Din doi în doi ani legea ne obligă, iar eu consider îndreptăţit dat fiind pericolul care ne-ar paște, să facem verificările tehnice la gaz și la centrala termică.

Cum nu știam nimic despre nicio firmă care asigură aceste servicii, am aplicat metoda primul venit, primul servit. Singura mea grijă a fost să aibă acreditarea celor de la e.on gaz.

Nu-mi mai amintesc motivul pentru decalajul de câteva luni dintre cele două verificări, ideea este că în mai, când s-a făcut verificarea gazului, am primit un număr de telefon la care să sun în septembrie pentru verificarea centralei.

Timpul trece, vine vremea ca centrala mea să-și primească vizitatorii, pun mâna pe telefon și sun. Răspunde un domn amabil și îi explic cum stau lucrurile. La fel de amabil, îmi spune că este plecat din localitate, dar că va lua legatura cu un alt „specialist” care va rezolva de îndată problema. „Specialistul” întârzie, iar eu aproape uitasem, când sună un număr necunoscut.

– Alo, sunt…și vă caut din partea domnului X. Am înțeles că aveţi probleme cu curentul electric și că vreţi să montaţi niște lustre.

În prima fază rămân ca la dentist, apoi mă bufnește râsul.

– Nici vorbă de așa ceva, îi răspund. Cu curentul (electric) stau bine și nici de lustre nu mai am nevoie. Sigur este o neînțelegere și îi refuz ajutorul.

Îl sun pe domnul X și îi povestesc întâmplarea , iar dumnealui neagă că ar fi apelat la cineva.

În această situaţie, eu ce să mai cred? În convorbirea precedentă a afirmat că va contacta un „specialist”, el fiind plecat. Pe de altă parte, nu văd de unde ar fi avut numărul meu de telefon specialistul cu lustrele.

Renunț să-mi mai bat capul cu astfel de „enigme”, convinsă fiind că nu sunt eu singura care întâlnește astfel de specimene.

Sursa foto:totulaici.ro

17 gânduri despre „Specialistul.

 1. Atenție mărită la „specialiștii” de orice fel! Indiferent de cartea lor de vizită și de recomandări. Ei sunt sarea și piperul existenței noastre… est europene! Cei care au mai rămas prin țară, că restul… s-au tirat!
  Așa că nici „rămasul ca la dentist” nu este recomandat în asemenea situații! Dacă-i tot un asemenea… specialist!?

  Un week-end fain, sub o ploaie de toamnă!

  Mihaela Runceanu – Plouă (1989)

  Apreciat de 2 persoane

 2. Printre multiplele probleme pe care le-am avut de rezolvat în țară, a fost și cea cu verificările la gaz și centrală. Am găsit un avertisment în cutia de poștă, cum că….știi tu…n-am fost găsită acasă! Număr de telefon. Sun pentru o reprogramare. Concediu. Domnul era la mare, dar îmi spune că îmi poate trimite pe altcineva. Și chiar a trimis. Numai că…centrală am de când lumea și pământul; acte în regulă; verificări la termen; facturi achitate la termen, dar eu NU figuram în baza lor de date la adresa indicată de toate actele mele…. după vreo 2 (două) ore de verificări, telefoane se face…lumină!!!! Adică eu, subsemnata, figuram cu toate ale mele, unde crezi!?!?, …în Sibiu!
  Să auzim de bine!

  Apreciat de 3 persoane

 3. Eu sunt mai norocos, sunt meșter bun la toate la mine acasă, la altu-n casă evit să mă bag, chiar dacă m-aș descurca. Doar atunci când este nevoie de ștampile acreditate apelez la specialiști, dar și atunci stau cu geana pe ei mai rău ca soacrele pe nurori …

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.