Niciun alt anotimp nu-mi creează sentimente atât de contradictorii precum toamna.Pe de-o parte, paleta multicoloră ce pleacă de la verdele crud, la galbenul liniștitor, trecând prin portocaliul îndrăzneț până la incandescentul roșu. Multele culori ale toamnei. Ce iubitor de frumos, de culoare, nu se oprește în loc să le admire?Pe de altă parte, sentimentul de frustrare la vederea copacilor desfrunziți, cu crengile contorsionate îndreptate spre cerul plumburiu, asemeni unor brațe umane care imploră iertare.În fine, nu despre problemele mele vis a vis de acest anotimp voiam să scriu, ci despre Recoltele Toamnei, eveniment care s-a desfășurat în Piaţa Mare din Sibiu în perioada 6-8 septembrie.

Am reușit să surprind carele încărcate cu flori și dovleci, tarabele negustorilor, labirintul pentru copii, făcut din paie.

Cea mai frumoasă reclamă la prune sau la pălincă. Depinde cum o privești.

Dovleci de copt și dovleci ornamentali

Un drăgălaș curios venit la piaţă.

Fotografiile din acest articol sunt din arhiva personală și nu pot fi folosite decât cu acordul meu expres.

16 gânduri despre „Toamna

  1. Superbe sarbatorile traditionalei Doamne Toamna, însa nu stiu cât de autohtone sunt recoltele, cu exceptia prunelor si al alcoolului, la care stiu ca taranul român – si nu numai – este exigent, original, inimitabil, bun cunoscator si mai cu seama consumator… 🙂
    O toamna bogata în valorile iubirii autentice, originale, sentimentale, atemporale,universale, alaturi de cei apropiati, draga Constanta !

    Apreciat de 2 persoane

  2. Frumos ai surprins „recoltele” în fotografii! Am văzut nişte roşii care mi-au tras cu ochiul 😀 Eu acum am pata pusă pe roşii, e singura perioadă din an în care roşiile sunt roşii, nu plastic. Şi nu toate, alea pe care le-am văzut, singurele de altfel.

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.