Cum altfel ai putea transpune în realitate casa de vis fără materialele de construcții? Uite, două „probe siameze”, mi-am spus privind tema de astăzi. Ar putea fi o simplă întâmplare și totuși corelația pare interesantă. Proiectul și construcția. Ideea și realizarea. Arhitectura, arta de a dărui personalitate, emoție, suflet unei clădiri și munca inginerului constructor ce înseamnă știință și precizie.

Acum trei ani mă hotărăsc să renovez casa moștenită de la părinți, aflată undeva în alt judeţ. Îmi fac eu calculele să văd dacă îmi ajung banii. Nu-i problemă. Până vine vara mai aveam timp să mai adun, deci nu problema banilor era presantă. Îmi calculez zilele de concediu rămase, cam puţine. Mă tot gândesc cum ar trebui să procedez, când sună telefonul. E vărul meu. Are casa vecină cu a mea, iar cheile de la casă i le-am lăsat lui de câțiva ani. Să poată descuia la nevoie, pentru citirea și verificarea gazului, pentru aerisit, să poată repara vreo defecţiune dacă apare. Ne auzim la telefon destul de des și el îmi povestește ce se mai întâmplă prin orășelul meu din sud, deși de mulţi nu-mi amintesc, iar pe alții nici nu-i cunosc. Are un umor nativ și îmi face bine să-l ascult. Îi spun ce intenţionez să fac și se lasă liniștea. Îl întreb ce-a păţit și-mi răspunde că l-am luat prea din scurt și trebuie să mai gândească. Rămâne să ne auzim peste o săptămână. Înțeleg de ce a căzut pe gânduri. Știe că el va duce tot greul, dacă eu nu voi putea fi prezentă tot timpul cât va dura renovarea.

Îmi cumpăr reviste despre case și amenajări și, seară de seară, îmi fac programul de instruire în ale renovării. Dacă amenajarea interiorului îmi face plăcere, nu același lucru aș putea spune despre partea de construcţie.

Îmi amintesc prin ce-am trecut când am reamenajat apartamentul. Cât am mai alergat după materiale de la un depozit la altul! A trebuit să cumpărăm din mai multe locuri, iar după câte unele am făcut mai multe drumuri. Ne făcusem un program riguros, în fiecare seară, după ce terminam serviciul, luam la rând depozitele. Căutam gips carton, vată minerală, gresie, faianţă baie/faianţă bucătărie, obiecte sanitare, ferestre ADF și tâmplărie PVC ADF.

Ultima sosită a fost centrala termică pe care au adus-o cei de la firmă. Se dăduse undă verde deconectării de la sistemul centralizat de termoficare și, dacă tot trebuiau introduse alte ţevi prin casă, ne-am apucat toţi, ca niște furnicuţe, de modificări prin apartamente. Nu mai voiai debara în bucătărie? Jos cu ea. Te deranja accesul în bucătărie dinspre hol? Jos și cu el.

Nu vă neliniștiţi, toate aveau aprobările legale și nu presupuneau modificări la pereții de rezistență, dar ce era pe scara noastră nu vă puteţi imagina. Numai cutii cu gresie și faianță pe la ușa fiecăruia, iar uscătoria devenise adevărat depozit de materiale de construcţii. Să fii văzut ce praf s-a făcut când au început meseriașii să lucreze. De zgomot nici nu mai discut. Parcă erau la întrecere. Copiii i-am mutat temporar la soacra mea, unde ajungeam și noi seara, rupţi de oboseala de peste zi.

De aceea vă zic că, în mare, știam ce mă așteaptă când am hotărât să renovez casa, dar nu-mi mai ajungea nici timpul și nici nervi nu prea mai aveam, iar aici lucrările erau mult mai ample, de la fundație până la acoperiș. Așa mă hotărâsem să mă degrevez de niște sarcini și să le pasez vărului meu.

După vreo câteva zile mă sună și îmi zice că mă va ajuta fiind verișoara lui preferată și că, primul lucru pe care l-a făcut deja, după ce a primit de la mine proiectul, a fost să ia legătura cu o echipă de meșteri. Urma să mă sune să-mi spună ce s-a stabilit.

Au mai trecut câteva zile și primesc telefonul așteptat. Îmi zice (ura!) că totul e planificat și în iulie demarează lucrul la casă și speră ca în vreo patru săptămâni să fie gata. Rămânea problema materialelor de construcţie. Tocmai îmi făceam griji, când văru-meu îmi spune că lucrurile nu mai sunt atât de complicate pe cum le știam eu. Există un site, ca o casă de comenzi, unde poţi scrie necesarul, te preia un consultant de-al lor, care la nevoie te poate și consilia în legătură cu materialele necesare. Și îmi vorbește despre Vindem-Ieftin.ro, Casa de Comenzi.

Și-mi spune că apariția hipermarket-urilor a simplificat această etapă, dar prețul produselor este mai mare decât la producător. Avantajul comandând pe acest site este prețul, chiar mai mic cu 10-20% decât în depozite și hipermarket, cu cât ai comenzi mai mari, prețurile scad, iar tu ai scăpat de cheltuielile cu transportul de la producător la intermediar, implicit ai scăpat de alergătură și stres.

Acesta este noul concept de comerț cu materiale de construcţii online promovat de Vindem-Ieftin.ro, concept ce presupune preluarea comenzilor și negocierea direct cu producătorii. Marfa, bine ambalată va ajunge la beneficiar direct din depozitul producătorului. Prețurile sunt periodic negociate cu firmele producătoare. Nu există niciun risc la achiziție, Vindem-Ieftin asumându-și responsabilitatea onorării comenzilor. Activitatea acestei case de comenzi acoperă o gamă largă de produse: sisteme complete de acoperișuri, materiale de construcţii pentru structură și fundații, tablă cutată, șipcă metalică, termosistem vată bazaltică, pasaje și borduri, ferestre ADF, uși rezidențiale, uși de interior, panouri sandwich, ţiglă metalică, WPC garduri și terase, panouri solare, plăci OBS, rigips, profile metalice, ţevi canalizare, tencuială decorativă, piatră naturală, materiale pentru amenajările de interior.

Ce să vă mai spun? M-a convins dându-mi atâtea detalii. Vărul meu chiar se pricepe la astfel de lucrări și știe ce spune. Am mers pe mâna lui și nu am făcut rău. Lucrările de renovare n-au durat chiar o lună și s-au finalizat într-o perioadă de timp mai scurtă decât durase cu câţiva ani înainte renovarea apartamentului, asta și datorită promptitudinii celor de la Vindem-Ieftin, iar cheltuielile au fost sub nivelul previziunilor.

Sursa foto: vindem-ieftin.ro

Articol scris pentru SuperBlog, ediția de toamnă

13 gânduri despre „Concluzia: se poate mult mai simplu

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.