Mergeam agale lăsând în urmă umbra. Picioarele mi se afundau în nisipul fierbinte și îl simţeam arzându-mi tălpile. Din când în când valuri rebele ajungeau până la mine depășind și ștergând urmele trecerii.

Doar briza se îndura să stingă înăbușitoarea căldură înlăturând cu blândețe săgețile arzânde ale soarelui, eliberându-mi umerii.

Mergeam agale, fără un scop anume, chiar fără a mă gândi la ceva. Voiam doar să mă bucur de încă o zi cu soare, de zgomotul valurilor, de strigătele pescărușilor și de albastrul copleșitor de infinit.

Trebuie să mă așez undeva la umbră să-mi astâmpăr setea, de atâta căldură și gâtul mi se uscase. Ies din zona cu nisip, încalţ sandalele și mă îndrept spre prima terasă cu umbrele ce-mi iese-n cale. Aleg un fresh din fructe de pădure și privesc în jur după o scrumieră. Sau lasă, poate ar fi mai bine să amân fumatul.

Cam rece fresh-ul de fructe (ori gâtul meu sensibil), mai bine aștept. Dau să scot telefonul din poșetă și ochii îmi cad pe biletul lăsat de Luca în dimineața asta pe tastatura calculatorului.

Știa că am scris până târziu în noapte și n-a vrut să mă trezească.

Acum câteva zile un prieten a adus de la Colop un e-mark să-l testeze Luca.

La început nici nu știam ce este, i-am remarcat doar rotunjimile frumoase ale formei. Luca mi-a explicat că de fapt este o ștampilă electronică, un produs premiat anul acesta la Red Dot Award cu Mențiune Onorabilă la categoria Product Design.

Se poate conecta la smartphone sau tabletă printr-o reţea proprie Wifi și, în curând, la computer prin intermediul unui cablu Micro-USB. Are un cartuș de cerneală tricolor, ce poate fi ușor înlocuit, cu cap de imprimare vizibil în partea de jos și o baterie Li-Ion încorporată cu încărcare rapidă.

Poate fi instrument de birou, cu funcții speciale de dată și oră automată, generator de coduri QR și coduri de bare, dar și instrument de personalizare și marketing, un dispozitiv practic de marcare, dar și unul motivațional.

De când a poposit în casa noastră e-mark, Luca îmi lasă în locuri neașteptate tot felul de mesaje ca și cel din dimineața aceasta. Lângă espressor unul cu I❤you, iar prinsă de clanţa ușii de la intrare pe o coală desprinsă dintr-o agendă stătea scris „Ne vedem curând”. Acum două zile am deschis ușa debaralei de lângă dormitor, transformată în dressing și am găsit mesajul „Ghici ce nu trebuie să uiţi acasă? Umbrela!”

Am căutat pe internet utilizările pe care le mai poate avea e-mark.

Pun biletul pe masă, lângă paharul cu fresh de fructe de pădure pe jumătate gol și scot telefonul să văd cât este ora. Am timp cât să iau un autobuz să ajung în centru.

Luca este economist și lucrează la o bibliotecă. Ajung în faţa ușii de la intrare și hotărăsc să nu intru, mai bine îl aștept afară pe o bancă. Biblioteca este înconjurată de un parc și din locul în care m-am așezat pot privi busturile din bronz ale marilor noștri cărturari: Octavian Goga, Ioan Slavici, Gheorghe Lazăr…

– Bună! Mă aștepți de mult? Luca se apleacă să mă sărute, radiind tot de fericire.

– Nu, mai înainte am ajuns. Dar care-i cauza bucuriei tale maxime?

– Am reușit să-l conving pe șefu’ ăl mare de necesitatea cumpărării unui e-mark Colop, îmi spune în timp ce ne îndreptăm spre parcare. Îţi dai seama cât de ușor vom face inventarierea de acum? Un cititor de coduri și treaba-i rezolvată.

– Inventarierea cui? întreb eu nedumerită.

– Cum a cui? A cărților, a mijloacelor fixe, a obiectelor de inventar, a tot ce presupune să ai o evidență…și a pantofilor tăi fără număr, adaugă râzând.

Deschid portiera și mă strecor înăuntru.

– Știi, Luca? Și eu i-am găsit o utilizare, îi zic în glumă. La…vot, tot au introdus de ceva timp tableta.

Probă sponsorizată de Colop România.

Sursa foto: emark.colop.com

Sursa video: YouTube/COLOP e-mark

Articol scris pentru SuperBlog, ediția de toamnă.

6 gânduri despre „Inventarierea…la vot

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.