. Idee frumoasă, dar mai greu de realizat fiind obișnuiţi cu timpul redus de călătorie pe calea aerului. Apoi mai era și ineditul condusului pe celălalt sens de mers, odată ajunși în Dover. Suntem săgetători, ne plac călătoriile, aventura și provocările, așa că hotărârea este deja luată și sarcinile împărțite. Eu răspund de cazare și obiective turistice, soțul meu de tot ce ţine de transport.

Stabilirea traseului

În faţa monitorului, cu ajutorul Google Maps, cădem de acord asupra traseului care va străbate aproape toată Europa. La dus vom traversa Ungaria, Austria, Germania, Franţa, iar la întoarcere Franţa, Belgia, Olanda, Germania, Austria și Ungaria. Drum lung și obositor, dacă nu faci cel puţin două întreruperi. Cum concediul ne oferea posibilitatea de a nu fi grăbiți, am hotărât ca la dus prima oprire să fie în Viena, iar cea de-a doua în orășelul Fontainebleau din apropierea Parisului. La întoarcere am ales să facem pauzele, de această dată scurte, de câte o noapte, la Aachen și Viena. Cum este firesc, acum vom trece la pasul numărul doi.

O călătorie frumoasă este o călătorie bine pregătită

Călătoria noastră presupune vreo 5.000 de km de parcurs, cu patru opriri excluzând destinaţia, Londra, deci trebuie temeinic (acesta-i cuvântul meu de bază) pregătită. În timp ce mă voi ocupa de rezervările pentru cazare și stabilirea obiectivelor turistice pe care vrem să le vizităm, soțul meu se va ocupa de mașină.

Următoarele zile ne ţin ocupați peste măsură, dar seara avem timp să ne povestim dacă și cum au evoluat demersurile noastre. El e mult mai avansat decât mine, în parte și datorită faptului că este descurcăreț. Cârligul Dacia, pe care l-a montat anul trecut gândind că ar fi ideal pentru un concediu cu rulota, i-a oferit o soluție. Decât un portbagaj deasupra, care reduce aerodinamicitatea mașinii, iar noi vom călători cea mai mare parte a drumului pe autostrăzi, s-a gândit la o cutie portbagaj care va fi montată pe cârlig. Ea nu va obstrucţiona plăcuțele de înmatriculare și nici luneta. Cutia Towbox V1 de culoare neagră are o capacitate de încărcare de 49 kg, este construită din polietilenă rezistentă UV, are roţi rabatabile de transport și prindere rapidă cu manetă. Atât cutia, cât și bagajul au sistem antifurt. Este prevăzută cu semnalizări, poziţie, ceaţă și marșarier.

De ce este necesar un portbagaj suplimentar? Pentru că avem nevoie de mult spațiu pentru bagaje. În primul rând cadourile pe care vrem să le ducem copiilor, apoi lucrurile noastre care vor fi multe, doar plecăm pentru o perioadă mai lungă de timp și, nu în ultimul rând, cumpărăturile pe care vrem să le facem. Cu AutoGedal soțul meu a găsit soluția optimă pentru bagajele noastre.

Nici eu nu stau prea rău cu sarcinile asumate. Prima oprire va fi la Parndorf. Micul orășel este la 30-40 de minute de Viena, unde vom fi cazați trei nopţi. Cum să treci prin apropiere și să nu te abaţi la cumpărături. Outletul Parndorf are reduceri substanțiale tot timpul anului, iar orice femeie își dorește ca prima „pauză” să o petreacă la shopping. După amiaza ne vom caza în Viena la hotel. Rezervarea am făcut-o deja pe internet. În cele două zile petrecute în Viena ne-am propus să vizităm Muzeul Sisi din apartamentele imperiale de la Hofburg, muzeu dedicat în exclusivitate împărătesei Elisabeta. Apoi am vrea să vedem emblema Vienei, Domul Sf. Ștefan, a cărui construcţie a început în secolul XII. Casa Hundertwasser, proiectată de artistul Friedensreich Hundertwasser este următoarea pe lista noastră. Iar, dacă mai rămâne timp, îl vom aloca celebrei Mariahilferstrasse și cunoscutelor sale magazine.

Următoarea oprire va fi în Franţa, în orașul Fontainebleau, aproape de Paris. Drumul va fi lung până acolo și probabil vom ajunge seara, dar odată ieșiți de pe autostradă câmpurile de levănțică și parfumul lor ne vor însoți până aproape de pădurea Fontainebleau. Vom fi cazaţi două nopţi pentru a putea vizita vestitul castel cu același nume, dar va trebui să pornim apoi la drum în zori de zi pentru a ajunge la timp la Calais pentru îmbarcarea pe feribot. Veţi spune că multe ambarcațiuni traversează Canalul Mânecii, dar problema este că, dacă nu ţi-ai respectat programarea făcută online, francezii te taxează suplimentar.

După ieșirea din portul Dover ne vom întâlni cu copiii care ne vor aștepta după primul giratoriu într-o parcare. De acolo până în Londra îi vom urma pentru a ne fi mai ușor cu condusul „din șanţ” având volanul pe stânga.

Drumul de întoarcere va avea două opriri de câte o noapte pentru care am făcut rezervări la hotel în Aachen și Viena.

Acum vara poate veni

Totul fiind stabilit până la ultimul amănunt (inclusiv suma în euro și în lire necesară întregii călătorii) nu ne rămâne decât să așteptăm să vină luna iulie și să pornim la drum.

Probă sponsorizată de AutoGedal.

Sursa foto: autogedal.ro

Articol scris pentru SuperBlog, ediția de toamnă.

10 gânduri despre „Călătorului îi stă bine cu drumul

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.